Macro

Μια αραχνη στο παραθυρο μας στο Αμβουργο μετα απο απραγια καθαρισματος 3 βδομαδων λογω αδειας σε πατρεια εδαφη...:fahne90:

Attachments

• ARAXNI-0.jpg
    ARAXNI-0.jpg
    45.7 KB · Views: 48
Πως συμπεριφέρεται μια Pen παρέα με ένα φακό macro? Την Κυριακή βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο, φόρεσα τον 35mm/f3,5 (με adapter MMF-2) και τράβηξα μερικές, να δω τι γίνεται...

attachment.php

εδώ το autofocus απέτυχε.

attachment.php

έκλεισα κι άλλο το διάφραγμα (f11-16) και τα πήγε καλύτερα

attachment.php

Το νετάρισμα εντάξει αλλά ο σαλίγκαρος ήταν ανήσυχος

attachment.php

Έχοντας περισσότερο φως, ο χρόνος έγινε γρηγορότερος, οπότε βελτιώθηκε το πράγμα

Αναμένω συμβουλές, "συνταγές", μυστικά, βουντού και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση... :ears:

Attachments

• _9191811res.jpg
    _9191811res.jpg
    97.6 KB · Views: 172
  • _9191821res.jpg
    _9191821res.jpg
    116 KB · Views: 177
  • _9191852res.jpg
    _9191852res.jpg
    106.2 KB · Views: 176
  • _9191860res.jpg
    _9191860res.jpg
    160.6 KB · Views: 177
Δεύτερη προσπάθεια, βόλτα στο βουνό μετά την βροχή...

attachment.php

Καλό φθινόπωρο!

Attachments

• _9261958 R1Res.jpg
    _9261958 R1Res.jpg
    70.1 KB · Views: 137
Auto και 1/1600... Εχω πολλά ψωμιά ακόμα για manual σε τέτοια θέματα!

Παρομοίως... απλά ρώτησα γιατί manual focus και Pen είναι δύο έννοιες που Δεν συνδυάζονται - από τα λίγα μειονεκτήματα της...

Πολυ πολυ ομορφες πραγματικα και οι δυο!!
Φανταστικα χρωματα κ λεπτομερεια!
Και του cacau και του petesoulis !!!
Mπραβο!

Re: διαφορετικά macro

Μα εκτός απ' τους φακούς που μπορούμε να αγοράσουμε, υπάρχουν κι αυτοί που ήδη έχουμε! Αν απλά αναστραφεί ένας 50mm ή ένας 28mm πάνω στο σώμα της μηχανής (κυκλοφορούν κι έτοιμοι προσαρμογείς) ήδη οι δυνατότητες macro είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες από 1x μέχρι 3-4x συνήθως.

Και επειδη στο ποστ #195 εδω υπηρξε μια ...συνεσταλμενη προσεγγιση συμμετοχης σε περιοδικα, λεω: Impossible is Nothing:

Διαγωνισμος Veolia 2009 (Natural History Museum, London), εφημος μνεια, θεμα Μακρο, μυρμηγκι που πινει νερο ισορροπωντας σε πλατυ φυλλο στη λιμνη Βελενς της Ουγγαριας.

32.jpg

Εξοπλισμος: Canon EOS-5D + Canon EF 50mm f1.8 lens reversed (σημ.αντεστραμμενος, κοστος φακου ...περι τα 100 Ευρω) + 2 sets of extension tubes + Canon EF 1.4x teleconverter; 1/200 sec at f9; ISO 200; Gitzo 143 tripod + Manfrotto 469 Ball Head; Canon 420EX flash

Πιαστε μηχανη κι αφηστε τη φαντασια ελευθερη και σου λεω εγω μετα για περιοδικο Magnum και τα ρεστα.

Re: διαφορετικά macro

Και επειδη στο ποστ #195 εδω υπηρξε μια ...συνεσταλμενη προσεγγιση συμμετοχης σε περιοδικα, λεω: Impossible is Nothing:
[...]
Πιαστε μηχανη κι αφηστε τη φαντασια ελευθερη και σου λεω εγω μετα για περιοδικο Magnum και τα ρεστα.

:firstprize::firstprize:

Μακάρι!

Πολύ ωραία, και βέβαια όλα στο manual... η pen μου έχει κάποιο θέμα στο macro, και ψιλοσκέπτομαι μεταχειρισμένο σώμα Ε420...

Ευχαριστώ, ναι με τον 50άρη και είναι η πρώτη μου ψευδομάκρο σε mf, φαντάσου τι μπορεί να κάνει με reverse ring ή extension tube...

εγώ πήρα ένα reverse ring 52mm που μπορεί να πάρει τον kit και τον 58ρη zenit. δυστυχώς ακόμα και με τρίποδο είναι απίστευτα δύσκολη η εστίαση. Θα ανεβάσω κάποια δείγματα ενός σαλίγκαρου που μου έκανε την τιμή να βρεθεί στο δρόμο μου να πάρεις μια ιδέα.

Ωραίος...:a0210: Στον κιτ όμως πως θα ρυθμίσεις έκθεση/διάφραγμα?

Αναμένουμε τα δείγματα...