mac mini ή Pc για μουσική

Έχεις το τελευταίο update;;

YEP το θεμα μου το κανει σε ολες τις εκδοσεις 1.5 και πανω, με 1.4 δεν ειχα prob.
και εκανα και format και τα ξαναπερασα ολα φρεσκα το ιδιο και το αυτο,και σε itunes mode και σε απλο.

Εμενα παντως το Α+ απο 1.50 και πανω εχει καποιο θεμα παιζει λιγο και μετα σταματα και εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις εναλλαξ,δεν ξερω αν το κανει και σε αλλον.

Εγώ πρώτη φορά ακούω για τέτοιο πρόβλημα. Γιατί δε στέλνεις ένα mail στον Damien;

Μετά την συμβίωση 3 εβδομάδων με macmini(ευγενική χοτηγία του συμφορουμίτη και φίλου Πέτρου Νικολαίδη) και pc (ο σερωερ του γραφείου) κατέληξα στο εξής. Εαν δεν έχεις μηχάνημα αγοράζεις mac mini και audiorvana + και είσαι jet. Έχεις μια πηγή εκπληκτική καρα hi-end. Εαν έχεις pc και μπορείς να το αφιερώσεις μόνο για Music player, τότε δεν χάνεις και πολλά, κυρίως ησυχία, τα υπόλοιπα είναι και θέμα γούστου. Δεν υπάρχουν διαφορές σαν την νύχτα με την μέρα. Από την άλλη εαν δεν είσαι του μήλου χρειάζεσαι οπωσδήποτε εξοικείωση με το περιβάλλον και τα τερτίπια του μήλου. Και με το ένα και με το άλλο ακούς εκπληκτικά μουσική.
@Κώστα Ζαγγ τελικά δούλεψε με το αρχειάκι σου.

Last edited:
Με αρχεία DSD και SACD ISO πως τα πάει ο μακ?
Μπορεί να τα στείλει στο ντακ αυτούσια (αν φυσικά υποστηρίζει το ντακ) ή να τα κάνει on the fly μετατροπή σε PCM (όπως το foobar με το αντίστοιχο plug in)?

Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

Μπορεί να τα στείλει στο ντακ αυτούσια (αν φυσικά υποστηρίζει το ντακ) ή να τα κάνει on the fly μετατροπή σε PCM (όπως το foobar με το αντίστοιχο plug in)?

ναι όλα γίνονται και σε mac (και σε win & linux )

Με αρχεία DSD και SACD ISO πως τα πάει ο μακ? Μπορεί να τα στείλει στο ντακ αυτούσια (αν φυσικά υποστηρίζει το ντακ) ή να τα κάνει on the fly μετατροπή σε PCM (όπως το foobar με το αντίστοιχο plug in)?
Εδώ εξηγεί κάποια πράγματα. http://www.resonessencelabs.com/wp-content/uploads/2013/01/DoP_openStandard_1v1.pdf Φαίνεται πως το λειτουργικό της Aplle,επιτρέπει μόνο PCM σήμα να περνάει και για αυτό και η μέθοδος που περιγράφεται.

YEP το θεμα μου το κανει σε ολες τις εκδοσεις 1.5 και πανω, με 1.4 δεν ειχα prob.
και εκανα και format και τα ξαναπερασα ολα φρεσκα το ιδιο και το αυτο,και σε itunes mode και σε απλο.

Καλημέρα... επανέρχομαι στο πρόβλημά σου για να σε ρωτήσω:

Έχεις δοκιμάσει να έχεις το dac σου και μόνο αυτό στην usb του μηχανήματός σου?
Επίσης, έχεις δοκιμάσει ένα εξωτερικό hub με δική του σταθερή τροφοδοσία?

Διάβασα κάπου (αλλά δεν το συγκράτησα) πως πολλά τέτοια προβλήματα οφείλονται στην διασύνδεση του dac με το Mac και όχι στον player καθεαυτό.

Το ίδιο πρόβλημα με το Θοδωρή έχω και εγώ σε mac mini mid 11 (δεν θυμάμαι όμως την έκδοση του audirvana)
έχω βέβαια πιάσει όλες τις usb θύρες (μονίμως 3 ή 4)... αν είναι απο αυτό θα δοκιμάσω το βράδυ.
θα δοκιμάσω και απο ακουστικά χωρίς το dac, μπας και...

Πάντως όσο το έχω ακούσει έχει σημαντική διαφορά απο foobar και jriver (τα οποία παιζουν και αυτά απο το mac μεν, αλλά με win (bootcamp)).
Προτιμώ το jriver, λόγω ευκολίας και χρήσης του επίσης για ταινίες. Είναι πολύ κοντά και στο foobar (το οποίο μου έχει δώσει την αίσθηση ότι είναι το πιο καλό απο τα τρία, τελικά...).

Πολύ καλό ήχο έχω και απο το boom player. Αν δεν σας ενδιαφέρουν τα μπλιμπλίκια δοκιμάστε και αυτό.

Κι επίσης,το foobar έχει επιλογή αν θα το μετατρέπει σε pcm ή αν θα το παίζει native.
Το αναφέρω απλώς επειδή όπως το γράφεις μπορεί κάποιος να νομίσει πως δεν έχει έχει την δυνατότητα για native αναπαραγωγή,ενώ την έχει.

Εδώ εξηγεί κάποια πράγματα. http://www.resonessencelabs.com/wp-content/uploads/2013/01/DoP_openStandard_1v1.pdf Φαίνεται πως το λειτουργικό της Aplle,επιτρέπει μόνο PCM σήμα να περνάει και για αυτό και η μέθοδος που περιγράφεται.

και σε win/linux DoP χρησιμοποιούμε, το ίδιο πρωτόκολλο είναι , καμία διαφορά ούτε σε Mac.

Απάντηση: Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

και σε win/linux DoP χρησιμοποιούμε, το ίδιο πρωτόκολλο είναι , καμία διαφορά ούτε σε Mac.

Οι παρακάτω επιλογές,που χρησιμεύουν;

3ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG2ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG1ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNGΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Επίσης,στις επιλογές του Jriver,αναφέρει τα παρακάτω:

" Bitstreaming

It is possible to bitstream DSD to certain DACs. This bypasses the DSD to PCM conversion."

Αυτό δεν είναι διαφορετικό;

Τα DoP markers άλλαξαν λίγο από την πρώτη πρώτη έκδοση v0.1 μέχρι την v1.1 (εκεί δεν είμαστε σήμερα στην 1.1?) του DoP,
Μια σταθερά / marker είναι και κατά τα άλλα
Στην απίθανη περίπτωση εάν κάποιος early adopter έχει μείνει σε παλιότερο firmware ( γιατί οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του DoP με πιλοτικά και alpha/beta εκδώσεις έχουν updates) μπορεί να χρησιμοποιήσει το παλιότερο μαρκάρισμα.

Όσο για την εξαίρεση που αναφέρει ο jriver για bitstreaming, δεν έχω συναντήσει κανένα dac στην αγορά, θα ήταν πριν το standard, και άρα ιδιαίτερες proprietary λύσεις (που θα ξέμειναν και πισω από τις εξελίξεις). αλλα τελικά μηπως εννοεί το DoP ? ή κανα παλιό proprietary που δε κυκλοφορεί στην αγορά? δε ρωτας το vendor ?

Όσο νέο δηλαδή κι αν ακούγετε το DoP έχει και αυτό την ιστορία του , διαφορετικές εκδώσεις και Markers, αλλά μικρές διαφορές καθώς ο βασικός αλγόριθμος δεν διαφοροποιείται.

Last edited:
Αυτοί λένε,πως οι ASIO 2.2 οδηγoί,έχουν την δυνατότητα DSD native bitstreaming support χωρίς μετατροπή (χωρίς DoP δηλαδή αρκεί να το υποστηρίζει και το dac.).
(Πρέπει να ρυθμιστεί το player από τις επιλογές σε τέτοια περίπτωση μιας και το default είναι Dop.)
Παραθέτω και το απόσπασμα:

"There are multiple DSD bitstreaming technologies.
1.ASIO 2.2

This uses the native DSD bitstreaming support built into ASIO 2.2. The ASIO driver for your DAC must support it.

To bitstream using this method:

Select 'ASIO' in Options > Audio > Output mode (and configure 'Output mode settings...' as necessary)
Select Options > Audio > Bitstreaming > Custom... and check _only_ 'DSD' (in MC17 and earlier, Bitstreaming is under Options > Video)

2.DSD over PCM (DoP)

DSD over PCM packs DSD into a PCM-like signal for bitstreaming. This works in a similar way to how AC3 is packed into a PCM-like signal for S/PDIF surround sound output.

JRiver was part of formation of the DoP standard. "

Αυτοί λένε,πως οι ASIO 2.2 οδηγoί,έχουν την δυνατότητα DSD native bitstreaming support χωρίς μετατροπή (χωρίς DoP δηλαδή αρκεί να το υποστηρίζει και το dac.).
(Πρέπει να ρυθμιστεί το player από τις επιλογές σε τέτοια περίπτωση μιας και το default είναι Dop.)
Παραθέτω και το απόσπασμα:

"There are multiple DSD bitstreaming technologies.
1.ASIO 2.2

This uses the native DSD bitstreaming support built into ASIO 2.2. The ASIO driver for your DAC must support it.

To bitstream using this method:

Select 'ASIO' in Options > Audio > Output mode (and configure 'Output mode settings...' as necessary)
Select Options > Audio > Bitstreaming > Custom... and check _only_ 'DSD' (in MC17 and earlier, Bitstreaming is under Options > Video)

2.DSD over PCM (DoP)

DSD over PCM packs DSD into a PCM-like signal for bitstreaming. This works in a similar way to how AC3 is packed into a PCM-like signal for S/PDIF surround sound output.

JRiver was part of formation of the DoP standard. "

Δε το ξέρω καν το MC17 ? Ποια εταιρίας είναι? Ειναι πρίν το DoP να φανταστώ?
Γενικά όπως σου είπα παλιότερες λύσεις proprietary υπήρχαν
Σήμερα το 99.99% των usb DSD capable dacs υποστηρίζουν DoP
Τα dac που έχουμε όσοι ακούμε DSD μέσω DoP παίζουν
Δεν θυμάμαι κανέναν που να έχει κάτι διαφορετικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

Δε το ξέρω καν το MC17 ? Ποια εταιρίας είναι? Ειναι πρίν το DoP να φανταστώ?
Γενικά όπως σου είπα παλιότερες λύσεις proprietary υπήρχαν
Σήμερα το 99.99% των usb DSD capable dacs υποστηρίζουν DoP
Τα dac που έχουμε όσοι ακούμε DSD μέσω DoP παίζουν
Δεν θυμάμαι κανέναν που να έχει κάτι διαφορετικό.

MC17=Media Center 17 (η έκδοση του Jriver,τώρα είναι στην 19).

Κοιτάω να δω τώρα τι dac το υποστηρίζουν αυτό το πράγμα που λέει και ποια παίζουν χωρίς μετατροπή,με μια γρήγορη ματιά είναι κάτι μόνομπιτα πανάκριβα άλλα θέλω να δω,μην πω κουλαμάρα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: mac mini ή Pc για μουσική

MC17=Media Center 17 (η έκδοση του Jriver,τώρα είναι στην 19).

Κοιτάω να δω τώρα τι dac το υποστηρίζουν αυτό το πράγμα που λέει και πια παίζουν χωρίς μετατροπή,με μια γρήγορη ματιά είναι κάτι μόνομπιτα πανάκριβα άλλα θέλω να δω,μην πω κουλαμάρα...

Βρε σύ μεχρι και η dCS και ο jriver είναι μεσα στο DoP, οτιδήποτε αλλο μη σε μπλέκει, μη σου αποσπά την προσοχή.
Ειναι το standard που επέτρεψε σε όλους μας να ξανα ανέβουμε στο τραινάκι του DSD.