Macro

εΜου εδωσες μια ιδεα ομως για να συγκρινω σε μονοχρωματικο αντικειμενο μακρο δυο καμερες με δυο διαφορετικς φιλοσοφιες καταγραφης και απεικονισης χρωματος τωρα που απεκτησα προσφατα εναν φακο για την μια.

εχω και με περισοτερο φως εκδοχη, επειδη ολα ηταν στο μανυαλ ειχα κανει αρκετες δοκιμες, απλα το κοκκινο σε αυτην εδω ειναι πιο ωραιο ΙΜΗΟ,οπως λεει και ο Κosh ειναι πιο μυστιρια ετσι. Θα ανεβασω το βραδυ μια με περισοτερο φως να δειτε

και μια με περισσότερο φως

p3106628a.jpg

Το πρωί ψιλοβαριόμουν κι' έκανα μερικές δοκιμές για macro με αντεστραμμένους τους 50άρηδες μου.

Αυτή πρέπει να είναι με τον Canon FD 50mm f1.8

RAC_0335b.jpg

Και αυτή είναι με τον Sigma 50mm f1.4 EX DG HSM.

RAC_0347b.jpg

Δεν ξέρω αν οφείλεται στη διαφορετική του σχεδίαση σε σχέση με τους κλασικούς 50άρηδες, αλλά ο Sigma μάλλον κάνει αρκετά μεγαλύτερη μεγέθυνση.. και αυτό με δυσκολεύει πολύ στο να βρω και τη σωστή απόσταση για να είναι εστιασμένο το θέμα μου.

Μερικές που τράβηξα με τον Micro-Nikkor AF-S 105mm f2.8 VR.. Πρώτη φορά τράβηξα με macro φακό και εντυπωσιάστηκα μπορώ να πω :violent-smiley-030:

PER_8000b.jpg

PER_7996b.jpg

PER_7981b.jpg

Και backstage :p

DSC_1151.jpg

DSC_1155.jpg

DSC_1153.jpg

DSC_1156.jpg

Άλλη μια που έβγαλα με τον 105άρη, με τη D200 μου όμως αυτή τη φορά, χωρίς το LV δηλαδή της D300. Τελικά όντως βοηθάει πολύ το LV στο macro.

RAC_1083b.jpg

Και μία πρώτη (πρόχειρη από πλευράς pp) προσπάθεια για focus stacking, με χρήση του auto blend layers του photoshop:

Kosh δύο ερωτήσεις:
1. σε τι απόσταση είχες το θέμα ?
2. Χρησιμοποίησες flash / ring flash και αν ναι πως ήταν το setup σου ?

Άλλη μια που έβγαλα με τον 105άρη, με τη D200 μου όμως αυτή τη φορά, χωρίς το LV δηλαδή της D300. Τελικά όντως βοηθάει πολύ το LV στο macro.

Ωραια φωτογραφια,με απαλο χρωμα και contrast.

Και μία από μένα σε εξωτερικό χώρο με ελαφρό αέρα, σε manual focus και με μέγεθος αντικειμένου στο 1.1.

DSC_0184.jpg

Kosh δύο ερωτήσεις:
1. σε τι απόσταση είχες το θέμα ?
2. Χρησιμοποίησες flash / ring flash και αν ναι πως ήταν το setup σου ?

1. ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ (10 ποντακια καπου εκει....)
2. Οχι ρε συ τι σεταπ σε μια παιδικη χαρα την πηρα την καμπια την εβαλα σε ενα ξυλινο τραπεζι με τον ηλιο απο πισω της -μεσα απο κλαδια ομως να σοφταρει, μην καει το καλιακουδι- και της τα εριξα.
Ουτε φλας ουτε τιποτα δεν ασχολουμαι με φλας συνηθως και ειδικα στα μακρο προτιμω φυσικους φωτισμους απλα διαλεγω γωνια.

Υποψιν -ως συνηθως- καθολου sharpen....

Δεν λεει τιποτα η φωτογραφια , απλα εχει ενδιαφερον πως γραφουν οι τριχες της καμπιας με τον foveon. Κυριως ηθελα να δοκιμασω το προσφατο αποκτημα μου τον 70αρη μακρο της Σιγμα.