Macro

Ο MP-E 65 είναι πρακτικώς μόνο για τρίποδο, βέβαια έχει ένα πολύ μεγάλο ατού σε σχέση με τους άλλους, πέραν της ανώτερης οξύτητας στα πολύ κοντινά: την πολύ καλή φωτομέτρηση και συνεργασία με τα φλας της Canon. Πραγματικά, όταν φόρεσα το ΜΤ-24 (με προσαρμογέα σε διάμετρο 58mm τον οποίο έφαγα τον τόπο να τον βρω -αχ βρε Canon...) στον Sigma 105/2.8 macro, απείχα αρκετά από αυτό που λέμε άριστη συνεργασία.

Eιχα ενα παλιο μακρο σε σπειρωμα Μ42 και αντι να τον αχρηστεψω τον εβαλα
στην κανον με αυτο τον ανταπτορα.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=230306560120

επισης για τον φακο 18-55 της κανον αγορασα και αυτο

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=120316712055

Ισως ενδιαφερει καποιους φιλους για μακρο φακους που πιθανα να εχουνε
ηδη.Βαζω και καποια αποτελεσματα απο την χρηση τους σε φωτογραφιες.

IMG_3437.jpg

IMG_3430.jpg

IMG_3441.jpg

IMG_3051.jpg

Img_3068.jpg

IMG_3099_FLIIES-1.jpg

<------------------- :D

μπα...μαλλον ενας βιαστικος φταιει που τραβαει μακρο χωρις τριποδο. :D

αυτος εδω.TAKUMAR 1:2.8 135mm (bayonet με ανταπτορα σε Μ42)

DSCN-2142.jpg

ααα..μου φαινεται και καποιες ειναι με τον 200αρη τον jupiter.

Last edited:
Τριανταφυλλο (ο βασιλιας των λουλουδιων )
attachment.php

Attachments

• rose1.jpg
    rose1.jpg
    177.5 KB · Views: 175
Σημερα μου ηρθε ενας reverse adaptor 58αρης που ειχα παραγγειλει και τραβηξα καποιες δοκιμαστικες.Τα αποτελεσματα δεν ηταν απογοητευτικα αλλα εδειξε οτι σε χαμηλο φωτισμο θελει τριποδα.

χωρις τριποδα
---Img_4444.jpg

---Img_4439.jpg

--Img_4432.jpg

IMG_4433.jpg

και ΕΔΩ με τριποδα.(η φωτ.μηχανη ειναι αναπτηρακι)

IMG_4480.jpg

IMG_4484.jpg

Last edited:
O wall-e και η Εύα!
Από που τα βρήκες βρε;πες μου να τα βρά και εγώ, θα τρελαθεί ο γιός μου, έχουμε την αφίσα εδώ και δυο μήνες ενώ έχουμε δει την ταινία τρεις φορές :flipout:

Μήπως σου έφυγε λίγο το wb, το λευκό στην Εύα μπλεδίζει λίγο. ΕΚτός αν το έκανες ηθελημένα οπότε περι ορέξεως...-bye-

Με μπαταρίες τα δίνουν, τουλάχιστον έτσι τα πήρα εγώ. Έχει βέβαια και στο εμπόριο καλύτερα. Το wb παραξέφυγε, είχε φως φθορισμού;

Δεν θυμαμαι που τα βρηκα ακριβως, νομιζω η απο δημητριακα η απο kinder αυγα εκπληξη. Ειναι πολυ μικρα ομως, 1 η 2cm στο υψος το πολυ, για αυτο και μακρο:))
Σε μαγαζι με παιχνιδια πρεπει να εχει πολλα παντως και πιο μεγαλα.
Το φως ειναι απο ενα φακο που εχω με led,κρεμασμενος απο πανω ακριβως, το WB το εβαλα επιτηδες στην ενδειξη με λαμπα (νομιζω) για να εχει αυτο το μπλε

Last edited:
Ειχα ξεχασει το iso σε πολυ υψηλα επιπεδα νομιζω 1600 και ετσι εχει αρκετο θορυβο . Ομως δεν εχω παραπανο απο το μοντελο ποζαρε αρκετη ωρα !

attachment.php

Attachments

• MYGA1.jpg
    MYGA1.jpg
    172.9 KB · Views: 146
Απάντηση: Re: macro

πολυ καλη!
τωρα με το κρυο πρεπει να ειναι και κοιμισμενες , οτι πρεπει!:)
Σε ευχαριστω πολυ , τωρα που ανεφερες περι κρυου καταλαβα γιατι
ηταν αρκετη ωρα στο ιδιο σημειο .

Και το ίδιο θέμα με τον πολύ παλιότερό του (1965?) Micro-Nikkor Auto 55/3.5, με προέκταση Μ2. Επίσης με την 40D, f/11, σμίκρυνση από κροπ των 4mp.

attachment.php

Attachments

• pins2.jpg
    pins2.jpg
    194.4 KB · Views: 117
Αυτό που ζητάς και δύσκολο είναι λόγω διαφορετικού κάδρου (τα 90 και τα 105mm έχουν μια ελαφρά διαφορά) αλλά και δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα στα διαφράγματα που χρησιμοποιούνται σε λήψεις μάκρο. Εδώ προσπάθησα να επαναλάβω μία λήψη, ίδιες συνθήκες φωτισμού, f/11 και 1/3s και για τους δυο φακούς. Σημειωτέον ο Tamron είναι σε μοντούρα Nikon και η προηγούμενη έκδοση από την τρέχουσα. Ο δε Sigma είναι ο ΕΧ 105/2.8 macro, όχι ο νεώτερος DG (ο οποίος έχει ενισχυμένη επίστρωση στο οπίσθιο στοιχείο για να κόψει, υποτίθεται, τις ανακλάσεις από τον ίδιο τον αισθητήρα). Και οι δύο φακοί είναι στο 1:1, ήτοι στην κοντινότερη εστίαση (οι μικροδιορθώσεις ήταν σε επιπεδο χιλιοστού). Εστίαση μέσω liveview, όσο καλύτερα μπορούσα, νομίζω την πέτυχα ίδια (ράχη σταγόνας). Οι λήψεις έγιναν σε raw, αλλά με ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις κατά τη μετατροπή, τις οποίες δεν έχει λόγω να παραθέσω εδώ.
Το καρέ κροπαρίστηκε σε φορμά 4:5 (για να φύγει φόντο)

Sigma EX 105/2.8 macro
attachment.php

Tamron SP 90/2.8 macro
attachment.php

Attachments

• brocoli_sigma.jpg
    brocoli_sigma.jpg
    191.7 KB · Views: 208
  • brocoli_tamron.jpg
    brocoli_tamron.jpg
    191.9 KB · Views: 210