NNOW
AVClub Addicted Member
Απάντηση: Re: διαφορετικά macro
Λές με τον 24-70 που έχω να υπάρχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα??
Yπάρχουν αρκετοί τρόποι:
- Πρώτος και απλότερος, δαχτυλίδι αναστροφής. Από τη μία μεριά είναι συμβατό με τη μοντούρα της μηχανής μας στην οποία και κουμπώνει, από την άλλη βγάζει αρσενικό σπείρωμα, στο οποιο βιδώνουν οι φακοί μας ανάποδα, με την μεριά του φίλτρου τους. Βγαίνει σε μεγέθη, αλλά νομίζω αρκεί να πάρουμε ένα 55ρι ή 58ρι, καθώς με step-up δαχτυλίδια θα μπορέσουμε να βιδώσουμε και φακούς με μικρότερο σπείρωμα (49 ή 52). Μειονέκτημα, είναι άχρηστη μέθοδος όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το διάφραγμα. Πχ στους ηλεκτρονικούς EF για Canon, στους G της Νίκον, κλπ. Αναγκαστικά θα παίζει μόνο ανοικτός ο φακός, πρακτικά άρχηστο για έναν πχ 50/1.8. Επίσης "μειονέκτημα" η σχετικά μικρή μεγέθυνση (μικρή σε σχέση με τις παρακάτω μεθόδους, διαφορετικά είναι μια χαρά!), οι 50ρηδες δίνουν περίπου 1x, οι 28ρηδες πλησιάζουν νομίζω το 1.5-2x (όσο μικρότερο το εστιακό μήκος τόσο μεγαλύτερη η μεγέθυνση). Πλεονέκτημα, η εύκολη εστίαση, ειδικά με τους φωτεινούς 50ρηδες, αλλά και το ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε φακό, και από άλλη ακόμη μοντούρα.
Παράδειγμα προϊόντος
.
Λές με τον 24-70 που έχω να υπάρχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα??