Macro

Και resize από κεντρικό κροπ μεγέθους 2mp περίπου

Sigma
attachment.php

Tamron
attachment.php

Attachments

• brocoli_sigma_crop.jpg
    brocoli_sigma_crop.jpg
    189.1 KB · Views: 295
  • brocoli_tamron_crop.jpg
    brocoli_tamron_crop.jpg
    191.5 KB · Views: 297
Είναι λιγάκι ...βρείτε τις διαφορές, δεν συμφωνείτε?

Πέραν της λιγάκι θερμότερης σφραγίδας του Σίγμα, δυσκολεύομαι να τους ξεχωρίσω... στο φόντο μόνο κάπως, στα highlights

Είναι τα πινάκια από έναν AMD-K6-2/350, του 1998.

Είναι με τον Canon MP-E 65/2.8, η πρώτη σε f/13, η δεύτερη f/11.
Μεγέθυνση περίπου 3.5x

Απάντηση: Re: macro

attachment.php

Canon 40D, Tamron SP 90/2.8 macro @f/16, σχεδόν 1:1

Ο Tamron SP 90/2.8 macro τι λεει σαν ποιοτητα κατασκευης ;;;;
καποτε ηθελα να τον παρω για την ΕΟΣ 30 που ειχα αλλα προλαβα και την πουλησα..........

παντως το γερμανικο FOTO MAGAZIN τον ειχε στα τεστ Σουπερ σαν αποδοση !!!!

ωραια ειναι Hero! Aκριβως τι ειναι? Βλεπω κοκκο (ή κατι αλλο). Απο επεξεργασια ή ειναι η υφη?

Τελικα Τασο εισαι μακροφωτογραφος κ πολυ καλος. Ειναι οριστικο. Σε κατεταξα. Και μην λες κουβεντα. Δεν τις μαζευεις ολες αυτες τις μακρο με τα περιεργα θεματα που βρισκεις να τις στειλεις σε κανα stock agency? Δεν νομιζω οτι κυκλοφορουν πολλες τετοιες. Δεν ξερεις ποτε τι γινεται...

ωραια ειναι Hero! Aκριβως τι ειναι? Βλεπω κοκκο (ή κατι αλλο). Απο επεξεργασια ή ειναι η υφη?
Σε ευχαριστω nilo ,
Eιναι σταγονες που πεφτουν σε ενα πρασινο πιατο , ο κοκος ειναι φυσικος
τωρα δεν ξερω ακριβως γιατι βγηκε ετσι , σε καποιες αλλες που εβγαλα δεν ειχαντοσο εμφανη κοκο

attachment.php

Attachments

• DROP92.jpg
    DROP92.jpg
    150.7 KB · Views: 154
Re: Απάντηση: Re: macro

Ο Tamron SP 90/2.8 macro τι λεει σαν ποιοτητα κατασκευης ;;;;
καποτε ηθελα να τον παρω για την ΕΟΣ 30 που ειχα αλλα προλαβα και την πουλησα..........

παντως το γερμανικο FOTO MAGAZIN τον ειχε στα τεστ Σουπερ σαν αποδοση !!!!

Κοίταξε, σαν ποιότητα κατασκευής, άσχημος δεν είναι, αλλά ο Sigma EX 105/2.8 δείχνει πιο στιβαρός (έχει αυτό το ματ-ανθρακί φινίρισμα). Σαν απόδοση είναι εξαιρετικός. Ανοικτός είναι αρκετά οξύς, έχει κάποια ζητηματάκια μωβ εκτροπών (όχι ιδιαίτερα), είναι εξαιρετικά οξύς f/4 με f/11, και δίνει πολύ καλό φόντο. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει, αλλά πάντα μου βγάζει τα highlights στρογγυλά, όσο και να το κλείσω το διάφραγμα.

Τελικα Τασο εισαι μακροφωτογραφος κ πολυ καλος. Ειναι οριστικο. Σε κατεταξα. Και μην λες κουβεντα. Δεν τις μαζευεις ολες αυτες τις μακρο με τα περιεργα θεματα που βρισκεις να τις στειλεις σε κανα stock agency? Δεν νομιζω οτι κυκλοφορουν πολλες τετοιες. Δεν ξερεις ποτε τι γινεται...

Αυτό του λέω κι εγώ, αλλά δεν με ακούει. Αν είχε στείλει 200 φωτογραφίες μάκρο από τότε που του το είχα πρωτοπεί, τώρα θα είχε πάρει πίσω τα λεφτά για το σώμα και τους δυο μάκρο φακούς.

Πού να κάθομαι να τις δουλεύω τώρα... θα το κάνω κάποια στιγμή. Θέλω να βελτιωθώ στο κεφάλαιο Φωτισμός πρώτα. Μέχρι στιγμής πειραματίζομαι απλώς με δύο φωτιστικές πηγές, ας δοκιμάσω και τπτ πιο εξεζητημένο...

Πού να κάθομαι να τις δουλεύω τώρα... θα το κάνω κάποια στιγμή. Θέλω να βελτιωθώ στο κεφάλαιο Φωτισμός πρώτα. Μέχρι στιγμής πειραματίζομαι απλώς με δύο φωτιστικές πηγές, ας δοκιμάσω και τπτ πιο εξεζητημένο...

Οποτε μπορεις σε παρακαλω θα μας πεις λιγα για την μακροφωτογραφηση
σε εσωτερικο χωρο και σχετικα με τον φωτισμο ?
Δεν αρκει το ring flash , χρειαζεται κατι περισσοτερο ?

Δεν χρησιμοποιώ πάντα ring flash. Βασικώς δεν είναι ακριβώς ring flash αυτό που έχω, είναι το Canon MT-24 με τις διπλές κεφαλές. Και φυσικά δεν είναι μόνο για μάκρο, άσχετα εάν η Canon το έχει να κουμπώνει μόνο στους μάκρο φακούς της. Είναι και για πορτραίτο, απλώς θέλεις τον ειδικό αντάπτορα (άντε να τον βρεις βέβαια στη χώρα μας)

twin-lite-mt-24ex.jpg

Αλλά δεν το χρησιμοποιώ πάντα, οι παραπάνω είναι με μία λάμπα γραφείου ως βασικό φωτισμό κοντά στο θέμα, και μία ακόμη πηγη για κόντρα φωτισμό (προσωπικώς έχω μία φθορισμού που δίνει πιο ψυχρή χροιά). Αφού ελέγχω το αποτέλεσμα με το Liveview, προσέχω να μην έχω θαμβώσεις, γιατί οι πηγές είναι πολύ κοντά στον φακό σε τέτοιες μεγεθύνσεις, δοκιμάζω άλλες γωνίες ώστε να έχει κάποιο όγκο το θέμα (πχ στα πινάκια πιο πάνω, ο βασικός φωτισμός ήταν σχεδόν πλάγιος, για να τονίσω το κυλινδρικό σχήμα των μικροσκοπικών -3 χιλιοστά ύψος?- σχηματισμών.

Σε ευχαριστω Τασσο ,
Θελω να προσπαθησω στο macro και οποια συμβουλη σου χρησιμη θα ειναι .