Macro

αλλα θα εχω και καπακι απο ταπερ καλου κακου.

Καλού κακού, πάρε όλο το τάπερ μαζί σου και γέμισε το κεφτεδάκια.

Ποτέ δε ξέρεις αν θα στραβώσει μια βόλτα. Να έχεις να περάσεις την ώρα σου...:ernaehrung004:

Καλού κακού, πάρε όλο το τάπερ μαζί σου και γέμισε το κεφτεδάκια.

Ποτέ δε ξέρεις αν θα στραβώσει μια βόλτα. Να έχεις να περάσεις την ώρα σου...:ernaehrung004:

Μπα, δε χρειαζεται Jim, η φωλια ειναι στο μπαλκονι του δωματιου μου.
Με αγαπαει ο Θεος και στελνει τα καλα τα θεματα στο σπιτι μου!!!:2thumb22sup:

Για καποιο λογο το αυτοσχεδιο diffuser αναστατωνε τις σφηκες. Να'ταν ο ασπρος ογκος, η μυρωδια του, δεν ξερω, το παρατησα ομως. Παντως το θεμα εδω ειναι οτι δυσκολα κρατας τη μηχανη σταθερη σε τετοια αβολη σταση. Τελος παντων, με τις συμβουλες του send, εβγαλα καποιες σημαντικα καλυτερες απο χτες. Η προσπαθεια συνεχιζεται :)

A mode, Φ16,Τ1/60,Φλας,center weighted exposure,iso 200.

attachment.php

Attachments

• beeflash.jpg
    beeflash.jpg
    96 KB · Views: 119
Χαμηλά είσαι σε ταχύτητα στο 1/60. 1/160 με 1/200 έγραψα. Δεν παγώνεις τις σφίγγες με το 1/60 και φαίνεται στη ράχη της δεξιάς (το πάγωμα στο έδωσε το φλας και μόνο). Το διάφραγμα μπορείς να το ανοίξεις και 1 στοπ στο f/11 νομίζω άντε f/13, είσαι πολύ καλά από βάθος πεδίου και δεν χρειάζεται να ρίχνεις τόσο την ευκρίνεια με την περίθλαση που φέρνει το φ/16. Πολύ καλύτερη από την προηγούμενη πάντως, δεν νομίζεις; Το γαλάζιο, τι είναι, τοίχος;

Χαμηλά είσαι σε ταχύτητα στο 1/60. 1/160 με 1/200 έγραψα. Δεν παγώνεις τις σφίγγες με το 1/60 και φαίνεται στη ράχη της δεξιάς (το πάγωμα στο έδωσε το φλας και μόνο). Το διάφραγμα μπορείς να το ανοίξεις και 1 στοπ στο f/11 νομίζω άντε f/13, είσαι πολύ καλά από βάθος πεδίου και δεν χρειάζεται να ρίχνεις τόσο την ευκρίνεια με την περίθλαση που φέρνει το φ/16. Πολύ καλύτερη από την προηγούμενη πάντως, δεν νομίζεις; Το γαλάζιο, τι είναι, τοίχος;

Thanks again send!

Η ταχυτητα μπηκε αυτοματα με το A mode (f16) και το φλας. Θα το γυρισω στο Μ mode και θα δοκιμασω 1/160 με 1/200 με φ 13 γιατι μου αρεσε το βαθος πεδιου του φ16. (Ειναι δυσκολο να βγαλεις καθαρα και τα αυγα με το μελι και τα ζωα). Αυριο την ιδια ωρα.

Πολυ καλυτερη απο την προηγουμενη, ουτε λογος γι'αυτο, μερσι ξανα!
Το γαλαζιο/ασπρο ειναι τοιχος, τα χρωματα του σπιτιου.
Αν θυμασαι το..http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056176712&postcount=136

Φαινεται οτι η κατασκευη φωλιας προχωρησε (και τα αυγα/κουκουλια μεγαλωνουν) και οι σφηκες ενοχλουνται στην παρουσια μου...

Γι'αυτο δοκιμασα τον 55-300 στα φ13, τ1/120 (κατα λαθος αντι 1/160 -1/200 που μου ειπε ο send), φλας.

attachment.php
attachment.php

Attachments

• beef13.jpg
    beef13.jpg
    93.3 KB · Views: 100
  • beef13a.jpg
    beef13a.jpg
    140.7 KB · Views: 102
Φίλε Χιώτη ειναι κροπαρισμένες οι φωτό με τις σφήκες?

Ναι, γιατι δεν μπορουσα να το πλησιασω σημερα τη φωλια με τον μακρο.
Και οι δυο φωτο ειναι crop του 55-300 VR τραβηγμενο στα 240μμ (Ειναι και οι δυο απο την ιδια αρχικη φωτο). Αυριο θα δοκιμασω crop απο τα 300μμ.

Δοκίμασε με τον μάκρο και να πλησιάσεις παραπάνω. Σιγά-σιγά.

Το σκεφτομαι παρα πολυ, ειναι μεγαλος πειρασμος ειδικα τωρα που βρηκαμε τις ιδανικες ρυθμισεις!! Παντως ο diffuser, που δεν εχω, για φλας ειναι απαραιτητος για τον μακρο λογω ελαχιστης αποστασης.

Στον 55-300 δεν ειναι προβλημα οπως ειδα επειδη τραβαω απο εναμισυ μετρο.

Μπορει να φορεσω τη στολη καταδυσης ομως..:p

Πολύ καλές φωτογραφίες!
Για ρίξτε μια ματιά εδώ

Ο τύπος τραβάει με αναποδογυρισμένους φακούς και κάνει focus stacking.
Δεν ήξερα ότι μπορείς να βγάλεις τέτοια ποιότητα από γυρισμένο φακό.

Πολύ καλές φωτογραφίες!
Για ρίξτε μια ματιά εδώ

Ο τύπος τραβάει με αναποδογυρισμένους φακούς και κάνει focus stacking.
Δεν ήξερα ότι μπορείς να βγάλεις τέτοια ποιότητα από γυρισμένο φακό.

Απιστευτες!
Βεβαια αναποδογυρισμενος φακος δεν ειναι ακριβως...

Studio stacking
http://farm6.static.flickr.com/5289/5378698134_d41349ab69.jpg

Field stacking
http://farm6.static.flickr.com/5303/5643150504_4ea44cabca.jpg

φακοι
http://farm6.static.flickr.com/5129/5372524652_8036219628.jpg

Last edited:
Σωστά έχεις δίκιο...Αυτήν είδα και υπέθεσα ότι και οι άλλες τραβήχθηκαν έτσι...

Αγαπητε Pap, απ'οτι λεει ο φωτογραφος, η εκπληκτικη αυτη φωτογραφια τραβηχτηκε με Schneider-Kreuznach Apo-Componon 40/2.8 HM reversed on bellows! Μαλλον ειναι ειδικος φακος και οχι απο αυτους που ξερουμε.

Αντε παρε κανα μακρο φακο και βγαλε τιποτα. Η μακροφωτογραφιση ειναι μαγικη. Αν εισαι και αρχαριος ακομα καλυτερα, για να μην 'κραζουνε' (με την καλη εννοια παντοτε) μονο εμενα τα παιδια εδω:)))

Σημερα, σε ενα απο τα κελλια, το αυγο/καμπια μεγαλωσε και φαινεται η σιλουετα της, σαν σφηκακι τωρα!

Επισης παρατηρησα οτι οταν πεφτει ο ηλιος, οι σφηκες ειναι πιο ησυχες αρα αυριο θα πλησιασω περισσοτερο. Τι μαθαινει ο ανθρωπος παρατηρωντας!!

attachment.php

attachment.php

Attachments

• koykoyli.jpg
    koykoyli.jpg
    100.1 KB · Views: 112
  • beemac.jpg
    beemac.jpg
    122.6 KB · Views: 112
απο φακους τι εχεις?
Μηπως καπιο αρκετα ευρυγωνιο που να εστιαζει κοντα?
Γενικα προσεξε λιγο το καδρο σου, ειναι ενδιαφερον θεμα, αλλα σαν καδρα θελει δουλεια.
Και δεν μαρεσει ο φωτιζμος, φανταζομαι ειναι το φλας της μηχανης.
Αν μπορεις βαλτα απλα στη σκια καπου, πχ, κατω απο κανα δεντρο