Macro

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Μια αραχνη στο παραθυρο μας στο Αμβουργο μετα απο απραγια καθαρισματος 3 βδομαδων λογω αδειας σε πατρεια εδαφη...:fahne90:

Attachments

• ARAXNI-0.jpg
    ARAXNI-0.jpg
    45.7 KB · Views: 49
Πως συμπεριφέρεται μια Pen παρέα με ένα φακό macro? Την Κυριακή βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο, φόρεσα τον 35mm/f3,5 (με adapter MMF-2) και τράβηξα μερικές, να δω τι γίνεται...

attachment.php

εδώ το autofocus απέτυχε.

attachment.php

έκλεισα κι άλλο το διάφραγμα (f11-16) και τα πήγε καλύτερα

attachment.php

Το νετάρισμα εντάξει αλλά ο σαλίγκαρος ήταν ανήσυχος

attachment.php

Έχοντας περισσότερο φως, ο χρόνος έγινε γρηγορότερος, οπότε βελτιώθηκε το πράγμα

Αναμένω συμβουλές, "συνταγές", μυστικά, βουντού και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση... :ears:

Attachments

• _9191811res.jpg
    _9191811res.jpg
    97.6 KB · Views: 172
  • _9191821res.jpg
    _9191821res.jpg
    116 KB · Views: 177
  • _9191852res.jpg
    _9191852res.jpg
    106.2 KB · Views: 176
  • _9191860res.jpg
    _9191860res.jpg
    160.6 KB · Views: 177
Δεύτερη προσπάθεια, βόλτα στο βουνό μετά την βροχή...

attachment.php

Καλό φθινόπωρο!

Attachments

• _9261958 R1Res.jpg
    _9261958 R1Res.jpg
    70.1 KB · Views: 137
Auto και 1/1600... Εχω πολλά ψωμιά ακόμα για manual σε τέτοια θέματα!

Παρομοίως... απλά ρώτησα γιατί manual focus και Pen είναι δύο έννοιες που Δεν συνδυάζονται - από τα λίγα μειονεκτήματα της...

Πολυ πολυ ομορφες πραγματικα και οι δυο!!
Φανταστικα χρωματα κ λεπτομερεια!
Και του cacau και του petesoulis !!!
Mπραβο!

Re: διαφορετικά macro

Μα εκτός απ' τους φακούς που μπορούμε να αγοράσουμε, υπάρχουν κι αυτοί που ήδη έχουμε! Αν απλά αναστραφεί ένας 50mm ή ένας 28mm πάνω στο σώμα της μηχανής (κυκλοφορούν κι έτοιμοι προσαρμογείς) ήδη οι δυνατότητες macro είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες από 1x μέχρι 3-4x συνήθως.

Και επειδη στο ποστ #195 εδω υπηρξε μια ...συνεσταλμενη προσεγγιση συμμετοχης σε περιοδικα, λεω: Impossible is Nothing:

Διαγωνισμος Veolia 2009 (Natural History Museum, London), εφημος μνεια, θεμα Μακρο, μυρμηγκι που πινει νερο ισορροπωντας σε πλατυ φυλλο στη λιμνη Βελενς της Ουγγαριας.

32.jpg

Εξοπλισμος: Canon EOS-5D + Canon EF 50mm f1.8 lens reversed (σημ.αντεστραμμενος, κοστος φακου ...περι τα 100 Ευρω) + 2 sets of extension tubes + Canon EF 1.4x teleconverter; 1/200 sec at f9; ISO 200; Gitzo 143 tripod + Manfrotto 469 Ball Head; Canon 420EX flash

Πιαστε μηχανη κι αφηστε τη φαντασια ελευθερη και σου λεω εγω μετα για περιοδικο Magnum και τα ρεστα.

Re: διαφορετικά macro

Και επειδη στο ποστ #195 εδω υπηρξε μια ...συνεσταλμενη προσεγγιση συμμετοχης σε περιοδικα, λεω: Impossible is Nothing:
[...]
Πιαστε μηχανη κι αφηστε τη φαντασια ελευθερη και σου λεω εγω μετα για περιοδικο Magnum και τα ρεστα.

:firstprize::firstprize:

Μακάρι!

Πολύ ωραία, και βέβαια όλα στο manual... η pen μου έχει κάποιο θέμα στο macro, και ψιλοσκέπτομαι μεταχειρισμένο σώμα Ε420...

Ευχαριστώ, ναι με τον 50άρη και είναι η πρώτη μου ψευδομάκρο σε mf, φαντάσου τι μπορεί να κάνει με reverse ring ή extension tube...

εγώ πήρα ένα reverse ring 52mm που μπορεί να πάρει τον kit και τον 58ρη zenit. δυστυχώς ακόμα και με τρίποδο είναι απίστευτα δύσκολη η εστίαση. Θα ανεβάσω κάποια δείγματα ενός σαλίγκαρου που μου έκανε την τιμή να βρεθεί στο δρόμο μου να πάρεις μια ιδέα.

Ωραίος...:a0210: Στον κιτ όμως πως θα ρυθμίσεις έκθεση/διάφραγμα?

Αναμένουμε τα δείγματα...