Macro

Μεγάλη τύχη σήμερα (έπειτα από ατυχία - με την έπεσε ένα ιπτάμενο τσιμπούρι, αλλά ευτυχώς το έδιωξα), έπεσα σε φίδι που είχε ξεκινήσει τη νάρκη του.
Μάλλον πολύ νωρίς γιατί έπεσε απότομα η θερμοκρασία στους 9 με 10 βαθμούς (με υγρασία και παγωμένη βροχή).
Έβαλα το κουκουνάρι κάτω από το κεφάλι του και έπειτα από τις φωτο, το πήγα και το άφησα σε κάτι τσαλιά που είχαν υγρασία και σκιά.

koimomenofidi

Μια από τα ίδια με μια λιβελλούλα. Σχεδόν μαστουρωμένη από το κρύο.

libeloulaprofil

apopano

Εδώ πάνω στο κλαδί που της έδωσα και υπόβαθρο τα (ψιλοκαφέ) φύλλα και μια πινακίδα.
Δυστυχώς δεν έχω χέρι σίδερο και έτσι χάθηκαν ωραία κάδρα και αρκετές φωτο από στακ.

prasinolibeloula

mple by Mhtsos Mhtsoy, on Flickr

Πολύ καλές κάποιες

Για μεγάλες μεγενθυσεις με εξοπλισμό m43 (το μέλος έχει δουλέψει και με τον 60αρη και με τον 90αρη) δες και το νήμα που έβαλα στα τεχνικά του macro
Ευχαριστώ και ελπίζω και σε καλύτερα.

Είδα και απάντησα, με αρέσει να δοκιμάσω στα 3-5Χ, αλλά θα ξεκινήσω με MC1.4X με τον 90αρη και για παραπάνω σε τίποτα Laowa φακούς.
Οι μεσοβέζικες λύσεις με Raynox και μεγάλους teleconverters δυστυχώς βγάζουν πολύ μέτρια - οπτικά - αποτελέσματα. Αυτά από ιδία πείρα.

Πολύ ωραίες, ιδίως οι δύο πρώτες! Πολύ .... τολμηρός με το φίδι.
Για raynox νομίζω το συζητήσαμε ξανά. Φτωχό αποτέλεσμα.

• Like
Reactions: LongTom
Πολύ ωραίες, ιδίως οι δύο πρώτες! Πολύ .... τολμηρός με το φίδι.
Για raynox νομίζω το συζητήσαμε ξανά. Φτωχό αποτέλεσμα.
Το φίδι ήταν ο Διαμαντής.
Με το ζόρι πάνω από καμία δεκαπενταριά πόντους και σχεδόν τελείως ακίνητο, ακόμη και όταν το σήκωσα για να βάλω το κουκουνάρι και έπειτα να το αφήσω σε μια κουχτή.

Εδώ είναι 2:1 σε Μ43, άρα λογίζεις 4:1 σε FF.
Πολύ κοντά σε πολύ μικρό φίδι.

Σιγά να μην έκανα τέτοια κόλπα εάν ήταν καμία νορμάλ οχιά...:LOL:

Το θέμα reynox είναι το κλασσικό.
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Για να δοκιμάσεις σε νορμάλ φακό είναι καλό, για καλό μάκρο δεν αξίζει.

• Like
Reactions: anochampions
Μεγάλη τύχη σήμερα (έπειτα από ατυχία - με την έπεσε ένα ιπτάμενο τσιμπούρι, αλλά ευτυχώς το έδιωξα), έπεσα σε φίδι που είχε ξεκινήσει τη νάρκη του.
Μάλλον πολύ νωρίς γιατί έπεσε απότομα η θερμοκρασία στους 9 με 10 βαθμούς (με υγρασία και παγωμένη βροχή).
Έβαλα το κουκουνάρι κάτω από το κεφάλι του και έπειτα από τις φωτο, το πήγα και το άφησα σε κάτι τσαλιά που είχαν υγρασία και σκιά.

koimomenofidi

Μια από τα ίδια με μια λιβελλούλα. Σχεδόν μαστουρωμένη από το κρύο.

libeloulaprofil

apopano

Εδώ πάνω στο κλαδί που της έδωσα και υπόβαθρο τα (ψιλοκαφέ) φύλλα και μια πινακίδα.
Δυστυχώς δεν έχω χέρι σίδερο και έτσι χάθηκαν ωραία κάδρα και αρκετές φωτο από στακ.

prasinolibeloula

mple by Mhtsos Mhtsoy, on Flickr
Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like
Reactions: LongTom