mac mini ή Pc για μουσική

Όντως ή φάση Linux έχει πολλά πλεονεκτήματα και ειδικά το puppyMPD που αναφέρεται ο φίλος kiriak. Είχα ξεκινήσει να την ψάχνω την φάση αλλά δυστυχώς το δανεικό netbook που χρησιμοποιούσα έπρεπε να το επιστρέψω οπότε έληξε άδοξα η ιστορία...
Έχει όμως και ένα βασικό μείον ότι πρέπει ο DAC/interface να έχει είτε driver για Linux είτε να είναι driverless για Mac/Linux -USB 2 compatible νομίζω λέγεται με τεχνικούς όρους- βλέπε xmos.

Όντως ή φάση Linux έχει πολλά πλεονεκτήματα και ειδικά το puppyMPD που αναφέρεται ο φίλος kiriak. Είχα ξεκινήσει να την ψάχνω την φάση αλλά δυστυχώς το δανεικό netbook που χρησιμοποιούσα έπρεπε να το επιστρέψω οπότε έληξε άδοξα η ιστορία...
Έχει όμως και ένα βασικό μείον ότι πρέπει ο DAC/interface να έχει είτε driver για Linux είτε να είναι driverless για Mac/Linux -USB 2 compatible νομίζω λέγεται με τεχνικούς όρους- βλέπε xmos.

πολύ σωστή παρατήρηση,
όντως υπάρχει αυτό το μείον με το θέμα της υποστήριξης από το dac ή τον usb/sddif converter.

πάρα πολύ ενδιαφέρον,
αλλά για να μην απογοητευτούν και ενδιαφερόμενοι αρχάριοι (σαν και μένα) χρήστες υπάρχει και η πολύ απλή και ανέξοδξη εγκατάσταση σε στικάκι usb ή κάρτα SD και τρέξιμο από οποιοδήποτε netbook ή laptop.

πάρα πολύ ενδιαφέρον,
αλλά για να μην απογοητευτούν και ενδιαφερόμενοι αρχάριοι (σαν και μένα) χρήστες υπάρχει και η πολύ απλή και ανέξοδξη εγκατάσταση σε στικάκι usb ή κάρτα SD και τρέξιμο από οποιοδήποτε netbook ή laptop.

Σίγουρα και εγώ πρώτα θα δοκίμαζα σε ένα παλιό PC.
Τα μικροσκοπικά raspberry-pi και BeagleBoard είναι ειδικές λύσεις με κάμποσες παραξενιές άλλωστε, όσο καλή δουλεία και να κάνει η κοινότητα, μια πρώτη γνωριμία σε πιο ισχυρό σύστημα θα την πρότεινα.

τελικά το to intel nuc το είχα υποτιμήσει αλλά είναι κορυφαία επιλογή πιστεύω και μέχρι στιγμή μαζί με το jriver Μέχει ικανοποιήσει απόλυτa.με το gismo από android συνεργάεζται άψογα όπως και με nas.

Μπράβο. Πολύ ευχάριστο να βγαίνουν πληθώρα λύσεων.
Εν τω μεταξύ είναι και μικρά και όμορφα τα Nuc και μπορούν να σταθούν πολύ ωραία σε ένα σαλόνι.

είναι απολύτως αθόρυβα και ελάχιστα ενεργοβόρα.μια επιφύλαξη έχω για τις θερμοκρασίες αλλά μέχρι στιγμής δνε έχω δει τρομερά πράγματα με δεδομένο και την ζέστη.επίσης δεν έχουν τίποτα μηχανικό μέσα.σηκώνει και πολύ μνήμη έως 16gb αλλά πιστεύω τα 8 είναι υπεραρκετά.επίσης είχα αμφιβολία για την επεξεργαστικη ισχύ αν θα αρκεί για αναπαραγωγή ταινιών και τελικά το παν είναι η cpu.με i3+hd 4000 και παίζει m2ts αρχεία 50 Gb.Πάντως σχετικά με το software δεν μπορώ να ακούσω διαφορά ανάμεσα σε Jriver Και foobar. επειδή είναι ίδια κατεμέ προτίμησα το Jriver λόγω τrομερών δυνατοτήτων και ευχρηστίας σε άλλα θέματα όπως cover art,theater view,gismo me απίστευτη σταθερότητα και γενικά έιναι ένας ολοκληρωμένος Player.

Απάντηση: Re: mac mini ή Pc για μουσική

είναι απολύτως αθόρυβα και ελάχιστα ενεργοβόρα.μια επιφύλαξη έχω για τις θερμοκρασίες αλλά μέχρι στιγμής δνε έχω δει τρομερά πράγματα με δεδομένο και την ζέστη.επίσης δεν έχουν τίποτα μηχανικό μέσα.σηκώνει και πολύ μνήμη έως 16gb αλλά πιστεύω τα 8 είναι υπεραρκετά.επίσης είχα αμφιβολία για την επεξεργαστικη ισχύ αν θα αρκεί για αναπαραγωγή ταινιών και τελικά το παν είναι η cpu.με i3+hd 4000 και παίζει m2ts αρχεία 50 Gb.Πάντως σχετικά με το software δεν μπορώ να ακούσω διαφορά ανάμεσα σε Jriver Και foobar. επειδή είναι ίδια κατεμέ προτίμησα το Jriver λόγω τrομερών δυνατοτήτων και ευχρηστίας σε άλλα θέματα όπως cover art,theater view,gismo me απίστευτη σταθερότητα και γενικά έιναι ένας ολοκληρωμένος Player.

Και το foobar μπορεί να είναι όμορφο και εύχρηστο,πχ:

Καταγραφή.jpg

Πάντως στα δικά μου αυτιά το J.R. έχει σαφώς πιο τονισμένα χαμηλά και γενικά ακούγεται λίγο 'πειραγμένο'.
Βέβαια οι τύποι που το έφτιαξαν είναι χρόνια στο κουρμπέτι,ξέρουν τι είναι ελκυστικό μάλλον και το εφαρμόζουν.
Σε θέμα γούστου,ψηλά τα χέρια!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: mac mini ή Pc για μουσική

Και το foobar μπορεί να είναι όμορφο και εύχρηστο,πχ:

View attachment 95680

Πάντως στα δικά μου αυτιά το J.R. έχει σαφώς πιο τονισμένα χαμηλά και γενικά ακούγεται λίγο 'πειραγμένο'.
Βέβαια οι τύποι που το έφτιαξαν είναι χρόνια στο κουρμπέτι,ξέρουν τι είναι ελκυστικό μάλλον και το εφαρμόζουν.
Σε θέμα γούστου,ψηλά τα χέρια!:flipout:

πώς μπορώ να έχω και εγώ το παραπάνω αποτέλεσμα? κανένα link παρακαλώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: mac mini ή Pc για μουσική

πώς μπορώ να έχω και εγώ το παραπάνω αποτέλεσμα? κανένα link παρακαλώ

Κατεβάζεις το:
Dark One v4

Έχει μέσα οδηγίες σε αρχείο .txt.
Αν δεν καταλάβεις , δες το tutorial από την προηγούμενη έκδοση στο youtube.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Eίναι στα Γερμανικά αλλά μην σε πειράζει, τα λέει πολύ αργά.
Εσύ κάνε μόνο ότι βλέπεις στο video.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: mac mini ή Pc για μουσική

Κατεβάζεις το:
Dark One v4

Έχει μέσα οδηγίες σε αρχείο .txt.
Αν δεν καταλάβεις , δες το tutorial από την προηγούμενη έκδοση στο youtube.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Eίναι στα Γερμανικά αλλά μην σε πειράζει, τα λέει πολύ αργά.
Εσύ κάνε μόνο ότι βλέπεις στο video.

+1
Μην ξεχάσεις μόνο να μετονομάσεις την προέκταση του αρχείου που θα προκύψει απ' την αποσυμπίεση από .bcn σε .exe.
Πολλοί από μας (:furious3:) δεν το είχαν προσέξει και παιδεύτηκαν.

Πολύ χρήσιμες οι απόψεις οσων εχουν εμπειρία και από τα δύο format, χρόνια pcάκιας-foobarίστας με τρώει η απορία για mac-amara, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να το δοκιμάσει πρώτα κάποιος πριν μπει σε έξοδα...
Και δύο ερωτήσεις βρε παιδιά...

1. στην ιστοσελίδα καταστήματος που πουλάει amara έχει 3 εκδόσεις, (αν θυμάμαι καλά), έχουν διαφορά ηχητικά ή παιζουν το ίδιο? Πάντα ηχητικά μιλάω...

2.και λίγο off topic, ποιες είναι ι σωστές ρυθμίσεις του J river σε pc? έχω την έκδοση 18 (αν έχει σημασία....)

ευχαριστώ

Πολύ χρήσιμες οι απόψεις οσων εχουν εμπειρία και από τα δύο format, χρόνια pcάκιας-foobarίστας με τρώει η απορία για mac-amara, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να το δοκιμάσει πρώτα κάποιος πριν μπει σε έξοδα...

1. στην ιστοσελίδα καταστήματος που πουλάει amara έχει 3 εκδόσεις, (αν θυμάμαι καλά), έχουν διαφορά ηχητικά ή παιζουν το ίδιο? Πάντα ηχητικά μιλάω...

2.και λίγο off topic, ποιες είναι ι σωστές ρυθμίσεις του J river σε pc? έχω την έκδοση 18 (αν έχει σημασία....)

ευχαριστώ

Το Jriver έχει ένα κάρο...
Και πρέπει να δοκιμάσεις κι αυτή που σου πάει και μετά να πας και για τα υπόλοιπα..
Κατ' αρχήν ορίζεις με τι θέλεις να παίζεις.Asio υποθέτω αν και πολλοί παίζουν και με τα υπόλοιπα.
Μετά πας στην δειγματοληψία και ορίζεις αν θέλεις να παίζει το κάθε αρχείο όπως έχει ή να κάνει up-down-over-under :flipout: samplng.
Στο ψάξιμο για το fine tuning θα τα βρείς μόνος σου τα υπόλοιπα,το περιβάλλον του είναι εύκολο αν ξέρεις τι θέλεις.
Πάντως σε όλες τις ρυθμίσεις,έναν τονισμό στα άκρα τον έχει.Ελκυστικό τονισμό μεν,αλλά τονισμό.

Οι περισσότεροι macάκηδες προτιμούν πλέον το audirvana+. Και φτηνότερο είναι, και πιό εύχρηστο, και καλό ήχο έχει.

Εμενα παντως το Α+ απο 1.50 και πανω εχει καποιο θεμα παιζει λιγο και μετα σταματα και εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις εναλλαξ,δεν ξερω αν το κανει και σε αλλον.

Εγώ ψηφίζω Jriver, το foobar μου κάνει πιο μόνιτορ. Kαι επίσης μου αρέσει πολύ το mix που κάνει το jriver στην αλλαγή του τραγουδιού (όχι μόνο στο τέλος & αρχή του επόμενου που έχουν τα πιο πολλά players)