Alfie, fratello siculo, come va? Fammi vedere qualche foto...![]()
Για φακούς κυρίως σταθερούς και ανάλογα με το θέμα. Ας πούμε πεταλούδες με 35αρη γίνεται αλλά μόνο αν την έχει βαρέσει ο ήλιος ή είναι χτυπημένη να μην σου πω για μελισσες που θα θες στολή. Αντίθετα σε ακίνητα θέματα π.χ λουλούδια προσωπικά όσο πιο "κοντός" είναι ο φακός τόσο καλύτερα καδράρω. Εχω βγάλει μακρο και με ζουμ (κροπάρωντας βέβαια) αλλά δεν φτάνει τον καθαρό μακρο φακό. Σε εντομα το μανιουλ φοκους συνιστάται ειδικά αν μιλάμε για φύση. Ο 65αρης της Κανον φτάνει στο 5:1 αν δεν κάνω λάθος (μανιουαλ φοκους) και είναι ο πιο μακρο που υπάρχει. Περισσότερα ο send που είναι και ο ειδικός. Σε άλλα mount μόνο με τεχνικές ξεπερνάς το 1:1. Προσωπικά έχω δοκιμάσει και έχω καταφέρει εως 2.5:1 με reverse stack αλλά το βάθος πεδίου ήταν τόσο μικρό που μόνο κατα τύχη βγήκε σωστή φωτογραφία σε εξωτερική λήψη εντόμου. Με όλα αυτά και με τον περιορισμό της Pentax εγω κατέληξα στον Tamron 90. Φαντάζομαι ότι και ο Sigma 105 θα με καλυπτε για τα έντομα που κυρίως φωτογραφίζω. Εννοείται ότι το φλας ή καλός φωτισμός είναι απαραίτητος όπως και κλειστά διαφράγματα. Αν δεις τις προηγούμενες σελίδες θα βρείς και αναλυτικές οδηγίες για χρήση diy ανακλαστήρα με A4 ή diffuser με κουτί από τσιγάρα. Οπως και παραδείγματα για πιο καλλιτεχνικής φύσης μακρο (κυρίως ο Paul) με διαφορους φωτισμούς και φακούς
Σιγουρα macro, η μεγεθυνση ξεπερναει το 1:1 (ΚΑΙ extension tubes ΚΑΙ crop)!Πολυ καλο φως και ωραιο καδραρισμα...
Θεωρειται μακρο αυτη Νασο ή close up?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.