Macro

Απάντηση: Re: διαφορετικά macro

Και επειδη στο ποστ #195 εδω υπηρξε μια ...συνεσταλμενη προσεγγιση συμμετοχης σε περιοδικα, λεω: Impossible is Nothing:

Διαγωνισμος Veolia 2009 (Natural History Museum, London), εφημος μνεια, θεμα Μακρο, μυρμηγκι που πινει νερο ισορροπωντας σε πλατυ φυλλο στη λιμνη Βελενς της Ουγγαριας.

32.jpg

Εξοπλισμος: Canon EOS-5D + Canon EF 50mm f1.8 lens reversed (σημ.αντεστραμμενος, κοστος φακου ...περι τα 100 Ευρω) + 2 sets of extension tubes + Canon EF 1.4x teleconverter; 1/200 sec at f9; ISO 200; Gitzo 143 tripod + Manfrotto 469 Ball Head; Canon 420EX flash

Πιαστε μηχανη κι αφηστε τη φαντασια ελευθερη και σου λεω εγω μετα για περιοδικο Magnum και τα ρεστα.

Καταπλικτικη φωτο :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Από φλας και τεχνητό φωτισμό γενικά είμαι άσχετος και σπάνια χρησιμοποιώ.
Όταν χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο φωνάζω εσένα :five:

-bye-

Μια και μιλάτε για νετάρισμα, το autofocus στην Pen είναι λίγο προβληματικό. Στα "μαλακά" θέματα, που δεν έχουν ακμές, αντιθέσεις, κάτι τέλος πάντων ζορίζεται πολύ, και συχνά κάνει λάθη. Το manual χωρίς σκόπευτρο μπορείτε να το ξεχάσετε... Να λέμε και τα στραβά, όχι μόνο αγάπες και λουλούδια :-)

yes please. κάποιοι με k-x σκάμε απο το κακό μας που οι δικές μας μύγες βγαίνουν χάλια :)

Ευχαριστώ παιδιά...

To setup είναι με τον νέο μου φακό SIGMA 28mm f/2.8 'MINI-WIDE macro (μτχ από ebay) σε συνδυασμό με τον πολύ καλό teleconverter Pentax F 1.7x AF Adapter...

Για όσους δεν τον ξέρουν εκτός την μεγέθυνση 1.7, μπορεί και μετατρέπει όλους τους manual φακούς σε AF, ακόμα και τους m42...

ISO: 400
Έκθεση: 1/400
Διάφραγμα: 4.5
Εστιακή απόσταση: 48mm

focus confirmation εχει έτσι κ αλλιώς η k-x Με οποιονδήποτε φακό... Auto focus πως μπορεί να γίνει σε M42 Που δεν έχουν κανένα μηχανισμό μέσα?

Πραγματικό auto focus, αλλά με μια διαφορά, στην ουσία κάνεις ένα prefocus βοηθόντας λίγο το φακό στην εστιακή απόσταση και μετά αναλαμβάνει ο αντάπτορας τα υπόλοιπα, το ίδιο και στις μικρότερες αποστάσεις...

focus confirmation εχει έτσι κ αλλιώς η k-x Με οποιονδήποτε φακό... Auto focus πως μπορεί να γίνει σε M42 Που δεν έχουν κανένα μηχανισμό μέσα?

Τον μηχανισμό τον έχει ο αντάπτορας δες αυτό το βιντεάκι και θα καταλάβεις...

http://www.youtube.com/watch?v=Frn2SaBk4H4