Macro

Κυριακή προέκυψε οικογενειακή υποχρέωση για μένα ασε που βλέπω και πρόγνωση για αέρα και κρύο ενώ από Σαββατο μετά το μεσημέρι βροχές. Ισως να πρέπει να δούμε για το επόμενο καθώς ο Μάρτης δεν τελείωσε και τα έχει αυτά

Earwig
Forficula auricularia

Είναι η κοινή "ψαλίδα" που την συναντούμε σχεδόν παντού.
Την συγκεκριμένη την βρήκα ανάμεσα στα φύλλα ενός μαρουλιού :)

13448430683_b65fe99d50_c.jpg

και εδώ
https://www.flickr.com/photos/harisprin/13448430683/

Χαρη εξαιρετική όπως πάντα και πολύ ταιριαστό το φόντο με τα χρώματα του

Καλώς τον Γιάννη πολύ μου αρέσει το χρώμα και τα bokeh highlights

Ευχαριστω :-) η αρχικη ηταν αυτη και παιζοντας την εφερα στην πανω εκδοχη

_MG_2190a.jpg

;-) θα τη φτιαξω πολυ προσεκτικα καποια στιγμη να την κανω κ καλυτερη γιατι κατι με χαλαει καπου

Ευχαριστω για το σχολιο,ολες οι γνωμες θεμιτες.
Η αρχικη δε μ'αρεσει καθολου,ηθελα χρωματικη συνθεση κιτρινο-μπλε,οχι κατ'αναγκη φυσικη στο ματι.Οταν την τραβηξα ειχα στο μυαλο να γινει περιπου σαν τη πρωτη.

Επηρεαστικα απο κατι καλλιτεχνικες ληψεις λουλουδιων στο 1x (site) ,και ηθελα να πειραματιστω.Φυσικα η δικη μου ειναι πολυ πισω. :-S

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια !

Γιαννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Η πρωτότυπη είναι λίγο αδιάφορη αλλα η επεξεργασμένη μου αρέσει ιδιαίτερα και αναδεικνύει πραγματικα τα λουλούδια.
Στο φόντο εχεις κάνει ωραία δουλεια και η επιλογή του χρώματος είναι πολύ ταιριαστή !

Δε ξερω μηπως ειναι λιγο καλυτερα τωρα.Κατι στα ανθη με χαλαει και μενα,αλλα πιστευω σα χρωματικη συνθεση εχει ενδιαφερον ετσα που την ηκαμα!
Σιγουρα θα μπορουσε και αρκετα καλυτερα,ευχαριστω παντως για το σχολιο.

_MG_2190rsz.jpg

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια !

Γιαννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Η πρωτότυπη είναι λίγο αδιάφορη αλλα η επεξεργασμένη μου αρέσει ιδιαίτερα και αναδεικνύει πραγματικα τα λουλούδια.
Στο φόντο εχεις κάνει ωραία δουλεια και η επιλογή του χρώματος είναι πολύ ταιριαστή !

Ευχαριστω,μαλλον η παραπανω που εβαλα ειναι σχεδον ιδια.
Παντως καλα παει η επομενη παρομοια ληψη θα ειναι πιο καλη :-)

Θα σου ζητήσω συγγνώμη για την κριτική και για την χρήση της φωτογραφίας σου
Θέλω όμως να σου δείξω τι εννοούσα όταν είπα ότι η επεξεργασία δεν ηταν καλή.
Μιλώ πάντα για τα λουλούδια. Πάντα με την δυνατότητα που δίνουν τα μερικά kb της φωτογραφίας

_MG_2190a_2.jpg

Εκτος απο την original ... ολες οι εκδοχές ειναι ωραίες :-))

Νομιζω πως θα ήταν ακομη ωραιότερες αν στο κάδρο ήταν μόνο ενα λουλούδι.
Γούστα θα μου πείτε.
Θα συμφωνήσω ;-)

Και εμένα η επεξεργασμένη του Γιάννη μου αρέσει περισσότερο.

Απόλλωνα, θα μπορούσες μήπως να γράψεις πιο συγκεκριμένα για τα λάθη στην επεξεργασία και τί ακριβώς εκανες εσύ στην άλλη διαφορετικά?

Ο φωτισμός πάνω στα λουλούδια
Φαίνεται σαν να έγινε επεξεργασία και ξέφυγε εκτός περιφερειακά
Σημειώστε δεν έπαιξα με την πρωτότυπη φωτό μα με μερικά kb
Να υποθέσω ότι λόγω της δουλειάς μου έχω γίνει παράξενος και θέλω να είναι η επεξεργασία ομοιόμορφη με όμορφες σκιές;
Ακόμη και αν δεν επενέβει με φωτισμό πάνω στα άνθη το τελικό αποτέλεσμα αυτό δείχνει κοιτώντας τα άκρα απ τα πέταλα
Δεν έκρινα την φωτογραφία που δήλωσα ότι μου αρέσει μα την επεξεργασία για να δίνουμε λίγο περισσότερο προσοχή.
Το έχω δει και αλλού πχ σε sarpen να ξεφεύγει από την περιφέρεια. Μα εδώ είναι έντονο