Macro

Χαχα ευχαριστώ για τα σχόλια.
@send Η αλήθεια είναι ότι ήταν στα τελευταία της. Δεν είχε ψοφήσει ακόμα αλλά δεν έζησε και πολύ μετά. Έλεγα να μην την ανεβάσω για αυτόν τον λόγο αλλά είπα μην πάει χαμένος τόσος κόπος.

@NtinNton Δεν έχω rail ακόμα. Απλά βάζω την μηχανή στο τρίποδο και γυρνάω αργά το focus ring (δουλεύει και ανάποδα) και τραβάω αρκετές φωτογραφίες. Νάναι καλά το Zerene Stacker που κάνει και άψογο aligning και άψογη σύνθεση.

Και μία αράχνη. Για έναν περίεργο λόγο δεν ταιριάζει στις αράχνες το focus stacking. Δεν ξέρω γιατί αλλά μάλλον επειδή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα μάτια είναι καλύτερο να είναι θολό το υπόλοιπο σώμα.

Spider Macro by pap-x, on Flickr

Τι μπορεί να βρει κανείς όταν πάει να ανοίξει το παράθυρο

1η απόπειρα για macro
Με 18-105, φλας, κροπαρισμένη και ελαφρός πειραγμένη στο camera raw
Locust0205.jpg

Μιά καινούρια αραχνούλα με τεράστια πόδια...

Spider Macro II by pap-x, on Flickr

Δυστυχώς όταν τραβάς με γυρισμένους φακούς υπάρχουν και κίνδυνοι....

equxsi.jpg

Μετά από αρκετή ώρα κατάφερα να την βγάλω από εκεί άθικτη. Για πέστε πώς φαντάζεστε ότι την έβγαλα? (Θέλει λίγο φαντασία)

2. Την ρουψηξες με ενα καλαμακι

Έφτασες αρκετά κοντά. Με ρούφηγμα την έβγαλα αλλά δεν θα αρκούσαν τα πνευμόνια μου για να την βγάλω.
Έβαλα ένα "τούλι" στο στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας και την έβαλα μπρος, μετά από 2-3 προσπάθειες την ρούφηξα έξω. :idea:

Μας αρεσει πολυ ανεβασε και αλλη, και αν θες πες μας και με τι την τραβηξες

Λόγω της μεγέθυνσης που την κόβω για πάνω από 8x, νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον προσαρμοσμένο φακό μικροσκοπίου... εξαιρετική δουλειά!

Re: Απάντηση: macro

Λόγω της μεγέθυνσης που την κόβω για πάνω από 8x, νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον προσαρμοσμένο φακό μικροσκοπίου... εξαιρετική δουλειά!

Επεσες πολυ κοντα η μεγεθυνση ειναι καπου εκει. Tην υπολογιζω στο 7.5 με 8.
Ειναι 69 καρε και ειναι τραβηγμενη με ΝΕΧ 5η πανω σε bellows και ο φακος ειναι ενας JML 21mm.Δεν ειναι φακος μικροσκοπιου αλλα κανει εξαιρετικη δουλεια για μεγεθυνσεις απο 3χ ως 9χ με καποιους να τον δουλευουν ακομα και σε 20χ!!!

Πολύ καλή δουλειά! Από τις καλύτερες της κατηγορίας, τολμώ να πω!

Pap-X και Giannou υπέροχες δουλειές, μπράβο. Το μεράκι κάνει θαύματα, ακόμα και αν δεν υπάρχει το σούπερ εξοπλισμός.
Καλή συνέχεια.

Ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας.
Μολις βρω λιγο χρονο θα ανεβασω κι αλλη.:operator:

Ενα μικρο Alien!!!
Το μεγεθος του ειναι 5mm και η μεγέθυνση ειναι περίπου στο 5.5χ
Λοιπον για αυτη χρειάστηκα περιπου 5 ωρες ( σχεδον μεροκαματο:chinese:) ηταν πολυ δυσκολη γιατι η επιφανεια ηταν μαύρη γυαλιστερή και χωρις πολλες υφες( εξογκώματα, θύλακες , τριχες κλπ) .
Ειναι 139 shots με το ιδιο setup.
H αντανακλαση ειναι επίτηδες ισχυρή στο πανω αριστερα μερος για να αναδειχτουν οι υφες στην πλατη και το πανω μερος του ποδιου.

camponotusweb.jpg

Last edited:
Τρομερή λεπτομέρεια! Μπράβο! Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για τον φωτισμό και για το setup που τα έχεις? (macro rail στημένο σε τραπέζι να υποθέσω?)
Ανέβασε κιάλλες φυσικά.

Last edited: