macpro , amara , itunes με AIFF files

etav2000

Senior Member
11 December 2009
312
EΛΛΑΔΑ
Παιδια καλημερα , Εχω εγκαταστησει στο macpro το amara με το itunes και παιζω με AIFF files πως μπορω να καλυτερεψω τον ηχο ? να ειστε καλα ,

Παράλληλα με το διάλογο που θα γίνει στις παραπάνω ερωτήσεις, δοκίμασε να φορτώσεις τα τραγούδια απο τον finder σε playlist του Amarra παρακάμπτοντας τελείως το itunes και δες αν έχει διαφορά.

Re: Απάντηση: macpro , amara , itunes με AIFF files

δηλαδή δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα?

Με τι σύστημα ακους? dac?

Τι ακριβώς σε ενοχλεί?

Βάζοντας ένα κανονικό cdplayer στα ίδια κομμάτια ποιο σου αρέσει περισσότερο?

Φιλε μου καλησπερα και σε ευχαριστω που μου απαντησες ,
Το συστημα μου ειναι¨ macpro, usb cable kimber ,interface evo, digital cable canare, audio research dac8, interconects xlr empirical ,pro pass labs XP20 . amplifiers pass labs XA 160.5 ,speaker cable kimber 12tc με τα magnepan 3.7 (τα παιζω με τις αντιστασεις και οχι με τα jmpers στα υψηλα).
Οταν παιζω με transport -dac παιζει λιγο καλυτερα ,
Το συστημα και στις δυο περιπτωσεις εχει μεγαλη εικονα αλλα σαν να εχει ενα πεπλο μπροστα και κανει τη μουσικη μουντη ,δεν ξερω μπορει να φταιει κατι αλλο στο συστημα μου ,

Να εισαι καλα ,
Ηλιας

Παράλληλα με το διάλογο που θα γίνει στις παραπάνω ερωτήσεις, δοκίμασε να φορτώσεις τα τραγούδια απο τον finder σε playlist του Amarra παρακάμπτοντας τελείως το itunes και δες αν έχει διαφορά.

Φιλε μου απο τον finder του amara παιζω ,εινα η λιστα AMARA PLAYLIST ,

θέλω να διαλέξεις 2-3 κομμάτια που γνωρίζεις καλά και να κάνεις το εξής (αν δεν το έχεις κάνει ήδη):

Να τα ακούσεις με το παρών σετάπ από τον υπολογιστή, και μετά να χρησιμοποιήσεις το canare για την ίδια δουλειά, για τη σύνδεση evo-dac ακούγοντας τα ίδια.

Είναι απλά μια μικρή μου υποψία για το canare.

ποιο transport έχεις?

Παιδια καλημερα , Εχω εγκαταστησει στο macpro το amara με το itunes και παιζω με AIFF files πως μπορω να καλυτερεψω τον ηχο ? να ειστε καλα ,

ποια έκδοση αμαρα έχεις ?
επίσης το μακπρο κάνει και άλλες δουλειές ?( πχ ιντερνετ κτλ ) υπάρχει δυνατότητα να γίνει φορματ και επανεγκατάσταση?

θέλω να διαλέξεις 2-3 κομμάτια που γνωρίζεις καλά και να κάνεις το εξής (αν δεν το έχεις κάνει ήδη):

Να τα ακούσεις με το παρών σετάπ από τον υπολογιστή, και μετά να χρησιμοποιήσεις το canare για την ίδια δουλειά, για τη σύνδεση evo-dac ακούγοντας τα ίδια.

Είναι απλά μια μικρή μου υποψία για το canare.

ποιο transport έχεις?

εχω πειραματιστει ,
Α) macpro ,usb και dac
B) macpro usb ,interface ,canare και dac
C) transport ,canare kai dac ,

παιζει λιγο καλυτερα οταν συνδεω transport ,canare kai dac

To canare το εχω 13 χρονια ,

Το CD ειναι SCD 777ES,

Ηλιας

ποια έκδοση αμαρα έχεις ?
επίσης το μακπρο κάνει και άλλες δουλειές ?( πχ ιντερνετ κτλ ) υπάρχει δυνατότητα να γίνει φορματ και επανεγκατάσταση?

Φιλε μου ,εχω τη τελευταια εκδοση αμαρα 2.5(4460),
το λαπτοπ το εχω μονο για να κανω αναβαθμισεις ,δεν σερφαρω στο ιντερνετ ,
εσυ πιστευεις οτι με το φορματ θ αλλαξει κατι?
ειναι μπελας να κανεις φορματ ,
να εισαι καλα ,
Ηλιας

να το πάμε λίγο αλλιώς?

Κάνε μια δοκιμή με άλλο software player, το audirvana πχ το οποίο έχει και 15 ημέρες τσαμπαντά trial.

Μήπως γίνεται κάτι με τις ρυθμίσεις του προγράμματος ή με τον ήχο του γενικότερα.

να το πάμε λίγο αλλιώς?

Κάνε μια δοκιμή με άλλο software player, το audirvana πχ το οποίο έχει και 15 ημέρες τσαμπαντά trial.

Μήπως γίνεται κάτι με τις ρυθμίσεις του προγράμματος ή με τον ήχο του γενικότερα.

Θα το κοιταξω , εχεις ακουσει για το foobar2000 ?
Mπορει να ειναι και τα καλωδια προβλημα ,canare , epmirical ,kimber 12tc

βασικά φρόντισε μετά την πηγή να είναι όλα ίδια για να μην έχεις έξτρα μπερδέματα.

το foobar είναι για windows οπότε απορρίπτεται.

Αν δώσεις από τον mac οπτική κατευθείαν στο dac τι γίνεται???

Δεν ξερω πως γινεται αυτο ,

Απάντηση: Re: Απάντηση: macpro , amara , itunes με AIFF files

Δεν ξερω πως γινεται αυτο ,

αν έχεις οπτική ίνα χρειάζεται ένα ανταπτοράκι το οποίο συνδέεις στην μια ακρη της στην πλευρά του mac. Η έξοδος των ακουστικών γίνεται ψηφιακή οπτική έξοδος οπότε και συνδέεται με το daC χωρίς interface (αν και δε νομίζω να φταίει αυτό).

Μια δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα!

Το φορμά και επανεγκατάσταση άστο καλύτερα, είναι παραθυράδικες δουλειές, άχρηστες στο mac. Το audirvana υπάρχει και σε δωρεάν έκδοση που παίζει μόνο mp3, aac και flac. Αν ακούς μόνο αυτά δε χρειάζεσαι το plus.

Φιλε μου ,εχω τη τελευταια εκδοση αμαρα 2.5(4460),
το λαπτοπ το εχω μονο για να κανω αναβαθμισεις ,δεν σερφαρω στο ιντερνετ ,
εσυ πιστευεις οτι με το φορματ θ αλλαξει κατι?
ειναι μπελας να κανεις φορματ ,
να εισαι καλα ,
Ηλιας

ηλια , κάθε έκδοση του αμαρα παίζει διαφορετικά , δοκίμασε οπωσδήποτε την 2.3.3 4319 ,αυτή όμως δεν ξέρω αν θα σου αρέσει σε θέματα soundstage
εγώ παίζω με την 2.4.5 και δεν έχω κάποιο θέμα

Το φορμά και επανεγκατάσταση άστο καλύτερα, είναι παραθυράδικες δουλειές, άχρηστες στο mac. Το audirvana υπάρχει και σε δωρεάν έκδοση που παίζει μόνο mp3, aac και flac. Αν ακούς μόνο αυτά δε χρειάζεσαι το plus.

έχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά και στα μακ το φορματ , ειδικά να έχουν γίνει πειραματισμοί με διάφορες εκδόσεις του αμαρα και του οντιρβανα

Δες το midi ποια συσκευη εχει στο output καμια φορα κολλαει στου συστηματος το output και οχι του dac οταν παιζει το αμμαρα, και ειδικα οταν αλλαζεις απο ενα πλαυερ σε αλλον