macbook vs mac mini

Re: macbook air 13 vs mac mini

Το raspberry είναι ένας Mini υπολογιστής που τρέχει Linux.
Το παίρνεις μόνο ως πλακέτα κ το βάζεις στο κουτί του ή σε άλλο που ίσως φτιάξεις με πιο καλό τροφοδοτικό κλπ.
Από κει κ πέρα μπορείς να του περάσεις να τρέχει διάφορες διανομές audio dedicated όπως η εξαιρετική Archphile που εξελίσσει μέλος του φόρουμ.
Θέλει διάβασμα κ ενασχόληση .
Μάλλον παίζει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο multi purpose.
Είναι φτηνό
Το ifi σου συνδέεται κανονικά

Από κει κ πέρα πρέπει να διαβάσεις το αντίστοιχο νήμα.

Προσωπικά δεν έχω στήσει .. (ακόμα)

Προσεχώς στην οθόνη σας οδηγός στησίματος Raspberry για εντελώς αρχάριους. Τον γράφω τώρα, ελπίζω να είναι έτοιμος σε λίγες μέρες (τώρα που έχω και άδεια).

Απάντηση: Re: macbook air 13 vs mac mini

Προσεχώς στην οθόνη σας οδηγός στησίματος Raspberry για εντελώς αρχάριους. Τον γράφω τώρα, ελπίζω να είναι έτοιμος σε λίγες μέρες (τώρα που έχω και άδεια).

Mπραβο Κώστα

ωραια θα ταν ενας οδηγος :) μπραβο

αλλα τελικα τι ειναι αυτο ενας υπολογιστης; φθηνος;

KW-1615-1-800x533.jpg

δεν θα έβλαφτε λίγο ψάξιμο στο δίκτυο και στο φόρουμ βέβαια

Πάντως για να απαντήσω στο ερώτημα του νήματος, αν το μηχανάκι θα είναι dedicated σαφώς θα πρότεινα Mac mini.
Επίσης πρέπει να σκεφτείς αν χρειάζεσαι φορητότητα.

Μπορούν να βρεθούν κ παλιότερα μοντέλα χωρίς κανένα πρόβλημα!
Εγώ ας πούμε παίζω με ένα Mac mini late 2009 χωρίς κανένα θέμα (εννοείται δεν προτείνω να πας τόσο πίσω). Είναι όμως αυστηρά πηγή του συστήματος και επίσης του έχω βάλει SSD και την μέγιστη μνήμη που μπορεί να δεχτεί.
Αν πάρεις μηχάνημα με φιξ μνήμη πάρε την περισσότερη που μπορείς! Minimum 8gb. IMO

Πάντως για να απαντήσω στο ερώτημα του νήματος, αν το μηχανάκι θα είναι dedicated σαφώς θα πρότεινα Mac mini.
Επίσης πρέπει να σκεφτείς αν χρειάζεσαι φορητότητα.

Μπορούν να βρεθούν κ παλιότερα μοντέλα χωρίς κανένα πρόβλημα!
Εγώ ας πούμε παίζω με ένα Mac mini late 2009 χωρίς κανένα θέμα (εννοείται δεν προτείνω να πας τόσο πίσω). Είναι όμως αυστηρά πηγή του συστήματος και επίσης του έχω βάλει SSD και την μέγιστη μνήμη που μπορεί να δεχτεί.
Αν πάρεις μηχάνημα με φιξ μνήμη πάρε την περισσότερη που μπορείς! Minimum 8gb. IMO

Μιχάλη πρέπει να σου φέρω το laptop μου να το ακούσεις....

Πέτρο το computer audio ειναι παράξενο όπως εχει φανεί.
Εγω τουλάχιστον όσα μηχανάκια (υπολογιστές) εχω ακούσει,σε ολα υπήρχαν μικροδιαφορές. Κι άλλες τόσες και μεγαλύτερες μεταξύ λειτουργικών για να μην πω για τα players που έχουν διάφορες ανάμεσα και σε διαφορετικές εκδόσεις τους.
+1 παντως για το rpi,ειναι άλλωστε πραγματικά dedicated απο άποψη λειτουργικού τρέχοντας τα απολύτως απαραίτητα.
Ομοίως για διανομές που απευθύνονται και σε χ86-χ64 μηχανάκια προσανατολισμένες αποκλειστικά στην audio αναπαραγωγή.

εγω παλι απο την πλευρα μου δεν καταλαβαινω τους ορους και τις ''αγγλικες'' λεξεις που χρησιμοποιειτε. Δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο το raspberry.

Απο τα λιγα που καταλαβαινω θα ναι μητρικη με bluetooth και wifi με λιγες εξοδους....που θα χρειαζεται λογικα τροφοδοτικο και κουτι. και τι λογισμικο υποστηριζει;

Fragoulis δεν απαντησες....γτ να κανεις το λαπτοπ dual boot?!

εγω παλι απο την πλευρα μου δεν καταλαβαινω τους ορους και τις ''αγγλικες'' λεξεις που χρησιμοποιειτε. Δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο το raspberry.

Απο τα λιγα που καταλαβαινω θα ναι μητρικη με bluetooth και wifi με λιγες εξοδους....που θα χρειαζεται λογικα τροφοδοτικο και κουτι. και τι λογισμικο υποστηριζει;

Fragoulis δεν απαντησες....γτ να κανεις το λαπτοπ dual boot?!

Τι είναι το raspberry σου εξηγηθηκε 5 ποστ πιο πίσω. Όσο για τα αγγλικά, ποιους όρους δεν καταλαβαίνεις;

Με δυο λόγια,ειναι ένας mini υπολογιστής φτιαγμένος για Linux,κλπ λειτουργικά.
Θελει τροφοδοτικό και κουτι όπως λες.
Υπαρχουν αρκετά νήματα εδώ,ψάξε για να πάρεις ιδέα.

Μιχάλη πρέπει να σου φέρω το laptop μου να το ακούσεις....
Φραγκούλη δεν αμφισβητώ πως θα παίζει πολύ καλά αφού το λες απλά απάντησα στο ερώτημα του νήματος μιας κ πολλές απαντήσεις (και δικές μου) είναι άσχετες με αυτό που ρωτάει ο άνθρωπος!

Απ την άλλη αν αρχίσουμε να ακούμε κ υπολογιστές εκτός από ηχεία, εν/τες, ακουστικά, πικάπ, κλπ... Ε τότε θα την χάσουμε την μπάλα χα χα χα χα...
Αστειεύομαι σαφώς κ υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την υλοποίηση!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε Νίκο με όλο το θάρρος έχεις μία τάση να ρωτάς όλο τα ίδια κ τα ίδια ... Δεν ξέρω μπορεί και εμείς να μην στα εξηγούμε αναλυτικά αλλά απ την άλλη... Τέλος πάντων!

Ή άποψη μου για το τι τελικά να κάνεις είναι η εξής:
1) να πάρεις ένα μηχάνημα το οποίο θα είναι dedicated στον ήχο. Δλδ δεν θα το έχεις για σχεδόν τπτ άλλο.
2) με δεδομένο το 1 αν καταλήξεις σε "κανονικό" υπολογιστή θα του βάλεις μόνο τα προγράμματα που θες για να ακούς μουσική κ θα το συνδέσεις με καλώδιο στο δίκτυο. Επίσης σε 2ρο χρόνο ίσως θα έχει νόημα να ασχοληθείς με το κλείσιμο διεργασιών που δεν χρειάζονται για την αναπαραγωγή ήχου (προσωπικά δεν το έχω κάνει). Σε αυτή την 2ρη περίπτωση εγώ μάλλον θα κατέληγα σε Mac (mini) χωρίς να αμφισβητώ σε καμία περίπτωση πως και υλοποιήσεις PC θα παίζουν πολύ καλά! Απλά στα Mac πολλά πράγματα γίνονται πιο εύκολα!
3) αν αποφασίσεις να πας σε λύση Raspberry να ξέρεις πως θα χρειαστεί μπόλικο διάβασμα, σκέψη και υπομονή για την υλοποίηση του γιατί το όλο μηχανάκι στην ουσία θα το στήσεις εσύ με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό... πχ λαθάκια στο λογισμικό, ή ακόμα κ στο hardware, δεν βλέπει τον σκληρό, δεν βλέπει τον DAC ... κλπ! Δεν λέω πως υποχρεωτικά θα συμβούν αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
Από την άλλη βέβαια νομίζω πως το επόμενο βήμα στο Computer Audio είναι οι severs και το Raspberry είναι η πιο φτηνή εκδοχή.

Απάντηση: Re: macbook vs mac mini

Aυτό είναι

http://www.e-shop.gr/mitriki-raspberry-pi-3-model-b-p-PER.911869

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωκράτη διαφορές ανάμεσα σε players έχω ακούσει πολύ μεγάλες ,διαφορές στο να αλλάξω μόνο το λαπτόπ χρησιμοποιώντας όλα τα υπόλοιπα τα ίδια δεν άκουσα Μόνο όταν χρησιμοποίησα το HP TC 1100 ακούσαμε σοβαρή υποβάθμιση
Τώρα βέβαια δεν είμαι και στη πρώτη μου νιότη και μπορεί να μην ακούω καλά ή να προσέχω διαφορετικά πράγματα στις ακροάσεις και όχι εξαιρετικά μικρές διαφορές ,οπότε όλα είναι πιθανά

Τώρα που είπες για ηλικίες,ρωτά τον more peers τι διάφορες ακουει μεταξύ του τούμπανου που έφτιαξε με τις αποκλειστικές θύρες κλπ,και των υπολοίπων που εχει.