Macro

Χρηστο πολυ καλες!
Μια παρατηρηση μονο στην δευτερη αν ειχες αλλο υποστρωμα απο κατω ενα φυλλο ισως ή ενα μαυρο χαρτι θα εδειχνε ακομα καλυτερο.

Ευχαριστώ για τα σχόλια παιδιά! Χάρη προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο γίνεται φυσικά υλικά, έχω λίγο κόλλημα με αυτό δεν ξέρω γιατί... Το μόνο σκούρο φυσικό αντικείμενο που είχα κοντά μου ήταν ένα ακτινίδιο! Δεν έγραφε καλά σε ανοιχτά φόντα.

Ναι σε καταλαβαινω απλος ενα ξερο φύλλο καφε θα έκανε νομιζω με το πρασινο ωραια αντίθεση και δεν θα φαινόταν η αγρια υφή που εχει το υπόστρωμα.
Εξαιρετικες παντως ουτως η αλλιως.Μπραβο για την επιμονη και υπομονη σου.Εισαι απο τους λιγους που κανουν stacking με ζωντανα εντομα!!

Ξεκινησα να γραφω δυο πραγματα για το stacking και σκεφτομαι να ανοιξω ενα ξεχωριστο thread με γενικες πληροφοριες, κουβεντουλα γυρω απο τεχνικα θεματα και ΦΩΤΟ βεβαια που φανταζομαι οτι εκτος απο τον Χρηστο (που κανει ετσι και αλλιως) "ψηνονται" και αλλοι να μπουν στον χωρο της μικροφωτογραφιας.Τι λετε? Ακουω γνωμες.
Και επειδη ειναι κομματι του μακρο αλλα ειναι και λιγο διαφορετικο να μην γεμιζουμε το συγκεκριμενο thread και να μαζεψουμε και αυτες που εχουμε εδω (Χρηστο συμφωνεις?) , να φτιαξουμε αυτο το καινουριο θεμα που θα ανεβαζουμε εκει φωτο οσοι ασχολουμαστε με αυτο.
Διαχειριστες για πειτε και εσεις.

Ξεκινησα να γραφω δυο πραγματα για το stacking και σκεφτομαι να ανοιξω ενα ξεχωριστο thread με γενικες πληροφοριες, κουβεντουλα γυρω απο τεχνικα θεματα και ΦΩΤΟ βεβαια που φανταζομαι οτι εκτος απο τον Χρηστο (που κανει ετσι και αλλιως) "ψηνονται" και αλλοι να μπουν στον χωρο της μικροφωτογραφιας.Τι λετε? Ακουω γνωμες.
Και επειδη ειναι κομματι του μακρο αλλα ειναι και λιγο διαφορετικο να μην γεμιζουμε το συγκεκριμενο thread και να μαζεψουμε και αυτες που εχουμε εδω (Χρηστο συμφωνεις?) , να φτιαξουμε αυτο το καινουριο θεμα που θα ανεβαζουμε εκει φωτο οσοι ασχολουμαστε με αυτο.
Διαχειριστες για πειτε και εσεις.

Ναι γιατί όχι? Αν υπάρχει γενικό ενδιαφέρον από τα μέλη μπορούμε να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό thread για μεγεθύνσεις μεγαλύτερες του 1,5x. Τάσο τι λες?

Ναι γιατί όχι? Αν υπάρχει γενικό ενδιαφέρον από τα μέλη μπορούμε να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό thread για μεγεθύνσεις μεγαλύτερες του 1,5x. Τάσο τι λες?
Χρηστο σκεφτομουν να συμπεριλάβουμε γενικα οτι αφορα το stacking. πχ τα λουλουδια που εχεις τραβηξει ειναι υπεροχα!!! Τι λες?

Ξεχωριστό θέμα για την προβολή των φωτογραφιών δεν νομίζω οτι χρειάζεται, το παρόν αρκεί και καλύπτει όλη την μάκρο θεματολογία. Ο οδηγός για το stacking βέβαια μπορεί να υπάρξει σε ενα άλλο νήμα στην κατηγορία των τεχνικών και την επεξεργασίας, λινκ για το οποίο φυσικά θα μπεί στην πρώτη σελίδα του παρών νήματος. Δεν χρειαζεται να πλημμυρίζουμε με νήματα, απλά να οργανώσουμε σωστά αυτά που ήδη έχουμε. Αυτή είναι τουλ. η δική μου άποψη. Αν θέλεις, περίμενε λίγο να το μιλήσω με τον Δημήτρη και τον Βασίλη πρώτα και να αποφασίσουμε ώς διαχείριση.
Αν υπάρχει κάποια ένσταση συγκεκριμένη, ή αντιπρόταση, παρακαλώ να μου την στείλετε σε π.μ.

Ξεχωριστό θέμα για την προβολή των φωτογραφιών δεν νομίζω οτι χρειάζεται, το παρόν αρκεί και καλύπτει όλη την μάκρο θεματολογία. Ο οδηγός για το stacking βέβαια μπορεί να υπάρξει σε ενα άλλο νήμα στην κατηγορία των τεχνικών και την επεξεργασίας, λινκ για το οποίο φυσικά θα μπεί στην πρώτη σελίδα του παρών νήματος. Δεν χρειαζεται να πλημμυρίζουμε με νήματα, απλά να οργανώσουμε σωστά αυτά που ήδη έχουμε. Αυτή είναι τουλ. η δική μου άποψη. Αν θέλεις, περίμενε λίγο να το μιλήσω με τον Δημήτρη και τον Βασίλη πρώτα και να αποφασίσουμε ώς διαχείριση.
Αν υπάρχει κάποια ένσταση συγκεκριμένη, ή αντιπρόταση, παρακαλώ να μου την στείλετε σε π.μ.
Εκατσα και εγραψα λιγα πραγματα για το stacking. Λειπουν μονο μερικες φωτο και ειναι ετοιμο.Οποτε οταν ειναι πειτε μου.

Τα crops ειναι ενα πολυ ενδιαφερον κομματι του stacking τουλαχιστον για εμενα, αλλα και για τον Ηλια που εδειξε ενδιαφερον και ισως και για καποιους απο εσας.
Ανεβαζω λοιπον μερικα 100% crops χωρις να εχουν υποστει resize.

cropg.jpg

crop2xb.jpg

cropnew2.jpg

cropnew.jpg

cropnew3.jpg

Tα δυο τελευταια ειναι απο Jpeg και οχι σε maximum save

croptv.jpg

crop56.jpg

Τρομερές λεπτομέρειες στο 100%! Ένας άλλος κόσμος πραγματικά.

Μερικές δικές μου τώρα που μπήκε η άνοιξη για τα καλά:

Το μεγαλύτερο stack που έχω κάνει με 25 φώτο:

Fly Macro by pap-x, on Flickr

Hairy Bee Macro by pap-x, on Flickr

Weevil Macro by pap-x, on Flickr

Σήμερα είχα ένα πολύ ενδιαφέρον "μοντέλο". Μετά από μιά ώρα κυνηγητού και 60! φωτογραφίες έβγαλα τις εξής 2 φωτογραφίες (οι μόνες με καλή εστίαση):

(Stack από 2 φωτο, ούτε εγώ ξέρω πως κατάφερα να τραβήξω 2 φώτο στην ίδια πόζα)
334uuer.jpg

24b2ko7.jpg

Ποιά προτιμάτε από τις 2?

Last edited:
Καλα, ηταν που ηταν το μακρο σε αλλη διασταση, τωρα τελευταια (και με τα στακ) εχετε ξεφυγει στο υπερπεραν...:SFGSFGSF:

pap-x θα παρω τη δευτερη λογω φοντου ακι μονο, το γκρι δειχνει μερος του καδρου ενω στην πρωτη ως παραβλεψη...

Μπραβο Χρηστο πολυ καλες!!
Εχεις ανεβει επιπεδο.:SFGSFGSF:
Η πρωτη τεχνικα ειναι η καλυτερη.Ειδες οτι οσο ποιο deep stack κανεις αναδικνύονται περισσοτερες λεπτομεριες.
Στην δευτερη και τριτη εχεις πολυ ωραιο φοντο.
Καλα αφου καταφερες και τραβηξες jamping spiders εχεις πολυ υπομονη.Πτοτιμω την δευτερη αλλα οχι τοσο πλαγια αν μου επιτρεπεις να σου δειξω τι εννοω.

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια παιδιά!
gianou οι jumping spiders είναι από τις πιο δύσκολες αλλά και από τις πιο όμορφες. Όταν λες πλάγια τι εννοείς? Δείξε μου φυσικά και σου επιτρέπω δεν χρειαζόταν καν να ρωτήσεις.

Θα την προτιμουσα ετσι
24b2ko7.jpg

Νομιζω εχει περισσοτερο ενδιαφερον και ας ειναι και σε μικροτερη αναλυση.

Χμμ καλή οπτική αλλά πολύ κλασσικό το οριζόντιο κάδρο. Φαίνεται και πολύ σφιχτό το κάδρο έτσι νομίζω. Ευχαριστώ πάντως για την συνεισφορά. Τελικά είχα 2 φωτο σε αυτήν την πόζα και κατάφερα να κάνω ψιλοstacking...Θα την ανεβάσω αργότερα.

Ναι ειναι αληθεια οτι ειναι σφιχτο αλλα δεν ειχε περιθωριο για περισσοτερο ανοιγμα.Καταλαβαινεις παντος στο περιπου τι εννοουσα.Τωρα και λιγο ποιο πλάι νομιζω οτι παλι μια χαρα θα ηταν.