Macro και μεγέθυνση.

Και όμως παιδιά η πεταλούδα είναι ζωντανή. Απλά τα έντομα πολύ νωρίς το πρωί λόγω του κρύου είναι σε χαμηλή δραστηριότητα και μπορείς με ένα ψαλίδι να κόψεις το φυτό και να το μετακινήσεις. Ακόμα και έτσι όμως μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία και το έντομο να μείνει εκεί. Από την άλλη πιστεύω ότι το πιο καθοριστικό είναι αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις φλας ή όχι. Αυτός ο τύπος για παράδειγμα δεν τραβάει ποτέ macro με φλας και όλες του είναι τουλάχιστον 1/30 sec...

Στους κύκλους εντόμων όπως σφήκες, κουνούπια, μύγες, αράχνες και σκορπιούς που τους έχω και άχτι (άπειρες άγρυπνες νύχτες όσο χτίζαμε ακόμα το εξοχικό μας μικρός...) είμαι γνωστός ως Terminator, αλλα δεν σκέφτηκα ποτέ να τα φωτογραφίζω μετά. Μήπως να γίνω ο Dexter της μακροφωτογράφισης?

κόλπο του συμφορουμίτη Χιώτη: ψεκασμός με propoline, «κοιμίζει» τα περισσότερα έντομα για λίγο, θα το δοκιμάσω!

κόλπο του συμφορουμίτη Χιώτη: ψεκασμός με propoline, «κοιμίζει» τα περισσότερα έντομα για λίγο, θα το δοκιμάσω!

Δουλευει και σε σφηκες αλλα πρεπει να εισαι γρηγορος και τυχερος. Εγω δεν ημουν τιποτα απο τα δυο και κατορθωσα μονο να παρω καμμια δεκαρια 1:1 με το χερι της σφηκοφωλιας απο τις οποιες βεβαια αξιζουν 2-3...

Σημερα βεβαια δεν πλησιαζω καν τη φωλια, διοτι νομιζω οτι η RAM τους διαρκει καποιες μερες... Μακαρι να ηταν χρυσοψαρα :))