Macro

Re: διαφορετικά macro

Μήπως πρόκειται για δαχτυλίδια με το γνωστό τσιπάκι (όπως έχουν και πολλοί αντάπτορες)?
Αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μεταφέρει στη μηχανή τα δεδομένα α) της ύπαρξης του φακού, ασφαλώς και β) της ταυτότητας του φακού. Φυσικά είναι απίθανο να μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια δαχτυλίδια αυτόματα ο φακός σε εστίαση ή έστω κλείσιμο του διαφράγματος. Και όσοι έχουν δουλέψει το live view, ξέρουν πως δεν χρειάζονται αυτά.

Το κείμενο γράφει ότι βοηθα και στη φωτομέτρηση. Για εστίαση φυσικά τπς..

Για περισσότερα πηγαίνετε στο www.novoflex.com γυρνάτε τη γλώσσα στα αγγλικά μετά στο macro accesories, όπου θα εμφανιστεί πρώτο πρώτο (Reverse Adapter for CANON EOS) και με την πολύ ταπεινή τιμή των 299 ευρώ.

Last edited:

Να το πλησίαζα με φυσούνα και να το τύφλωνα στο φώς... ποιος ξέρει τι ψυχολογικά θα είχε όταν το ελευθέρωνα!

Εννοείται μόνο με χρήση φλάς σε κάποια απόσταση ή με διαχυτές από κοντά. Όλο το πορτατίφ λίγα εκατοστά από πάνω του θα ήταν υπερβολή.

Ένας πολύ βολικός τρόπος να κάνουμε τον φακό που τυχαίνει να κουβαλάμε μαζί μας, να φτάσει λίγο πιο κοντά: ο close-up φακός.
Εδώ ο πολύ καλός close up της Sigma (φ72mm) πάνω στον EF 28-135is: ο πάλαι ποτέ all around της Canon γίνεται ευέλικτος και ταχύτατης εστίασης (USM γαρ) close-up φακός και μάλιστα με σταθεροποίηση.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

όλες σε iso800 και f/11

Attachments

• bees-01.jpg
    bees-01.jpg
    153.9 KB · Views: 341
  • bee-02.jpg
    bee-02.jpg
    154.2 KB · Views: 219
  • bee-03.jpg
    bee-03.jpg
    154.9 KB · Views: 219
  • bee-04a.jpg
    bee-04a.jpg
    199.9 KB · Views: 332
Απάντηση: διαφορετικά macro

Νομίζω πώς αυτά είναι τα καλύτερα μάκρος που έχεις ανεβάσει Τάσο!

μπραβο Τασο! Ολες πολυ καλες! Σαν γωνια μ αρεσει πιο πολυ η 1η και η 4η.:grinning-smiley-043

Απ' τα μέρη σας είναι, και σημερινές! Η ρολογιά της θειας της γυναίκας μου στο Βύρωνα είναι.

Μόνο που είναι στην κατηγορία close-up και όχι αληθινό μάκρο. Όλες στα 135mm, με το φιλτράκι πλησιάζει πολύ κοντά ο φακός, πιάνει περίπου το 1:2 μάλλον.

Ά ρε Βύρωνα...... εκεί είχα το studio για 15 χρόνια!!
Τύφλα νά'χουν οι ελβετικές ρολογιές μπρος στις βυρωνιώτικες :flipout::flipout:

και καποιες δικες μου με την ταπεινη φουτζι μου ..... :worshippy:

αυτη η μηχανη με εκπλησει ωρες ωρες ....
αν ειχε και γρηγοροτερη εστιαση ..........

Attachments

• MAKRO 1 .jpg
    MAKRO 1 .jpg
    77.3 KB · Views: 45
  • MAKRO 2 .jpg
    MAKRO 2 .jpg
    59.1 KB · Views: 51
  • MAKRO 3 .jpg
    MAKRO 3 .jpg
    47.4 KB · Views: 40
  • MAKRO 4 .jpg
    MAKRO 4 .jpg
    54.1 KB · Views: 43
Απάντηση: Re: διαφορετικά macro

Βαγγέλη πολύ καλές! Ιδιαίτερα η δεύτερη (και macro και κίνηση), είναι όλα τα λεφτά!:grinning-smiley-043

ευχαριστω πολυ !

μακρο δεν ειναι ! ολες κλοζε απ ειναι !

απλα πιο κοντα δεν μπορουσα να παω στη δευτερη ....και αυτη μετα απο πολυ προσπαθεια να πιασω την μελισσα...

δεν μπορω να καταλαβω ......

ενω βρισκω μια μελισσα πανω σε ενα λουλουδι μολις παταω εστιαση εκει που ειναι ακινητη φευγει αμεσως!!!

μηπως ενοχλουνται απο τις υπερυθρες της εστιασης ;;;;;

μιλαμε καθονται ολη την ωρα πανω στο λουλουδι και εξαφανιζονται μολις εστιασω .....

Eδω και λιγο χρονικο διαστημα χρησιμοποιω τον canon 100 mm macro ,
ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τον νεο κοσμο που μου εδειξε και ετσι μου ανοιξε η ορεξη για περαιτερω εξερευνηση.
Θελω λοιπον να ρωτησω , εαν βαλω καποιο extension ενδιαμεσα φακου και μηχανης θα εχω μεγαλυτερη μεγενθυση απο 1:1 η θα πρεπει να καταφυγω στην λυση ανεστραμενων φακων η φυσουνας ?

Eδω και λιγο χρονικο διαστημα χρησιμοποιω τον canon 100 mm macro ,
ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τον νεο κοσμο που μου εδειξε και ετσι μου ανοιξε η ορεξη για περαιτερω εξερευνηση.
Θελω λοιπον να ρωτησω , εαν βαλω καποιο extension ενδιαμεσα φακου και μηχανης θα εχω μεγαλυτερη μεγενθυση απο 1:1 η θα πρεπει να καταφυγω στην λυση ανεστραμενων φακων η φυσουνας ?

θα εχεις σιγουρα μεγαλυτερη μεγενθυνση και ειναι προτιμοτερο αφου πιανουν καλυτερα τον φακο και τον χειριζεσαι πολυ καλυτερα σχεδον κανονικα !
απο οτι με τα αντεστραμενα .....

αν βαλεις πολυ χοντρο εχτενσιον να ξερεις η φωτεινοτητα πεφτει οποτε θες μεγαλυτερους χρονους κλειστρου και ΕΞΑΠΑΝΤΩΣ τριποδο !

την φυσουνα ξεχασε την ειναι και.... μαμω την φασαρια !!!!!!!

θέλεις όμως προεκτάσεις με ηλεκτρονικές επαφές, αλλιώς δεν θα μπορείς να κλείνεις διάφραγμα. Ήδη ο 100/2.8 φτάνει στο 1:1 μόνος του, οπότε με προεκτάσεις θα φτάσεις από λίγο έως και αρκετά παραπάνω, αν και ο μακρύς μάκρο φακός γενικώς δεν προσφέρεται για μεγάλες προεκτάσεις.
Επειδή είναι ήδη ένας κοντός τηλεφακός, δες λίγο και τη λύση του teleconverter, πχ ο 1.4 της Canon ϊσως σου κάτσει μια χαρά, νομίζω δεν μεταβάλει την απόσταση εστίασης. Θα ρίξει βέβαια τη φωτεινότητα 1 στοπ.
Δες και τη λύση του φίλτρου close-up, αναλόγως που θέλεις να φτάσεις βέβαια, ίσως κάνει για αυτό το "κάτι παραπάνω" που θέλεις (όχι βέβαια μεγάλες μεγεθύνσεις). Δες τα 250D και 500D της Canon, που είναι πολύ καλά ή της Sigma (οι φωτο που ανέβασα πιο πάνω είναι με το close-up φίλτρο της Sigma).

Κάποιες από τις παραπάνω λύσεις κάθονται σε κάποιους φακούς καλά και σε κάποιους όχι. Δοκιμή θέλει.

Last edited:
Απάντηση: Re: διαφορετικά macro

θέλεις όμως προεκτάσεις με ηλεκτρονικές επαφές, αλλιώς δεν θα μπορείς να κλείνεις διάφραγμα. Ήδη ο 100/2.8 φτάνει στο 1:1 μόνος του, οπότε με προεκτάσεις θα φτάσεις από λίγο έως και αρκετά παραπάνω, αν και ο μακρύς μάκρο φακός γενικώς δεν προσφέρεται για μεγάλες προεκτάσεις.
Επειδή είναι ήδη ένας κοντός τηλεφακός, δες λίγο και τη λύση του teleconverter, πχ ο 1.4 της Canon ϊσως σου κάτσει μια χαρά, νομίζω δεν μεταβάλει την απόσταση εστίασης. Θα ρίξει βέβαια τη φωτεινότητα 1 στοπ.
Δες και τη λύση του φίλτρου close-up, αναλόγως που θέλεις να φτάσεις βέβαια, ίσως κάνει για αυτό το "κάτι παραπάνω" που θέλεις (όχι βέβαια μεγάλες μεγεθύνσεις). Δες τα 250D και 500D της Canon, που είναι πολύ καλά ή της Sigma (οι φωτο που ανέβασα πιο πάνω είναι με το close-up φίλτρο της Sigma).

Κάποιες από τις παραπάνω λύσεις κάθονται σε κάποιους φακούς καλά και σε κάποιους όχι. Δοκιμή θέλει.

ειχα βρει κατι προεκτασεις της ΚΕΝΚΟ για την ΕΟΣ μου πριν 4 χρονια με ολες τις επαφες κανονικα ειδικα για ΕΟΣ ΚΑΝΟΝ και λειτουργουσαν ΟΛΑ αψογα !

60 ευρω τα ειχα παρει και ειχα παρει 3 δαχτυλιδια με διαφορετικα παχη...

Re: Απάντηση: Re: διαφορετικά macro

ενω βρισκω μια μελισσα πανω σε ενα λουλουδι μολις παταω εστιαση εκει που ειναι ακινητη φευγει αμεσως!!!

μηπως ενοχλουνται απο τις υπερυθρες της εστιασης ;;;;;

μιλαμε καθονται ολη την ωρα πανω στο λουλουδι και εξαφανιζονται μολις εστιασω .....

Πολλά έντομα βλέπουν και υπέρυθρες οπότε μάλλον βρήκες τι φταίει...
Δοκίμασε με χειροκίνητη εστίαση, αν το επιτρέπει η μηχανή σου, ώστε να παρακάμψεις το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: διαφορετικά macro

και καποιες δικες μου με την ταπεινη φουτζι μου ..... :worshippy:

αυτη η μηχανη με εκπλησει ωρες ωρες ....
αν ειχε και γρηγοροτερη εστιαση ..........

Ειδικά οι πρώτες δύο, έγραψαν! Μπορεί να είναι απλώς κοντινές, αλλά είναι φοβερές!!!