Macro

Άτιμες αυτες οι λιβελούλες και δύσκολες. Πάντως μολις συνηθισαν την παρουσία μου στην περιοχή τους, δεν εφευγαν οταν πλησιαζα.Υπομονη λοιπον. Περιοριστικός ο 55-200 στην κοντινοτερη αποσταση που εστίαζε αλλα εδω βοηθησε το φοντο και το χρωμα της λιβελούλας για ενα μάλλον καλο αποτέλεσμα.

Blue dragonfly by fokionas, on Flickr

Last edited:
Πολύ καλές οι τελευταίες Λεωνίδα και Φωκιώνα. Η Δ800 είναι αισχρή :violent-smiley-030:

Γενικά το macro εντόμων θελει υπομονή καθώς ακόμα και τα "ακίνητα" αν τα ενοχλήσεις κρύβονται. Πολύ καλές πράγματι.
Για τoν συνδιασμό D800 και Λεωνίδα τα είπα από την αρχή:violent-smiley-030:

Ας ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά να ανεβάζω καλοκαιρινές

Αφού είμαστε στα "πετούμενα" για αρχή μια πεινασμένη μελισσούλα

2 από τα πολύ συμπαθητικά ημίπτερα

και ένα κολεόπτερο

Thanks παιδιά θα ανεβάσω αρκετές σιγά σιγά εχω πολλές βγάλει
Οχι Paul φυσικό λίγο παραπάνω recover στο lr και normal sharpening έχει αν θυμάμαι

Last edited:
Μμμ... το νερό είναι το στοιχείο της, αλλά κι εδώ δεν τα πάει άσχημα αν σκεφθούμε ότι μιλάμε για compact με αισθητήρα 1/2,3"...

7902226728_db4338890b_h.jpg

Μου ζήτησε η αδερφή μου μία παρόμοια για την διακόσμηση ενός σπα που σχεδιάζει για έναν πελάτη και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Καλή βγήκε τελικά.

Οι σταγόνες και το φώς είναι απο την πίσω πλευρά του φύλλου. Στην αρχή δοκίμαζα απο μπροστά αλλα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Με τον φωτισμό απο πίσω αναδεικνύεται η υφή του φύλλου νομίζω καλύτερα.

Sony Nex 7
Pentax SMC M 50mm f/1.7 on reverse ring
1/50 f/8 200iso

Ούτε εστιασμένο είναι όλο. Με τον φωτισμό δεν ξέρω τί άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει. είχα μια λάμπα φθωρισμού απο πίσω ακριβώς μεγαλύτερη απο την επιφάνεια του φύλλου που φαίνεται στην φωτογραφία. Επίσης όσο και αν το άφησα ανάμεσα απο βιβλία δεν ισοπεδώθηκε τελείως για να είναι όλο στο ίδιο επίπεδο εστίασης. Μία καμπυλότητα παρέμεινε και φαίνεται στα άκρα. Ο σκοπός είναι να εκτυπωθεί σε τζάμι σε διάσταση περίπου 1χ1.5μ. Το αρχείο ειναι 6000χ4000 προς το παρόν και περιμένω να μου πούν τί dpi εκτύπωση θα κάνουν για να κάνω και λίγο resize αν είναι απαραίτητο, ή να ενώσω δυο φωτο μαζί.

Μια ακόμα απο τα ημίπτερα

μια πεταλουδιτσα

και 2 πασχαλιτσες που ζευγαρώνουν

Εμένα Alex μου αρέσει πολύ ως έχει, ωραία λεπτομέρεια οι μικρές φυσαλίδες (?). Βέβαια δεν ξέρω πως θα δείχνει στην εκτύπωση το ανεστίαστο κομμάτι..

Αποφάσισα από το να περιμένω μέχρι να έχω αρκετά χρήματα για μάκρο φακό να δοκιμάσω την τύχη μου με το πιο φτηνό είδος μακροφωτογραφίας, αυτό της αντιστροφής ενός φακού. Το θέμα είναι ότι δεν έχω φακό με ρύθμιση διαφράγματος πάνω του, οπότε ζητώ την βοήθειά σας αν έχετε να μου προτέινετε έναν MF φακό γύρω στα 30-40mm με ρύθμιση διαφράγματος. Δεν με ενδιαφέρει ο κατασκευαστής ή η μοντούρα ή να είναι πολύ φωτεινός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι φτηνός (λιγότερο από 40Ε) και να βγάζει sharp αποτέλεσμα. Αυτοί που έχουν ασχοληθεί με το είδος (send π.χ.) μήπως υπάρχει κάποιος φακός που προτιμάται κυρίως σε αυτό?

Αποφάσισα από το να περιμένω μέχρι να έχω αρκετά χρήματα για μάκρο φακό να δοκιμάσω την τύχη μου με το πιο φτηνό είδος μακροφωτογραφίας, αυτό της αντιστροφής ενός φακού. Το θέμα είναι ότι δεν έχω φακό με ρύθμιση διαφράγματος πάνω του, οπότε ζητώ την βοήθειά σας αν έχετε να μου προτέινετε έναν MF φακό γύρω στα 30-40mm με ρύθμιση διαφράγματος. Δεν με ενδιαφέρει ο κατασκευαστής ή η μοντούρα ή να είναι πολύ φωτεινός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι φτηνός (λιγότερο από 40Ε) και να βγάζει sharp αποτέλεσμα. Αυτοί που έχουν ασχοληθεί με το είδος (send π.χ.) μήπως υπάρχει κάποιος φακός που προτιμάται κυρίως σε αυτό?

Φακός για reverse macro