Macro

Μια με μέτριο background αλλά καλό focus ακριβώς την ώρα που από τον δυνατό αέρα η πεταλούδα ακουμπάει στο έδαφος

Μετα τα υπεροχα πλασματα της φυσης ανωτερω, εδω ειναι ενα μακρο προφιλ της αγριωπης αλλα αγαπημενης χελωνας με τον νικον μικρο 85μμ και το φλας της μηχανης απο 30 ποντους αποσταση. Καλη δουλεια το φλας της νικον!

D7K_8270.jpg

τι κάνεις Χιωτάκο...εξαφανίστηκες αλλά γύρισες με ωραίες εικόνες!!

tom και η δική σου πολύ καλή, μιλάμε για μάχη!

τι κάνεις Χιωτάκο...εξαφανίστηκες αλλά γύρισες με ωραίες εικόνες!!

tom και η δική σου πολύ καλή, μιλάμε για μάχη!

Μια χαρα ειμαι αγαπητε Dimiko, ειχα παει ενα μικρο ταξιδακι, γι'αυτο εξαφανιστηκα, αλλα παλι πισω ορεξατος γυρισα:))

wellcome back Χιώτη... tomeye "junior" αλλά με ενδιαφέρουσα "σύγκρουση γιγάντων" :flipout:

Last edited:
Μια χαρα ειμαι αγαπητε Dimiko, ειχα παει ενα μικρο ταξιδακι, γι'αυτο εξαφανιστηκα, αλλα παλι πισω ορεξατος γυρισα:))

αααα ωραία, θα έχουμε να δούμε και φωτογραφίες!!! :BDGBGDB55:

sigma 105/2.8 f11 iso200

536612_10150807277757511_552897510_10139167_1604421104_n.jpg

536612_10150807277767511_552897510_10139168_1418732206_n.jpg

του εχω βαλει μια βελονα στη κοιλια και μετα τσιμπιδακι:)) ολο το αβκλαμπ τωρα θα νομιζει οτι ειμαι ανωμαλος:) Παντως το βρηκα στο μπαλκονι μου ειδη μισοπεθαμενο:)

Last edited:
Απάντηση: Re: macro

Γεια σας και απο μενα
Θελω και εγω να ασχολιθω με μακροφωτο ΧΩΡΙΣ να παρω μακρο φακο. Υαπαρχουν διαφορες λυσεις για αυτο οπως ειναι η αντιστροφη του φακου, με φιλτρα μακρο, με φυσουνες.
Εγω πηρα φιλτρα μακρο Ηοya Filtrer HMC Close up +1,+2,+4. Εβαλα το ενα πανω στο αλλο. Κανει μεν δουλεια αλλα θα ηθελα ακομα ποιο κοντα στο αντικειμενο να παω. Τι μπορω να κανω? Μπορω να βιδώσω και αλλο δακτυλιο? πχ +10? http://www.amazon.de/gp/product/B00...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463772833&pf_rd_i=301128
Η προσθηκη θα δημιουργησει προβληματα εικονας? Αλλη λυση που σκεφτικα ειναι να βαλω προσθηκη ανα σκοτεινο κυλινδρο πριν τον φακο.
Επισης υπαρχει και ο φακος με 70 ευρω ο raynox-250 που εχω ακοθσει τα καλυτερα λογια αλλα πουθενα δεν τον εχω βρει. http://raynox.co.jp/english/dcr/dcr250/indexdcr250eg.htm

Γεια χαρα statik
Ειχα αγορασει και γω μακρο φιλτρα για μια πανασονικ G1 που εχω αλλα η ποιοτητητα της φωτο δεν εχει καμμια (μα καμμια λεμε) σχεση με αυτη ενος αληθινου μακρο φακου. Η προσθηκη αλλου φιλτρου λογικα θα δημιουργησει περαιτερω αλλοιωση.
Ο raynox που λες (δυστυχως) αξιζει και αποδιδει οσο και η τιμη του. Εχω δει φωτογραφιες στο διαδικτυο και δεν με πειθουν. Η λυση της αναστροφης φακου που την προσπαθησα καποτε ειναι η καλυτερη εναλλακτικη αλλα θελει προσπαθεια γνωσεις και κοπο για να πετυχεις μια καλη μακρο φωτο. Αν νομιζεις οτι σε συναρπαζει η μακροφωτογραφιση πρεπει να επενδυσεις σε αναλογο φακο. Αν εχεις Νικον, υπαρχει ο μικρος 40mm στα 250 ευρω περιπου και ειναι μια χαρα για πραγματικο 1:1 μακρο. Τσεκαρε και για 2ο χερι μακρο φακο.

Πάρε ενα φακό υπάρχουν καλοί με μικρό χρηματικό κόστος, μπορεί με το πάρε αυτο πάρε το αλλο να σου ερθει πιο ακριβά στο τέλος!
Αν νομιζεις οτι σε συναρπαζει η μακροφωτογραφιση πρεπει να επενδυσεις σε αναλογο φακο. Αν εχεις Νικον, υπαρχει ο μικρος 40mm στα 250 ευρω περιπου και ειναι μια χαρα για πραγματικο 1:1 μακρο. Τσεκαρε και για 2ο χερι μακρο φακο.

συμφωνώ με Χιώτη

του εχω βαλει μια βελονα στη κοιλια και μετα τσιμπιδακι:)) ολο το αβκλαμπ τωρα θα νομιζει οτι ειμαι ανωμαλος:) Παντως το βρηκα στο μπαλκονι μου ειδη μισοπεθαμενο:)

Ανώμαλε!!! :flipout:

Φυσικά κάνω πλάκα!

Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου!

Eπειδη Δεν εχω δει ποτε απο κανονικο φακο μακρο, ποια η διαφορα απο τα φιλτρα εκτος απο την ποιότητα? Ποσο μπορει να πλησιασει ενα αντικειμενο? ΠΧ με φιλτρα close up που εχω πηγα μεχρι 10cm περιπου.

To raynox μη σου πω πως το σκέφτομαι ακόμη κι εγώ (φαντάσου δλδ... :p )
Πάντως ο καλύτερος τρόπος για μάκρο είναι ο dedicated μακρο φακός, καλύτερα σχετικά κοντού εστιακού μήκους και με δαχτυλίδια προέκτασης εάν θελήσουμε να πάμε πολύ κοντά. Όλα τα άλλα έχουν το τίμημά τους στην ποιότητα. Η διόρθωση ενός καθαρόαιμου μάκρο είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τους κοινούς φακούς.

Για πειτε για αυτες τις αναστροφες λιγα πραγματα ακομη... εχω ακουσει οτι ο 50/1,8 κανει καλη δουλεια και αν δεν κανω λαθος και ο 18-55... τον εχω που τον εχω και δεν τον χρησιμοποιω, ισως για μακρο ανεστραμμενος κατι να κανει... εχετε κανενα λινκ για τετοιο ανταπτορα ή τζαμπα κοπος?

Re: Απάντηση: macro

Eπειδη Δεν εχω δει ποτε απο κανονικο φακο μακρο, ποια η διαφορα απο τα φιλτρα εκτος απο την ποιότητα? Ποσο μπορει να πλησιασει ενα αντικειμενο? ΠΧ με φιλτρα close up που εχω πηγα μεχρι 10cm περιπου.

Μα στις μακρο φωτογραφιες, φιλε statik, παιzει τον κορυφαιο ρολο η ποιοτητα/οξυτητα. Τι να το κανεις αν πλησιαζεις στα 5 εκατοστα αν αυτο που παιρνεις ειναι κλασεις κατωτερο.

Επειδη ειχα χρησιμοποιησει φιλτρα στο παρελθον, που παρεπιπτοντως μπορει να πλησιαζουν πιο κοντα το αντικειμενο απ'οτι ενας μακρο φακος, αμεσως καταλαβα οτι επρεπε να αγορασω μακρο φακο, ειδικα οταν ειδα καποιες φωτο απο τα παιδια εδω μεσα.

Ριξε μια ματια παραπισω, στις μακροφωτογραφιες του φορουμ, και κανε συγκριση...

Για πειτε για αυτες τις αναστροφες λιγα πραγματα ακομη... εχω ακουσει οτι ο 50/1,8 κανει καλη δουλεια και αν δεν κανω λαθος και ο 18-55... τον εχω που τον εχω και δεν τον χρησιμοποιω, ισως για μακρο ανεστραμμενος κατι να κανει... εχετε κανενα λινκ για τετοιο ανταπτορα ή τζαμπα κοπος?

Δες εδω, μακραν το πιο ενδιαφερον λινκ για reverse lens photography που δεν χρειαζεται καν ανταπτορα!

Αξιζει να το δοκιμασει κανεις!

Το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα για πλακα και δουλευει καλα!
Αλλα πρεπει να εχεις πολυ υπομονη και τυχη. Θυμαμαι ειχα χρησιμοποιησει τον 35μμ στη μηχανη και κολλητα αναποδα τον 18-55 με ενα χαρτακι στο λεβιεδακι που κρατα το διαφραγμα ανοιχτο.

http://stephenelliot.com/2007/05/15/reverse-lens-macro-photography-tutorial/