Macro

Απίστευτη, Χάρη. Και πάλι συγχαρητήρια!
Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν σε μια γωνιά να σε παρακολουθούσα όταν δουλεύεις. 250 λήψεις σε φυσικό φως και το έντομο ακίνητο!!!

Έτσι έτσι!

Μια χαρά το έσωσες... Ωραίο παιχνίδι με τον κενό χώρο!

Σε ευχαριστω Δημητρη! Στο επομενο δευτερολεπτο ανοιξε κ τα φτερα του, αλλα μεχρι να πατησω το κλειστρο εγινε καπνος :)

Άντε να ανεβάζει και κανένας άλλος γιατί τον τελευταίο καιρό νοιώθω "απελπιστικά" μόνος ;) .

Ωραία Θοδωρή ! Προσωπικά θα την κρόπαρα λίγο ώστε να αναδείξω καλύτερα το θέμα.
Όσον αφορά την αναγνώριση είναι σίγουρα Malachius bipustulatus.
Εναι αρκετά κοινό είδος,το έχω φωτογραφίσει αρκετά και ο Απρίλης-Μάης είναι οι μήνες που συναντάμε τους μεγαλύτερους πληθυσμούς του συγκεκριμένου κολεόπτερου.

Άντε να ανεβάζει και κανένας άλλος γιατί τον τελευταίο καιρό νοιώθω "απελπιστικά" μόνος ;) .

Ωραία Θοδωρή ! Προσωπικά θα την κρόπαρα λίγο ώστε να αναδείξω καλύτερα το θέμα.
Όσον αφορά την αναγνώριση είναι σίγουρα Malachius bipustulatus.
Εναι αρκετά κοινό είδος,το έχω φωτογραφίσει αρκετά και ο Απρίλης-Μάης είναι οι μήνες που συναντάμε τους μεγαλύτερους πληθυσμούς του συγκεκριμένου κολεόπτερου.

Καλα για εσενα επρεπε να γινει ξεχωριστο θεμα: gianou macro ;)

Σε ευχαριστω κ για το σχολιο. Την φωτο την εχω ηδη κροπαρει γυρω στο 50%, για να αναδειχθει οπως λες το θεμα καλυτερα, ακολουθωντας παλιοτερη σου συμβουλη. Δεν ειχα τον 1:1 ανταπτορα κ τα ατιμα ειναι μικροσκοπικα. Εμφανιστηκε τυχαια αυτο, την ωρα που εψανχα καδρο για τα αγριολουλουδα.

Κ μια ακομη απο την ιδια μερα

Dandelions by Teo Bot, on Flickr

Ωραία σύνθεση Θοδωρή.
Ας βάλω και μια νύμφη πυγολαμπίδας στο δρόμο για την ενηλικίωση

Σε ευχαριστω πολυ! Ωραια κ η νυμφη. Εδω καλα καλα δεν βλεπουμε πυγολαμπιδες ποσο μαλλον νυμφη! Κ μια ερωτηση η μελισσουλα παρακατω ειναι το ειδος της που ειναι ετσι μικρουλα ή απλα δεν εχει μεγαλωσει ακομη;; :)

Spring joy by Teo Bot, on Flickr

Ωραιες τεο! Θα ελεγα οτι δε θα μεγαλωσει, μελισσα-τσιουαουα ενα πραμα, θα μας πουνε οι γνώστες...

Μπραβο Χαρη! Καταφερες να τους διωξεις ολους! :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Υπέροχες Θοδωρή!
Όσον για τον Χάρη, δεν έχω λόγια! Απλώς θα συμφωνήσω με την τελευταία εισήγηση .... ξεχωριστό thread!

Μπράβο σε όλους σας, καθένας στα "κυβικά" του δίνετε πολύ ωραίες εικόνες. Τον Χάρη θα τον μπανάρουμε δια παντός και θα του φτιάξουμε δικό του... forum - είναι απαράδεκτα καλός!