Macro

Νασσο, για πες για το φωτιζμο στο τζιν, ωραια φωτογραφια

Τι να πω εγώ σε σένα για φωτισμό βρε Παύλο!! :grandpa:

Τίποτα ιδιαίτερο, το γνωστό macro kit R1C1 της Νικον (SU-800 + 2 SB-R200) με τα δύο φλας τοποθετημένα πάνω δεξιά και πάνω αριστερά με κλίση προς το μάντη. 1/250, f/16, iso 100... αυτά!

:)))
απλα για απλα φλας μου φανηκε πολυ σκληρο το φως, αλλα αφου ειναι τοσο μικρο το ζουζουνι οι πηγες βγαινουν μεγαλες σε σχεση με αυτο, οποτε φαινεται πολυ πιο μαλακο το φως

A, τους είχα φορεμένα και αυτά τα diffusers. Ολο και κάτι θα έκαναν, παρά την πολύ μικρή απόσταση...

STF-OM-SBR200SET.jpg

Εγώ στο twin lite για diffusers έχω δυο κομμένα λευκά πλαστικά ποτηράκια νερού. Αλλά να πω την αμαρτία μου, προτιμώ το ταπεινό 420 με κεφαλή με κλίση 45ο και μια διπλωμένα Α4 για ανακλαστήρα.... βέβαια ενίοτε έχω κάποια σκιά, αλλά τα φωτίζει όλα, και το κοντινό φόντο.

Re: Απάντηση: macro

Εγώ στο twin lite για diffusers έχω δυο κομμένα λευκά πλαστικά ποτηράκια νερού. Αλλά να πω την αμαρτία μου, προτιμώ το ταπεινό 420 με κεφαλή με κλίση 45ο και μια διπλωμένα Α4 για ανακλαστήρα.... βέβαια ενίοτε έχω κάποια σκιά, αλλά τα φωτίζει όλα, και το κοντινό φόντο.

[/Off topic mode on]
Μα καλά δεν διαβάζεις ποτέ τα pm?

[/Off topic mode off]

@send αυτό με την κλίση στο φλας και τον ανακλαστήρα το έχεις δοκιμάσει και με αρκετά μακρύ φακό σε πολύ κοντινή απόσταση από το θέμα(π.χ 2 φακοί reverse stacked 24άρης στον Ταμρον 90)? Η' είναι καλύτερα με κανένα πλαινό flash holder με φωτισμό από πολύ πλάγια?

Φίλε μου το δουλεύω με τον MP-E 65, αυτό νομίζω τα λέει όλα. Εντάξει μετά το 3:1 κατά περίπτωση υπάρχει θεματάκι. Ας φτάσουμε όμως πρώτα να βγάζουμε 3:1 και μετά ξαναμιλάμε για τα εκεί προβλήματα. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο εξεζητημένα σεταπ φωτισμού με ανώτερα αποτελέσματα. Εγώ το ανέφερα από άποψη απλότητας και φορητότητας.

Πχ η παρακάτω είναι 5:1 πρακτικώς εξ επαφής με τον ανωτέρω τρόπο

7107307341_acd5df0d8c_b.jpg

Oleander Aphid (Aphis nerii), μήκος σώματος λιγότερο από 2 χιλιοστά.

Last edited:
Επειδή τα μεταξωτά βρακία (ειδικα setup) θέλουν και επιδέξιους για αυτό ρώτησα για απλή λύση. Εδώ δεν ξέρω αν θα καταφέρω να εστιασω σωστά να μην έχω και το πως θα πιάσω την μηχανή με το πλαινο holder :flipout: Θα το δοκιμάσω όταν με το καλο έλθει το ring (άν καταφέρω να πετύχω την εστίαση πρώτα)

Last edited:
Μελιγκρες..

Μικροκοσμος μιας μικρης τριανταφυλλιας γλαστρας..

Δυστυχως ηταν νυχτα, στο χερι και με φλας μηχανης, ο,τι χειροτερο δηλαδη!
Παντως ειναι ωραιο θεμα και θα οργανωθω καταλληλα την αλλη φορα.

mrlhr.jpg

mmee.jpg

melif.jpg

meligr.jpg
Εδω η μελιγκρα κατασπαραζει το κλαδακι!

Πασχαλιτσα!

Στη ιδια αμοιρη τριανταφυλλιτσα..
Πασχαλιτσα τρεφεται με φυλλα. Εκκρινει ενα ειδος πολτου το οποιο και χρησιμοποιει μαλλον για να μαλακωνει τα φυλλα και να τα κανει πιο ευπεπτα!

pasxa1.jpg
Πασχαλιτσα οπως την βλεπουμε συνηθως, καλοκαγαθη

passx.jpg
Πασχαλιτσα ορεξατη

pasxab.jpg
Πασχαλιτσα καθως παραγει πολτο

pasxlitsa.jpg
Αχορταγη πασχαλιτσα μαλακωνει και κατασπαραζει το φυλλαρακι με τον πολτο/sause

Δεν είναι πασχαλίτσα αυτό, είναι κάποιο είδος ημίπτερου.

Πασχαλίτσα θεωρείται αυτό, και πάλι δεν είναι η "κλασική" κόκκινη-μαύρη-άσπρη.

εδώ, κόβει βόλτες στο δάχτυλό μου

Send μας κούφανες... :grinning-smiley-043

E καλά, αλοίμονο! Μπορεί να προστεθεί στους κανονισμούς κάτι που να απαγορεύει δημοσίευση φωτογραφιών με τον MP-E 65? :7SFGSFG:

Χιώτη, η τέταρτη απ το πρώτο πακέτο είναι πολύ καλό σκηνικό. Βρες καλύτερη γωνία, φώτισε πιο προσεκτικά και θα βγει πολύ καλό αποτέλεσμα!

Re: Απάντηση: macro

Δεν είναι πασχαλίτσα αυτό, είναι κάποιο είδος ημίπτερου.

Πασχαλίτσα θεωρείται αυτό, και πάλι δεν είναι η "κλασική" κόκκινη-μαύρη-άσπρη.

εδώ, κόβει βόλτες στο δάχτυλό μου

Ναι! Και κατι δε μου πηγαινε καλα με το χρωμα..:))

Χιώτη, η τέταρτη απ το πρώτο πακέτο είναι πολύ καλό σκηνικό. Βρες καλύτερη γωνία, φώτισε πιο προσεκτικά και θα βγει πολύ καλό αποτέλεσμα!

Προσπαθησα με ring flash αλλα δεν ηταν αρκετο το φως, η ταχυτητα επεφτε πολυ για κοντα στο 1:1 και με τον μη πολυ φωτεινο νικον 85μμ στο f8. Εκει σκεφτηκα το R1C1...!
Αυτο που σκεφτομαι ειναι να φερω τη γλαστρα μεσα και να τη φωτισω καταλληλα.