Macro

Papilio machaon

26933761373_f0872635c9_z.jpg

και εδώ : https://www.flickr.com/photos/harisprin/26933761373/in/dateposted/

Πρωινό στακ αποτελούμενο από 49 λήψεις κάτω από φυσικό φως.

Δυστυχώς δεν είχα άλλο φακό μαζί μου και δεν μπόρεσα να πάρω
ολόκληρη την πεταλούδα στο πλάι(ήταν τεράστια!) παρα μόνο κάποια κοντινά.

Κομψότατο το ζωντανό! Κάθε φορά μένω με ανοιχτό το στόμα φίλε... Εντάξει, μας έχεις εξηγήσει την τεχνική, αλλά άλλο η ανάλυση κι άλλο η σύνθεση! :SFGSFGSF:

Κομψότατο το ζωντανό! Κάθε φορά μένω με ανοιχτό το στόμα φίλε... Εντάξει, μας έχεις εξηγήσει την τεχνική, αλλά άλλο η ανάλυση κι άλλο η σύνθεση! :SFGSFGSF:

η
αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη:smash:

Χαρη,:grinning-smiley-043

Να ειστε καλά παιδιά!

Είναι αλήθεια ότι απέχει η θεωρία από την πράξη αλλά από την άλλη αμα έχεις εντρυφήσει στην θεωρία η πράξη γίνεται γρήγορα κτήμα σου.
Το "κακό" με το μάκρο είναι ότι πρέπει να σκέφτεσαι και να κινείσαι γρήγορα γιατί δεν έχεις πάντα τον χρόνο που θέλεις.
Έχω χάσει πολλά θέματα προσπαθώντας να πάρω μια καλή σύνθεση (είναι πολλές φορές που όλα σου πάνε στραβά), αλλές φορές πάλι ότι και να κάνεις σου βγαίνουν όλα αβίαστα και εύκολα :) .

Απάντηση: Re: macro

Papilio machaon

Εξαιρετικη !!!

Σου ποζάρει λες και σε κοιτάει και περιμένει να φωτογραφηθεί,Χάρη εξαιρετική δουλειά,ή κροπ μηχανή πού είχες μήπως είχε κάποιο πλεονέκτημα στην μακροφωτογράφηση και αν ναι τι?πολύ καλό το καινούργιο εργαλείο.

Σίγουρα η κάθε μηχανή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.
Οι κροπ γενικά εχουν λίγο καλύτερο DOF από τις FF όχι όμως καμία τεράστια διαφορά,τουλάχιστον σε σχέση με την δικία μου κροπ.Στο στακ δηλαδή αντε να γλυτώσεις μερικές λήψεις παραπάνω.
H μεγέθυνση που παίρνεις από μία κροπ μηχανή είναι λίγο μεγαλύτερη με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που συνεπάγεται αυτό. Δηλαδη με τον ΜΡ το 1:1 που έχω στην FF στην κροπ είναι κάπου στο 1,3 αντίστοιχα, στο 5χ FF στο κρόπ φτάνει κάπου στο 6,5χ (πολύ χοντρικά).
Μετά είναι οι φακοί που επιλέγεις.Ο MP-65 μαζι με τον 100mm που έχω, σε κροπ είναι αρκετά soft (μεχρι το 3χ στον ΜΡ είναι εμφανής με την πρώτη ματιά η διαφορά) ,σε FF είναι καταπληκτική η ευκρίνεια που βγάζουν.Απο την άλλη σε δοκιμή που έκανα με τον Schneider Kreuznach 50mm σε κροπ ήταν πολύ καλύτερος από ότι σε FF. Το φως επίσης λόγο μεγαλύτερου αισθητήρα είναι και αυτός ένας πολύ σημαντικός παράγοντας καθώς και το iso αλλά και το raw που έχει μεγαλυτερη δυναμική.
Πάντος για μακροφωτογράφιση οτί και να επιλέξει κάποιος είτε crop είτε FF μπορει να πάρει πολύ καλά αποτελέσματα με το κατάλληλο setup.
Προσωπικά αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ και τις δυο.Την FF την έχω για έξω περισσότερο και την παλιά μου και αγαπημένη nex για studio.

Papilio machaon

Φανταστικος και παλι!

Μαρεσει η ματ υφη των ματιων του συγκεκριμενου ειδους.

εξαιρετική. ... να ρωτήσω οι 46 λήψεις είναι σε ριπή? και αν ναι , δεν τρομάζει το μοντέλο?

εξαιρετική. ... να ρωτήσω οι 46 λήψεις είναι σε ριπή? και αν ναι , δεν τρομάζει το μοντέλο?
Οχι είναι με διαφορετικό focus point ώστε συνδιάζοντας τις λήψεις να καταλήξει στο αποτέλεσμα που βλέπεις. Είναι νωρίς το πρωί και το μοντέλο είναι "παγωμένο" ακόμα

Παρεπιμπτοντως παρατηρω υπερπληθυσμο πεταλουδων φετος.
Λενε οτι ηταν μειωμενα τα κονδυλια για τους ψεκασμους της καμπιας.

Βασικά είχε "ελαφρύ" χειμώνα και ειδικά για τις πεταλούδες που στο στάδιο του κουκουλιου μένουν ως και μήνες είναι η σημαντικότερη αιτία