Macro

Αγαπημενο θεμα φωτογραφισες! Μπραβο τεο!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Σε ευχαριστω Δημητρη. Αφου ειναι αγαπημενο κ μου ξαναηρθε ο επισκεπτης ειπα να κανω μια ερασιτεχνικη προσπαθεια για stack. Ελλείψη τριποδου, ακουμπησα την μηχανη στο εδαφος κ προσπαθουσα να μην κουναω πολυ για να μην χασω πολυ καδρο στο align των φωτογραφιων. Εβγαλα 35 καρε κ το stack εγινε με το photoshop

The warrior by Teo Bot, on Flickr

Μας αφησε ο τεο και παει προς Χαρη μερια... :p

Μπραβο Θοδωρη!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Σε ευχαριστω πολυ Δημητρη! Καπου τον βλεπω τον Χαρη στο βαθος του δρομου, αλλα εχω πολυυυ δρομο ακομα ;)

δεν γνωριζω την τεχνικη macro αλλα η συγκεκριμενη μου αρεσει παρα πολυ!μπραβο θοδωρη!

Βρίσκεις ακόμα mantis ρε θηρίο!
Η δεύτερη μου αρέσει ιδιαίτερα σαν γωνία λήψης και το φόντο είναι ωραίο επίσης!
Στο στακ πάνω περίμενα με 35 λήψεις να έχεις καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον μάντη. Ιδιαίτερα χεράτες είναι παρα πολλές 35!Για στακ χρησιμοποίησε ή το zerene ή το helicon, τo photoshop για πολλές λήψεις δεν είναι το ενδεδειγμένο .
Βλέπω γενικά ότι παίζεις κοντά στο 5.6,θα σου πρότεινα να κλείσεις και άλλο το διάφραγμά σου. Ιδιαίτερα σε μονές λήψεις πρέπει να κυμαίνεσαι από 8-9 και πάνω.
Καλό είναι να αν δεν κάνεις στακ να τραβάς λίγο ποιο μακριά για να παίρνεις καλύτερο DoF και μπορείς να κροπάρεις μετά.
Επίσης ένα μικρό φλας είναι πολύ χρήσιμο γιατί σου αυξάνει την ταχύτητα(χωρίς να αυξάνεις το iso) και μπορείς να παίρνεις καθαρότερες είκόνες καθώς και να το χρησιμοποιείς συμπληρωματικά με τον φυσικό φωτισμό.
Πάρε και ένα φτηνό rail από το ebay με 7-8 ευρώ και ξεκίνα!

Βρίσκεις ακόμα mantis ρε θηρίο!
Η δεύτερη μου αρέσει ιδιαίτερα σαν γωνία λήψης και το φόντο είναι ωραίο επίσης!
Στο στακ πάνω περίμενα με 35 λήψεις να έχεις καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον μάντη. Ιδιαίτερα χεράτες είναι παρα πολλές 35!Για στακ χρησιμοποίησε ή το zerene ή το helicon, τo photoshop για πολλές λήψεις δεν είναι το ενδεδειγμένο .
Βλέπω γενικά ότι παίζεις κοντά στο 5.6,θα σου πρότεινα να κλείσεις και άλλο το διάφραγμά σου. Ιδιαίτερα σε μονές λήψεις πρέπει να κυμαίνεσαι από 8-9 και πάνω.
Καλό είναι να αν δεν κάνεις στακ να τραβάς λίγο ποιο μακριά για να παίρνεις καλύτερο DoF και μπορείς να κροπάρεις μετά.
Επίσης ένα μικρό φλας είναι πολύ χρήσιμο γιατί σου αυξάνει την ταχύτητα(χωρίς να αυξάνεις το iso) και μπορείς να παίρνεις καθαρότερες είκόνες καθώς και να το χρησιμοποιείς συμπληρωματικά με τον φυσικό φωτισμό.
Πάρε και ένα φτηνό rail από το ebay με 7-8 ευρώ και ξεκίνα!

Σε ευχαριστω πολυ Χαρη για τις συμβουλες σου! Μαλλον ηταν στα τελευταια του ο κακομοιρης, τελειως αποχρωματισμενος... Το zerene, εχω δοκιμασει το trial ειναι τελειο αλλα αρκετα ακριβο για paid. Δοκιμασα το CombineZP κ μου εδωσε παρομοιο αποτελεσμα με το photoshop. Εχεις δικιο για το διαφραγμα, αλλα συμβιβαζομαι με το 5,6 για να μην ανεβει το iso κ να εχω κ καποια στοιχειωδη ταχυτητα...Ο λογος που θα αλλαξω την 5100 ειναι η ελλειψη hotshoe....Αναρωτιεμαι αν κανουν δουλεια αυτα τα macro ring light με led που δουλεουν με μπαταρια.
To rail δεν εχω καταλαβει πως δουλευει.. Εγω προχωραω στο stack με το δαχτυλιδι της εστιασης....Το ραιλ αν δεν κανω λαθος κουναει ολη την μηχανη.. ετσι δεν αλλαζει κ το καδρο;

To θέμα στο μάκρο είναι να πάρεις καλύτερο βάθος για αυτό κάνουμε και στακ άλλωστε. Το 5.6 το χρησιμοποιώ για στακ και όχι για μονή λήψη,καλύτερα να απομακρυνθείς από το θέμα σου όπως σου είπα παραπάνω.
Τα macro ring light δεν τα προτιμώ ένα φλας μπορεί να σου δώσει μακράν καλύτερα αποτελέσματα και να πάρεις και την ταχύτητα που χρειάζεσαι.Χρησιμοποιώ ένα meike και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Για hotshoe πάρε έναν αντάπτορα.
Ναι με το rail μετακινείται όλη η μηχανή και δεν αλλάζει το κάδρο.Μην ξεχνάς ότι κινήσε σε χιλιοστά ή σε μερικά εκατοστά το πολύ.
Με το rail θα κάνεις σωστά τα βήματα που πρέπει, ο δακτύλιος είναι για λύση ανάγκης.
Οσο για το zerene ψάξε λιγο στο νετ....

Last edited by a moderator:
Μπράβο σου Θοδωρή. .... 35 χερατες ... πως και δεν έφυγε το άτιμο. . Μάντης είναι?

Μπράβο σου Θοδωρή. .... 35 χερατες ... πως και δεν έφυγε το άτιμο. . Μάντης είναι?

Ευχαριστω! Ναι mantis. Γενικα δεν ηταν πολυ ζωηρο. Να φανταστεις το σκουντηξα για να αλλαξει ποζα κ ισα που κουνηθηκε