Ολα καλα φιλε Δημητρη, thanks!
Η καψουρα με τους φακους led που λες, μου εχει στοιχησει τουλαχιστον μια ..Nikon D600 εως τωρα, αλλα η χαρα ειναι μεγαλη roud:
Ευχαριστώ για τα σχόλια.
Για την γυαλάδα ευθύνεται το ενσωματωμένο φλας το οποίο πέφτει κάθετα και είναι έντονο. Πρέπει να βρω κάποιο τρόπο για να γίνει καλύτερη διάχυση. Για το pf δεν κατάλαβα τι εννοείς μήπως ps? Τα χρώματα ούτως ή άλλως είναι αλλιωμένα στις γυαλάδες γιατί είναι και αντεστραμμένος ο φακός oπότε έχει αρκετό aberration. Έπρεπε να το προσέξω πιο πολύ έχεις δίκιο. :2thumb22sup:
Και στο τέλος γίναμε φίλοι (δυστυχώς μου ξεφυγε η εστίαση καθώς προσπαθούσα να καδράρω με τον 90αρη και να γυρίσω και λίγο το δαχτυλο ώστε να φαίνεται καλά)
Πολύ όμορφη η vanessa σου Ntin. Είναι μια από τις πεταλούδες που δεν έχω καταφέρει να βγάλω ακόμα ενώ είχα τόσες ευκαιρίες. Γενικά είναι πολύ ήρεμες και μπορείς να τις πλησιάσεις αρκετά. Από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Η δικιά σου πρέπει να ήταν στα τελευταία της γιατί είναι λίγο ξεθωριασμένη.
@sokos: Ευχαριστώ πολύ!
Χθες κάθισα να κάνω δοκιμές με focus stacking χρησιμοποιόντας έντομα μέσα σε ρητίνη (μια συλλογή του National Geographic). Η παρακάτω ήταν από τις καλύτερες που κατάφερα και αποτελείται από 6-7 φωτογραφίες. Έκανα μια πατέντα με το φλας φτιάχνοντας έναν εύκαμπτο κύλινδρο από αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να "οδηγήσω" το φως από πάνω.
Έχω κιάλλες από άλλα έντομα αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα τις ανεβάζω.
Πολύ ωραίες NtinNton! Η φύση πράγματι ξυπνάει αν και για κάποια έντομα ήρθε το τέλος του ταξιδιού.
Ένα νεκρό σκαθάρι που έβγαλα στο σπίτι με αντεστραμμένο τον 18-55 και focus stacking...
Ευχαριστώ πολύ! Δοκίμασα να τραβήξω από μπροστά αλλά δεν φάνηκε τόσο ενδιαφέρουσα. Είπα να δείξω το προφίλ του μιας και δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Τώρα που την βλέπω έπρεπε να δώσω περισσότερο χώρο δεξιά...