Macro

2 χθεσινές
ένα εξαιρετικά σπάνιο ημίπτερο που μισοκοιμάτε (σκεφτομουνα τον Χαρη, δεν είχα ξαναδεί και δεν νομίζω να υπάρχει άλλη φωτο από την Ελλάδα εκτός επιστημονικών δημοσιεύσεων)

και μια συνηθισμένη αλλά πολύ όμορφη pontia edusa

Τρομερη η αραχνη teo! Ελπιζω το κροπ να μην εγινε απο την πλευρα που λειπει το ποδι...

Τρομερη η αραχνη teo! Ελπιζω το κροπ να μην εγινε απο την πλευρα που λειπει το ποδι...

Σε ευχαριστω! Οχι το κροπ εγινε στην κατω λωριδα του πλανου. Ειχε ενα πηχακι τσιμεντου που με χαλουσε :)

Γιώργο μπράβο που το βρήκες!!!
Αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα ημίπτερα (εσύ είσαι αρκετά ποιο έμπειρος σε αυτό ) δεν εχω δει κατι τέτοιο. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ περισσότερο.
Aν θες βάλτο και στο discoverlife.org που έχει μεγάλη βάση δεδομένων.

Πήρα τα βουνά Χαρη (Ποικίλο Ορος) , τυχαία κυνήγαγα ένα νεμόπτερο και ήταν σε ένα στάχυ αλλά ξεχώριζε από τα άσπρα πόδια. Είναι σχετικά σπάνιο βρήκα άλλες 2 φωτο από Κρήτη στο projectnoah. Αν είχε βρέξει λίγο να μην ειχαν ξεραθεί τα πάντα θα γινόταν χαμός στο βουνό από έντομα αλλά ακόμα και έτσι είναι γενικά καλύτερα και σιγουρα πιο ήσυχα από τα πάρκα που πήγαινα αν και έχει λίγο περπάτημα παραπάνω. Είχα στείλει στο discoverlife αίτημα αλλά δεν μου είχαν απαντήσει και δεν το έψαξα περισσότερο

Last edited:
Ischnura elegans
26366365473_35f4e4f0c5_z.jpg

και εδώ για καλύτερη θέαση https://www.flickr.com/photos/harisprin/26366365473/in/dateposted/
28 λήψεις με Sony a7ii,metabones,Canon EF 100mm f:2.8L Macro USM.

Μετά από ψάξιμο αρκετών μηνών, πωλήσεις φακών και αρκετή έρευνα τελικά πήρα την συγκεκριμένη μηχανή και αυτή είναι ένα πρώτο τεστ.
Φέτος είχα βάλει σκοπό να τραβήξω οδοντόγναθα και αφιέρωσα 3 μέρες για αυτή τη δουλειά. Έβγαλα αρκετές και γενικά είμαι ευχαριστημένος θα τις ανεβάσω σταδιακά.
Η μηχανή πολύ καλή και με υψηλό iso βγάζει πολύ καλή λεπτομέρεια.
Γιώργο ο κήπος ανοίγει στις 8 το πρωί αλλά έχω ένα φίλο που δουλεύει εκει και μου επέτρεψε να παω νωρίτερα και έτσι έκανα την δουλειά.
Δημήτρη βλέπεις μπροστα ;)

γιατι αλλαξες φορματ....
απο οτι διαβαζω για μακρο το apc ειναι ιδανικο με καλυτερο dof κ.α

Αυτό που γράφεις είναι αλήθεια.Πραγματι το apc έχεις καλύτερο dof αλλά με το ff έχω 1 1/2 στοπ +,οι φακοί που χρησιμοποιώ εχουν περισσότερη ευκρίνεια σε ff,μπορώ να ανεβάζω iso πολύ ποιο εύκολα χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο και μείωση ευκρίνειας,οι φακοί είναι ποιο ευέλικτοι( στο εστιακό τους μήκος) λόγου του μεγαλύτερου αισθητήρα, το raw αρκετά καλύτερο ,δεν μου πήγαινε να δώσω 1500ε για κροπ σωμα +φακο(πχ.Sony 6300 ή Canon 80d) κα.Ειδικά με τον mp και τους φακους μικροσκοποίου το dof το έχεις ούτως η αλλιώς.Εχω και την nex σαν δευτερο σώμα και είμαι οκ.
Σίγουρα το κάθε φορματ εχει τα συν και πλην του.

Η συγκεκριμένη φωτό είναι με 100mm και το φόντο είναι γύρω στα 40 εκ ποιο πισω.
Γενικά αν θες γρήγορα να κάνεις την δουλειά σου χωρίς να το ψειρίσεις πολύ με φοντο κλπ το apc είναι καλύτερο για αυτό άλλωστε κράτησα και την nex :)

Είσαι δύναμη.
28 λήψεις πως σου κάθισε η ρουφιάνα και σε μένα πετούν σα δαιμονισμένες:worshippy:

Βασίλη είναι πολύ νωρίς, 6 και κάτι το πρωί.Την προηγούμενη εβδομάδα είσαι αρκετή δροσιά τετοια ώρα και μέσα στον κήπο ακόμα περισσότερο. Για να τραβήξω το φυτό στη θέση που ήθελα έκανα 5 λεπτά να το βάλω στη θέση του τόσο αργά πήγαινα .
Γενικά κουνιόταν αλλά με το zerene αν δεν υπάρχει μεγάλη μετακίνηση μπορείς να την φέρεις εκεί που πρέπει και θέλει αρκετή δουλειά με το πρόγραμμα.

τέτοια ώρα δε κυκλοφορώ με εξοπλισμό δίχως κανα γορίλα μαζί μου, φοβάμαι για κλέψιμο.
θα ήταν καλή περίπτωση μετά το ξενύχτι στον υπολογιστή να πάω για φωτογράφηση χεχεχε