Το setup που χρησιμοποιω ειναι καθετο.Για rail χρησιμοποιω την βαση του μικροσκοποιου που εχω καθως μου επιτρεπει να εχω βηματα απο 0,001mm.
Τωρα φτιαχνω ενα καινουριο Stack Studio(το υπαρχον ειναι λιγο προχειρο) και ελπιζω σε κανα 2 εβδομαδες να το εχω ολοκληρωσει.Μολις το ολοκληρωσω θα ανεβασω φωτο και αναλυτικη περιγραφη του.
Για φωτισμο χρησιμοποιω περισσοτερο led lamps αλλα και με φλας μπορεις να κανεις εξαιρετικη δουλεια θελει ομως προσοχη.Με το φλας εχεις την ευχέρεια να δουλεψεις με μεγαλυτερη ταχυτητα την καμερα και ετσι αποφευγεις τις δονησεις που μπορει να υπαρχουν.Επισης θες οπωσδήποτε καλωδιο ή wireless flash trigger για να μπορεσεις να τοποθετησεις το φλας εκει που πρεπει.
Για ποσο μικρα steps μιλαμε?Πράγματι θέλει αρκετή δουλειά. Θα ήθελα αν ξέρεις κάποιο καλό και φθηνό macro rail για μικρά βήματα στην εστίαση να μου πεις. Βρίσκω στο ebay κάποια κινέζικα στα 12Ε αξίζουν πιστεύεις?
Κάτι τέτοιο για παράδειγμα : http://viewitem.eim.ebay.gr/Fotomat...for-Canon-Nikon-Pentax-LP01/370776180948/item
Για ποσο μικρα steps μιλαμε?
Με αυτο στην καλυτερη περιπτωση κατω απο 1 mm (και πολλα λεω) δεν μπορεις να πας.Ειναι καλο για εξωτερικη φωτογραφηση και οχι για μεγαλες μεγεθυνσεις .
Αν θες μεγαλες μεγεθυνσεις πρεπει τα βηματα σου να ειναι σε micro δηλαδη υποδιαιρεσεις των mm.
Το ποιο φθηνο αξιοπρεπες νομιζω οτι παει καπου στα 100+ και δινει βηματα 0,1mm.
Ποιος καλος ανθρωπος θα αναλαβει να κανει μια παρουσιασιαση εξοπλισμου για macro (micro)
περι rails, bellows, κλπ κλπ ....
Θα με ενδιεφερε να μαθω τεχνικες & εξοπλισμο.
Ενα νημα αφιερωμενο σε αυτα τα 2 (εμενα προσωπικα τουλαχιστον) θα με βοηθουσε
Εως 1:1 Ντίνο ένας φακός και ένα φλας αρκεί. Ενδιαφέρεσαι για παραπάνω από 1:1?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.