Mac Mini 2.5GHz i5 (MD387) Ram + SSD

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Καλημέρα σας...

Για να μην σας κουράζω με προλόγους...
Χρειάζομαι την βοήθειά σας στα εξής:

1. Τί μνήμες (16 θέλω στο σύνολο) κοιτάω?
2. Ποιόν 128ρη SSD να του κοτσάρω σαν 2ο σκληρό? Χρειάζεται και adaptor kit?

Το μηχάνημα είναι Late 2012 Mac Mini 2.5GHz i5 (MD387)

YΓ. To Fusion Drive πιστεύετε είναι καλύτερη λύση από το να έχω τα του συστήματος και apps σε έναν SSD και τα αρχεία στον άλλο του δίσκο?

Εγω εχω παρει crucial απο την αγγλικη σελιδα.140 στην πορτα μου.16 το μεγιστο παιρνει.
Αν θες να αντικαταστησεις το δισκο,κιτ δε χρειαζεται.Αν θες κ τους 2 ( για να το κανεις fusion drive),θες κιτ που κανει 40$.

Εγω εχω apps στο mac mini κ ολα τα αρχεια σε εξωτερικο δισκο για να χω το κεφαλι μου ησυχο...

Εγω εχω παρει crucial απο την αγγλικη σελιδα.140 στην πορτα μου.16 το μεγιστο παιρνει.

Σε μερσώ...

Αν θες να αντικαταστησεις το δισκο,κιτ δε χρειαζεται.Αν θες κ τους 2 ( για να το κανεις fusion drive),θες κιτ που κανει 40$.
Εγω εχω apps στο mac mini κ ολα τα αρχεια σε εξωτερικο δισκο για να χω το κεφαλι μου ησυχο...

Θέλω τον SSD σαν δεύτερο δίσκο αλλά όχι Fusion λειτουργία.
Επίσης τον 2ο δίσκο τον θέλω για ταχύτητα και όχι για backup.
Τα backup πάντα σε εξ. σκληρούς.

Eγώ έχω crucial. Κάνει μία εργάσιμη μέρα να έρθει από Αγγλία με κούριερ. Μπες στο σάιτ τους, εγκατέστησε το προγραμματάκι και θα σου βρει αυτόματα τι μνήμες ταιριάζουν στο macmini σου. Δηλώνω υπερευχαριστημένος.

Eγώ έχω crucial. Κάνει μία εργάσιμη μέρα να έρθει από Αγγλία με κούριερ. Μπες στο σάιτ τους, εγκατέστησε το προγραμματάκι και θα σου βρει αυτόματα τι μνήμες ταιριάζουν στο macmini σου. Δηλώνω υπερευχαριστημένος.

Δεν το έχω παραλάβει ακόμα...

Σύμφωνα με το search στο site τους, προκύπτει το παρακάτω set:

Screen_shot_2013_10_03_at_11_50_11_AM.png

Το τσιμπάω?

Δεν το έχω παραλάβει ακόμα...

Σύμφωνα με το search στο site τους, προκύπτει το παρακάτω set:

Screen_shot_2013_10_03_at_11_50_11_AM.png

Το τσιμπάω?

Αφού δεν το έχεις παραλάβει ακόμα γιατί βιάζεσαι τόσο; Περίμενε να σου έρθει, άνοιξέ το, παίξε λίγο, δες αν σε καλύπτει η ταχύτητά του και μετά έχεις περιθώριο να κάνεις ψώνια. Οι μνήμες RAM δεν πρόκειται να καταργηθούν άμεσα...

Έχω εικόνα της απόδοσης του μηχανήματος...
Θέλω όμως μόλις έρθει, να έχω ήδη μνήμες και τον ssd για να ξεκινήσω άμεσα την εργασία μου.
Θα χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά το μηχανάκι.

Εγω Ελλαδα εβρισκα συμβατες στα 137 αλλα αφου το καταστημα με εγραψε μια βδομαδα τα πηρα απο εξω.Εγω ευχαριστημενος ειμαι με τις crucial.Εχετε καμια προταση για σταντ;

Ναι, ελαφρως ασχετο με το θεμα αλλα ειπα μπας κ ξερει κανεις.Κατι κομψο.Βρηκα κανα 2 αλλα δεν ενθουσιαστηκα.

Καλημέρα.
Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο mac mini για να το συνδέσω σε tv (55άρα), για ιντερνετ, φώτος, μουσική και ταινίες από σκληρό δίσκο (2d-3d) και κανένα παιχνίδι.
Θα με καλύψει το μηχάνημα ή όχι.
υ.γ πρόκειται για πρώτη επαφή με mac γι αυτό δείξτε επιείκεια....
Ευχαριστώ
Αντώνης

Tα mac mini είναι ιδανικά για htpc λόγω μεγέθους, χυτευτού κέλυφους απο αλουμίνιο, προσεγμένου και ποιοτικού hardware αλλά και γενικότερα υλοποίησης.
Παρ'όλα αυτά δεν είναι τέλεια, δεν κάνουν την ίδιες δουλειές όλα τα μοντέλα και όλα τα παραπάνω τα πληρώνεις σε πράσινα "μήλα"...

Αν πάρεις μτχ τα mid 2011 με ι5/ι7 και ati 6630 φαίνονται ικανά (αλλά όχι για τα πάντα... πχ ξεχνάς παιγνίδια και απαιτητικούς αλγόρυθμους εικόνας,,, scaling κτλ δεν μπορούν).
Τα υπόλοιπα με intel graphics δεν κλειδώνουν σε 23,976 οπότε θα έχεις πρόβλημα στη κίνηση στις ταινίες. Νo go για μένα.
(αναμένονται τα νέα mac με haswell που θα λύνουν και αυτό το πρόβλημα, αλλά στην τιμή καινούριου φτιάχνεις μόνος σου καλύτερο τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε ψύξη/θόρυβο)

Για htpc καλού επιπέδου είναι απαραίτητο να έχεις windows (οι players που τρέχουν σε osx είναι χαμηλότερου επιπέδου), άρα θα πρέπει να κάνεις dualboot με boot camp.
Απο τις δοκιμές που έχω κάνει ως τώρα ανταποκρίνεται μια χαρά το boot camp)

Επίσης προτείνω να βάλεις έναν ssd τουλάχιστον 120GB (τα osx _ win7 ultimate καταλαμβάνουν μαζί λιγότερο απο 55GB). Φυσικά τον μανίσιο δίσκο (2.5" φοράνε) δεν τον χάνεις, μπορεί κάλιστα να τον έχεις μαζί στο mac mini για αποθήκη.

Mνήμη οπωσδήποτε 8GB (στα win θα διαβάζει έως 4GB)

Επειδή η φάση είναι λίγο πολύ υβρίδιο... σίγουρα παρουσιάζονται επιπρόσθετα προβλήματα, όμως τουλάχιστον στη περίπτωσή μου ξεπερνιούνται.

Για ότι άλλο γνωρίζω στη διάθεσή σου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Mac Mini 2.5GHz i5 (MD387) Ram + SSD

Mνήμη οπωσδήποτε 8GB (στα win θα διαβάζει έως 4GB)

που λες ισχύει για win 32bit!
Βάλε 64bit, να ‛δουν’ όλη τη RAM.

O.K σε ευχαριστώ πολύ για την διαφωτιστικότατη απάντησή σου.
Για τις ταινίες υπάρχει και media player...
Ποντίκι-πληκτρολόγιο, βάζω όποιο θέλω ή υπάρχουν κι εδώ περιορισμοί?
Η σύνδεση με την tv θα γίνει με hdmi, σωστά?

που λες ισχύει για win 32bit!
Βάλε 64bit, να ‛δουν’ όλη τη RAM.

Τα φοβάμαι τα 64 Τάσο... Δεν θυμάμι που και τι, αλλά διάβασα για ασυμβατότητες και προβλήματα. Να το δω όμως γιατί κρίμα είναι να πηγαίνει χαμένη τόση μνήμη!
thanx

O.K σε ευχαριστώ πολύ για την διαφωτιστικότατη απάντησή σου.
Για τις ταινίες υπάρχει και media player...
Ποντίκι-πληκτρολόγιο, βάζω όποιο θέλω ή υπάρχουν κι εδώ περιορισμοί?
Η σύνδεση με την tv θα γίνει με hdmi, σωστά?

Με ποντίκι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Με πληκτρολόγιο όμως πιθανώς ναι. Υπάρχουν τα πλήκτρα option (alt) και command στην apple που είναι χρήσιμα (ξεπερνιούνται όμως - δεν τα θεωρώ απαραίτητα)
Επίσης τα ασύρματα (εγώ χρησιμοποιώ το Κ400) σε περίπτωση dual boot πιθανότατα δεν λειτουργούν για την αλλαγή απο osx σε win.
επειδή τα αυθεντικά της apple κοστίζουν κάπου στο 100άρικο (δεν θα τα έδινα που να με απειλούσες με μαχαίρι!!!) καλά κάνεις και το ψάχνεις.
Μπορείς να πάρεις κάποιο κινέζικο για mac (μου είπαν ότι με 15 είναι επίτι σου και παίζει απροβλημάτιστα... θα κοιτάξω για link αν σε ενδιαφέρει)

Η σύνδεση είτε με hdmi είτε με thunderbolt που κάνει την ίδια δουλειά. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείς ένα ανταπτοράκι απο thunderbolt σε hdmi των 10 (έχω link και γι αυτό απο αγγλία που πήρα το δικό μου και παίζει κανονικά)
Σε περίπτωση που έχεις δύο μέσα προβολής θα σου χρειαστεί σίγουρα.