Macro

Απάντηση: Re: macro

Αποφάσισα από το να περιμένω μέχρι να έχω αρκετά χρήματα για μάκρο φακό να δοκιμάσω την τύχη μου με το πιο φτηνό είδος μακροφωτογραφίας, αυτό της αντιστροφής ενός φακού. Το θέμα είναι ότι δεν έχω φακό με ρύθμιση διαφράγματος πάνω του, οπότε ζητώ την βοήθειά σας αν έχετε να μου προτέινετε έναν MF φακό γύρω στα 30-40mm με ρύθμιση διαφράγματος. Δεν με ενδιαφέρει ο κατασκευαστής ή η μοντούρα ή να είναι πολύ φωτεινός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι φτηνός (λιγότερο από 40Ε) και να βγάζει sharp αποτέλεσμα. Αυτοί που έχουν ασχοληθεί με το είδος (send π.χ.) μήπως υπάρχει κάποιος φακός που προτιμάται κυρίως σε αυτό?

πες μου εάν θέλεις να σε δανείσω να παίξεις. Και δαχτυλίδια αναστροφής έχω, και φακούς. 50ρη θα προτιμήσεις, που βγαίνουν πολύ φωτεινοί και μπορείς να βλέπεις καλά μέσα τους.

Τυχαία συνάντηση στο δρόμο. Πέτυχα και καλό φως γιατι ειχε συννεφια και ηταν σαν να υπήρχε ενα μεγαλο diffuser!
Bug by fokionas, on Flickr

Καταλαβα οτι κατι υπηρχε εκει γιατι μολις πλησιασα στα χορτα, "επιασα" κινηση.
Τελικα το πετυχα να ξεχωριζει καπως αν και με γυμνο ματι δεν το παρατηρουσες ευκολα!

Camouflage by fokionas, on Flickr

Νεκροψια και νεκροτομη μιας Pentax (θεωρητικα αδιαβροχης, για underwater photography).
Βλεπουμε τον αδυναμο κρικο της αδιαβροχης προστασιας που ηταν παραδοξως η περιφερεια του flash!

macropentax.jpg

483067_10151042087852511_924194003_n.jpg

Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Η τελευταία για μένα κάνει την διαφορά!

Μ αρέσει πολύ η πρώτη, αλήθεια οι φυσαλιδες του νερού που βλέπουμε έχουν κάποιο σκοπό; Μήπως ακινητοποιούν το θέμα;

οχι ειναι για εφε:))
τα θεματα ειναι ακινητα ετσι και αλλιως, γιατι ειναι ηδη νεκρα:)
και αλλη μια

576404_10151063575142511_1593982040_n.jpg

Δεν έρχεσαι μια βόλτα σπίτι μου, γιατί έχω πήξει στα κουνούπια και τις σκνίπες :flipout::flipout: Πολύ λεπτομέρεια φίλε, βλέπω την προβοσκίδα που μου ρουφάει το αίμα! Μπράβο...