Mac Pro or diy PC ?

οριστε και το "αποδεικτικο" βιντεο .... 3.5 fps VS 25 fps για το ιδιο project !

Τωρα καληνυχτα ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν αναφέρθηκα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά στο γενικό ελιτιστικο ύφος καθώς και στην επιμονή.

Τώρα, τι θες, να ξυπνήσει ο "άλλος" και να σε περιλάβει (πάλι) ; :p

Το νέο MacPro είναι αναμφίβολα κορυφαίο μηχάνημα.

Να συγκρίνεις το Motion με το After όμως...
Ναι, παίζει real time κάποια εφέ. Ε, και; Μόνο αυτό είναι το κριτήριο για να επιλέξεις ένα πρόγραμμα;
Από τους x γραφίστες που γνωρίζω δεν το χρησιμοποιεί κανένας.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κακογραμμένο After. Κι εγώ επίσης.

Το FCPX έχει φάει πολύ κράξιμο από την ημέρα που κυκλοφόρησε
και χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της apple, από τους επαγγελματίες του χώρου.
Προσπάθησε να τα μπαλώσει με διάφορα updates κτλ. αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερε. Θα δείξει.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση "7" που την προτιμούν αρκετοί ακόμα. Βέβαια υπάρχει κι ένα μεγάλο μερίδιο χρηστών που επιλέγει το Avid.

Γενικώς πάντως, η λίστα με τα προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος επαγγελματίας γραφίστας, μοντέρ, ηχολήπτης, colorist κτλ. είναι αρκετά μεγάλη.
Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα επιλέξει το MacPro επειδή το Motion και το FCPX εκμεταλλεύονται καλύτερα τις δυνατότητες του μηχανήματος.
Μια χαρά θα τρέχουν και τα υπόλοιπα προγράμματα.

Re: Απάντηση: Mac Pro or diy PC ?

Το τι επιλεγουν πολλοι , μου ειναι αδιαφορο!
Εγω σου δειχνω τη σημασια του λειτουργικου και του optimized software, δε συγκρινω .

Το FCPX εφαγε κραξιμο γιατι οι περισσοτεροι επαγγλεματιες ειναι Δυσκιλοιοι και δυσκολοι στις αλλαγες... τωρα ειναι απλα πολυ μπροστα και ακομη και το Avid προσπαθει να το αντιγραψει.
Εχει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες πια και εχει κερδισει πολλυ περρισοτερους χρηστες απ οσους εχασε.
Ειναι το στανταρ πια στο χωρο....εγω οπως και πολλοι επαγγελαμτιες το χρησιμοποιουν καθημερινα και η ταχυττα του ειναι απλα ασυληπτη .

Ισχυει ακριβως το ιδιο με αυτο που εβαλα παραπανω .... ο Avid δε μπορει καν να παιξει ενα τετοιο αρχειο realtime , χωρις conversion σε δικο του format, που παιρνει πολυ χρονο και εξτρα χωρο στο δισκο. Δε διαννοουμαι να περιμενω 1 ωρα για να μετατρεψει 1 βιντεο λιγων λεπτων για να δουλεψω , και να χασω τριπλασιο χωρο στο δισκο μου.

Εδω παλι το αντιστοιχο βιντεο για after effects vs motion στο vimeo...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το νέο MacPro είναι αναμφίβολα κορυφαίο μηχάνημα.

Να συγκρίνεις το Motion με το After όμως...
Ναι, παίζει real time κάποια εφέ. Ε, και; Μόνο αυτό είναι το κριτήριο για να επιλέξεις ένα πρόγραμμα;
Από τους x γραφίστες που γνωρίζω δεν το χρησιμοποιεί κανένας.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κακογραμμένο After. Κι εγώ επίσης.

Το FCPX έχει φάει πολύ κράξιμο από την ημέρα που κυκλοφόρησε
και χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της apple, από τους επαγγελματίες του χώρου.
Προσπάθησε να τα μπαλώσει με διάφορα updates κτλ. αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερε. Θα δείξει.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση "7" που την προτιμούν αρκετοί ακόμα. Βέβαια υπάρχει κι ένα μεγάλο μερίδιο χρηστών που επιλέγει το Avid.

Γενικώς πάντως, η λίστα με τα προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος επαγγελματίας γραφίστας, μοντέρ, ηχολήπτης, colorist κτλ. είναι αρκετά μεγάλη.
Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα επιλέξει το MacPro επειδή το Motion και το FCPX εκμεταλλεύονται καλύτερα τις δυνατότητες του μηχανήματος.
Μια χαρά θα τρέχουν και τα υπόλοιπα προγράμματα.

Last edited:
Το τι επιλέγουν οι πολλοί εσένα μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο την apple όμως όχι.
Ξέχνα την εταιρεία που απευθυνόταν σε λίγους.
Έχει μπει σε γραμμή παραγωγής και πουλάει μαζικά πλέον.
Βλέπε iphone, ipod, ipad κτλ.

Τη σημασία του λειτουργικού μια χαρά τη γνωρίζω.
Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος για να επιλέξει κάποιος mac.

Ο τίτλος του βίντεο είναι After Effects comparison.
Τι μου λες ότι δε συγκρίνεις; Πλάκα κάνεις;
Κακό είναι να συγκρίνεις δηλαδή;
Όλη την ώρα αυτό κάνουμε...

συγκρινω ταχυτητα, οχι δυνατοτητες...

Το ιδιο και στο βιντεο του vimeo, αν κανεις το κοπο να το δεις και να το ακουσεις!

Οσον αφορα το OSX αυτο ακριβως λεω, οτι ειναι ο λογος που επιλεγει καποιος ενα μηχανημα Apple, και φυσικα τα εξιδεικευμενα προγραμματα.

Για όποιον έχει ανάγκη τις λίγες αυτές εφαρμογές της apple
Τότε σίγουρα το mac pro είναι μονόδρομος, δε βγάζει άλλωστε αντίστοιχο μηχάνημα η apple.
Από εκεί και πέρα ένα καρό λύσεις υπάρχουν.

Χαχα! Καλό! Με την ίδια λογική φαντάζομαι ότι θα οδηγάς κάποιο drugster που πάει μόνο ευθεία! :ernaehrung004:
Και όχι δεν πρόκειται να δω το βίντεο γιατί έχω δουλέψει και τα δύο προγράμματα και έχω κάνει την επιλογή μου!

Τέλος πάντων για να απαντήσω και στην ερώτηση του τίτλου του νήματος,
αν τα έχεις MacPro, αν έχεις εταιρεία πάλι MacPro, αλλιώς diy MacPro!

τι δεν καταλαβαινεις ?

Ειναι απλο... αν παρεις mac , εχεις :

1) Tα πιο optimized προγραμματα στο χωρο (FCPX ,Compressor, Logic X , Motion, Davinci - αναμενεται Aperture X )

2) Ολα τα υπολοιπα προγραμματα που θελεις και χρειαζεσαι ( Adobe suite - Avid , Lightroom, Avid pro tools κλπ)

Αρα εχεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ επιλογες... απλο δε νομιζεις ?
Αν συνυπολογισεις σταθεροτητα και ασφαλεια , σου δινουν την απαντηση γιατι πολλοι επαγγελματιες στο χωρο μας επιλεγουν mac.

Gia DIY Mac , δε νομιζω οτι ασχολειται κανεις επαγγελματιας , δεν εχει χρονο γι αυτα.
Το εχω κανει κι εγω στο παρελθον, αλλα μoνο για πειραμα.

Χ
Και όχι δεν πρόκειται να δω το βίντεο γιατί έχω δουλέψει και τα δύο προγράμματα και έχω κάνει την επιλογή μου!
... το οτι εχεις καταληξει καπου (και καλα κανεις) δεν σημαινει οτι δεν βλεπουμε παραπερα , αυτο ειναι που με στεναχωρει με καποιους "επαγγελματιες" , εχουν τοσα στεγανα που αρνουνται να δουν περα απο τη μυτη τους (χωρις παρεξηγηση ) :p

Αυτο δε μου λεει τιποτα.... Σκοπος ειναι να εισαι ανοιχτομυαλος και να μη φοβασαι να δοκιμαζεις και ν αλλαζεις!

ΥΓ... Χαλαρος ειμαι, εβαλα και φατσουλα! :p

Απάντηση: Re: Mac Pro or diy PC ?

Gia DIY Mac , δε νομιζω οτι ασχολειται κανεις επαγγελματιας , δεν εχει χρονο γι αυτα.
Το εχω κανει κι εγω στο παρελθον, αλλα μoνο για πειραμα.

Προφανώς δε γνωρίζεις τη διαδικασία.
Είναι απλούστατη και σου προσφέρει ένα πλήρως αναβαθμίσιμο Mac με αρκετά μειωμένο κόστος.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Re: Απάντηση: Mac Pro or diy PC ?

ανυπαρκτο για σενα, για μενα σωτηριο!
Βγαζω 5απλασια δουλεια σε λιγοτερο χρονο και με λιγοτερο κοπο.

Aλλωστε το θεμα μας δεν ειναι το AE vs Motion...

Να δοκιμασεις επισης το FCPX, εχει γινει "αγνωριστο " , ταχυτατο και με περισσοτερες δυνατοτητες απο avid - premierre.

Εγω δουλευω τα παντα, αναλογα με τη περιπτωση , δεν εχω κολληματα.... κανω editing, post production , 2d compositing kai 3d animation.
δεν εχω στεγανα , αλλωστε στη δουλεια μου,μονο pc εχουμε.... και γι αυτο αναγκαζομαι να κουβαλαω καθημερινα και το MBP retina!

Τι να δοκιμάσω δηλαδή , το ανύπαρκτο motion;

Last edited: