Παυλο εγω θα συνεχίσω να σου λέω ότι πειραματίζεσαι με λάθος φόντο με αποτέλεσμα να μην μπορεις να πάρεις φως από τον φοντο και το αντικείμενο σου να είναι "περιεργα" φωτισμένο.Στην πρωτη πχ το μάτι έχει μεγάλη διαφορά φωτος σε κάποια σημεία είναι υπερφωτισμένο και σε κάποια καθόλου και το στόμα είναι και αυτό αρκετά υποφωτισμένο.Με ποιο ανοικτό φοντο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Τωρα για αυτό που ρωτάς περι διαφράγματος ο κάθε φακός εχει και τα δικά του αλλα σαν μπούσουλα μπορω να σου πω ότι από 5 μεχρι 8 είναι εκεί που αποδίδουν καλύτερα οι περισσότεροι φακοι.
Παύλο εγώ δεν λέω να μην συνεχίσεις να προσπαθεις με μαύρο φόντο(η επιμονή κανει την διαφορα) αλλα να πειραματιστείς με ποιο ανοιχτά backgrounds ώστε μόλις τελειοποιήσεις την τεχνική σου να πας και στο μαύρο.Ο μαυρος φοντος είναι από τους ποιο δύσκολους στο stack. Ειναι λαθος αποψη να ξεκινα κανείς από τα ποιο δυσκολα.Γενικά ουτε εγώ αλλα ούτε και κανείς από οσους ξερω που ασχολούνται με το stacking δεν ξεκίνησε να τραβα με μαύρο φοντο λόγο της δυσκολίας που έχει αλλα και λογο ιδιαιτερότητας. Ειναι σαν να εχεις μάθει πρόσφατα ποδήλατο και να θες να κάνεις κατευθείαν downhill. Γενικα το μάκρο έχει μια διαφοροποίηση οσον αφορά το φως σε σχέση με άλλες μορφές φωτογραφίας λογο της απόστασης από το αντικειμενο αλλα και από τον φοντο. Θα σου προτεινα επίσης να χρησιμοποιήσεις σταθερό φωτισμο (Led) που είναι ποιο ευκολα διαχειρίσιμος.
Α! το εντομάκι που φωτογράφισες είναι μια lacewing και ανήκει στα νευρόπτερα .
Η άποψη είναι καθαρά προσωπική και πάντα φιλικά εννοείτε!
Weevil Macro IV by pap-x, on FlickrΚαιρό είχα να τραβήξω μάκρο. Για να δούμε πόση υπομονή θα έχω και σε αυτήν την σεζόν...
Weevil Macro IV by pap-x, on Flickr
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.