Macro

Κι εγώ συμφωνώ με τον Γιώργο(Γιώργο με πρόλαβες ;) ) Agapanthia suturalis (cardui), θηλυκό .Ανήκουν στην οικογένεια Cerambycidae .

Θοδωρή καλή προσπάθεια! Πιστεύω ότι ή τελείως κάθετα ή από μπροστά και κάτω (να βλέπεις το κεφάλι) θα είχε άλλη προοπτική . Επίσης το διάφραγμα που χρησιμοποίησες νομίζω οτι είναι οριακό .
Καλό είναι όταν κάνουμε μονές λήψεις και όχι στακ να κλείνουμε παραπάνω το διάφραγμα και αυτό ας έχει μια μικρή επίπτωση μερικές φορές στην ευκρίνεια.
Ιωσήφ μου αρέσει σαν σύνθεση ! Ήθελε ένα κλικ ποιο μπροστά για να ήταν καλύτερα εστιασμένο το κεφάλι του έντόμου. Είσαι σε καλό δρόμο αλλά πρέπει ίσως να δώσεις λιγο παραπάνω έμφαση στο φόντο σου. Όταν θα ξαναβγείς έξω πειραματίσου και προσπάθησε να φωτογραφήσεις όσο μπορείς ποιο απαλά backgrounds.

Πάντα φιλικά -bye-

Χάρη, σε υπερευχαριστώ για τις εισηγήσεις σου!
Νομίζω πως μας βοηθούν όλους πάρα πολύ και χαίρομαι που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου!

Όμορφη Ιωσήφ! Κ όπως τα λες για τον Χάρη!
Χάρη στην τελευταία περίμενα επειδή ήταν πιο μεγάλο το έντομο να έχω περισσότερη περιοχή εστιασμένη. Επίσης δεν προχώρησα σε πιο κλειστό διάφραγμα επειδή "χαλάει" το bokeh. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω διαφραγματικο στακ. Μια λήψη για το θέμα κ μια για το bokeh. Δεν ξέρω αν θεωρείται ενδεδειγμενη πρακτική.. Η προηγούμενη με την thomisus onustus; Κ εκεί λες έπρεπε να κλείσω κ άλλο;

Ναι μπορείς να το εφαρμόσεις κανονικά. Την συγκεκριμένη τεχνική την χρησιμοποιούν και για στακ αλλά και σε μονές λήψεις. Καλό είναι όμως να είναι σε σταθερό μέρος η μηχανή.Με το χέρι είναι λίγο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
Στη thomisus θα κοίταζα λίγο παραπάνω την συμμετρία .Αν ήταν περισσότερο συμμετρική θα ήταν εστιασμένο όλο το μπροστά μέρος καθώς και όλα τα μάτια, το διάφραγμα που έχεις είναι καλό για αυτή την περίσταση. Ανάλογα με την φύση του θέματος και του αντικειμένου επιλέγουμε αντίστοιχα και το διάφραγμα.
Στις αράχνες το εντυπωσιακό τις περισσότερες φορές είναι τα μάτια όποτε εκεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ποιο ανοιχτό αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Στο μάκρο σε μονές λήψεις και σαν κανόνα θα έλεγα ότι "παίζουμε" με το κλειστότερο διάφραγμα που μπορούμε .Πολύ γενικά όμως.