Macro

Εντυπωσιακά αγριολουλουδα Chris. Καλύτερο το 2ο κυρίως λογω f11. Εδώ στην Αθήνα ξεράθηκαν απο την ζέστη
Μια πανεμορφη μεγάλη πεταλούδα που σήμερα ήταν αρκετά ανεκτική μαζί μου. Μόνο προφιλ δεν με άφησε

Last edited:
Χρήστο, ωραία τα λουλούδια σου...
Γιώργο, εξαιρετική η πεταλούδα (αν ήταν όλη η ουρά στο κάδρο θα ήταν τέλεια)...

Και μια άτακτη μικρή από μένα...

small butterfly on flower by Steliost67, on Flickr

Μια ερώτηση,βλέπω ότι τραβάτε και σε υψηλά iso,απο 400 και πάνω,αυτό το κάνετε γιατί με τόσο φώς ο κόκκος δεν πολυφαίνεται?
Και κάτι ακόμα,νομίζεται οτι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε όχι όσον αφορά την γωνία που βλέπουμε τα πράγματα,αλλά το ότι μεγενθύνει αυτό που βλέπεις άρα εστιάζεις και καλύτερα.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/183200-REG/Canon_2882A001_Angle_Finder_C.html
Όπως καταλαβαίνεται το κύριο πρόβλημα μου είναι στην εστίαση.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι στα 800 iso γιατί
α) ειχα βγεί με τα παιδιά στο αλσος και δεν είχα μαζί μου φλας
β) ήθελα να δοκιμασω φ20 για να είναι όσο το δυνατό μεγαλυτερο κομματι της πεταλούδας "καθαρο" (εκτός από το κάδρο 4/5 οι φωτο δεν έχουν σχεδόν καθόλου κροπ)
γ) μου έκατσε καλά το φως και δεν πειραματίστικα παραπάνω
Με ελάχιστο nr στο lightroom με τόσο καλό φως έχει ελάχιστο κοκκο που μόνο σε 1:1 φαίνεται.

Για την εστίαση φαντάζομαι είναι θέμα συνήθειας. Παρότι η K-x δεν έχει και το καλύτερο σκοπευτρο προσωπικά για 1:1 macro δεν έχω ιδιεταιρο πρόβλημα σε "ακίνητα" έντομα ακόμα και στο 2.8. Εννοείτε με έλεγχο αναπνοής που πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό μια και η παραμικρή κίνηση ακόμα και η ανάσα βγάζει το θέμα out of focus σε τόσο κοντινή απόσταση

Last edited:
Και μία ακόμα ερώτηση,έχω δύο φακούς στους οποίους προσαρμόζω τα δαχτυλίδια,ένας 17-85 και ένας 70-300.Ποιό μου προτείνεται να χρησιμοποιώ και γιατί?

Απάντηση: Re: macro

Μια πανεμορφη μεγάλη πεταλούδα που σήμερα ήταν αρκετά ανεκτική μαζί μου. Μόνο προφιλ δεν με άφησε

Πρέπει το συγκεκριμένο είδος να είναι πολύ ήμερο, δεν το εξηγώ αλλιώς.
Πέρυσι βρήκαμε μια τέτοια και με τον μεγάλο σιγά-σιγά ξεθάρεψε και ανέβαινε στα δάχτυλά του. Τέλεια! Σχεδόν τέλεια... δεν είχα μαζί φακό μάκρο....

49e2e92d44_md.jpg

Απάντηση: Re: macro

Χρήστο, ωραία τα λουλούδια σου...
Γιώργο, εξαιρετική η πεταλούδα (αν ήταν όλη η ουρά στο κάδρο θα ήταν τέλεια)...

Και μια άτακτη μικρή από μένα...

small butterfly on flower by Steliost67, on Flickr

Πολύ ωραία μάκρο σύνθεση. Μπράβο!

Χωρίς να έχω την παραμικρή εμπειρία απο φωτογραφία (πόσο μάλιστα απο macro) είμαι εντυπωσιασμένος απο τις περισσότερες φωτογραφίες των μελών εδώ οπότε είπα να ποστάρω κι εγώ 2 που μου αρέσαν (όχι τεχνικά, οπτικά σαν αρχάριος μου αρέσαν) οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με μία Nikon D3100 με τον φάκό που είχε μέσα το κιτ Nikor 18-55, και είναι από τον κήπο μου

Bee escape by asofantzis, on Flickr

Beeeeee by asofantzis, on Flickr

ΥΓ: Χρησιμοποιούμε για κάποιο λόγο αυτό το μαύριο border; Τονίζει κάτι στη φωτογραφία μας γενικά; Το είδα σε αρκετούς, το έβαλα κι εγώ :)

Αυτή η πεταλούδα πρέπει όντως να είναι αρκετά ήμερη και μάλλον της αρέσει το μοντελινγκ για να ποζάρει τόση ώρα :)

Στέλιο πάλι μπράβο, εξαιρετική φωτογραφία!

Ανδρέα και tomeye καλως ήρθατε και αναμένουμε κι άλλες προσπάθειές σας!

Πολύ ωραία μάκρο σύνθεση. Μπράβο!

Στέλιο πάλι μπράβο, εξαιρετική φωτογραφία!...

Ευχαριστώ παιδιά...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Αυτή η πεταλούδα πρέπει όντως να είναι αρκετά ήμερη και μάλλον της αρέσει το μοντελινγκ για να ποζάρει τόση ώρα :)

Ωραία προσπάθεια, welcome...

Πολυ ζωντανα χρωματα Δημητρη και πολυ καλη συνθεση... !!! Και το βαθος πεδιου βοηθαει πολυ...

Κανον, γι αυτο τα ωραια χρωματα... νομιζω απο τις ixus ακομα, ηταν στα συν τους... συν το καλο φως...