Macro

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απιθανη.

Τι να το κανεις το εξαιρετικο μακρο και κοντινο αν δεν υπαρχει ενα ωραιο καδρο και φως.

Ευγε.

Πήγα και σήμερα πάλι μια βόλτα.
Βάζω αυτή τη φωτό γιατί σε όσες τράβηξα δεν έβαλα ωραίο διάκοσμο όπως εχθές.

Πρέπει να μάθω κάποια πράγματα στο edit όπως το να σβήνω αυτά τα περιγράμματα που καμία φορά εμφανίζονται στο stacking... όπως εδώ λίγο στον κορμό του μανιταριού αριστερά, δεξιά.

Last edited:
Σούπερ και πάλι!
Μικρές υποκειμενικές παρατηρήσεις: θα έκοβα το κάτω θολό τμήμα και θα φώτιζα λίγο την κεφαλή του μανιταριού.

• Like
Reactions: stratigos24
Σούπερ και πάλι!
Μικρές υποκειμενικές παρατηρήσεις: θα έκοβα το κάτω θολό τμήμα και θα φώτιζα λίγο την κεφαλή του μανιταριού.
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου.
Και εγώ σκέφτηκα μήπως έκοβα λίγο από κάτω αλλά μου άρεσε το κάδρο έτσι νομίζω πιο καλά, να έχει λίγο ''αέρα'' και να κρατάει λίγο περισσότερο περιβάλλον, σχεδόν όσο το πάνω μέρος ας το πούμε να είναι και το κάτω.
Για φωτισμό έξτρα στο μανιτάρι, ναι, θα μπορούσε, αν και το άφησα όπως βγήκε μιας και θεωρώ ότι ξεπηδάει / ξεχωρίζει, δεν ήθελα να το τονίσω περισσότερο.

Παρόλαυτα, σου έκανα ένα πάνω κάτω όπως μάλλον θα το ήθελες για να συγκρίνεις. (export με limit size 2mb για να ανέβει εδώ)

manitoiko2-3.jpg

Last edited:
Ναι, χμ, νομίζω θα επιμείνω, υπό την έννοια ότι ο έξτρα χώρος που δίνεις για να αναπνεύσει το κάδρο είναι λίγο κενός περιεχομένου και κάπως αποπροσανατολίζει τη ματιά (διώχνοντας τη θέση της κεφαλής του μανιταριού από τον κανόνα των 2/3).
Όσο για το φωτισμό, το μανιτάρι πράγματι ξεχωρίζει, αλλά η φωτογραφία μού δίνει μια συνολική αίσθηση υποτονικότητας/υποφωτεινότητας.
Αυτό που κυρίως θαυμάζω είναι το εξαιρετικό (ακριβώς τόσο όσο) βάθος πεδίου και η σύνθεση του κάδρου, λες και τα έστησες εσύ όλα επίτηδες στο σωστό σημείο.

• Like
Reactions: gkpapad