Macro

ωραια ειναι, ωραια χρωματα.
Για να ειναι ολα σε focus θελει μεγαλητερο διαφραγμα και (ring)flash η τριποδο....

Μα επίτηδες είναι θολό το κέντρο του λουλουδιού και είναι και ξεκεντραρισμένο, για να τονίσω τα πέταλα..Θα δοκιμάσω και με μεγαλύτερο διάφραγμα..

Aντε βρε Παυλο με εκανες και αγορασα φλας -bye-

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• drop2.jpg
    drop2.jpg
    145.5 KB · Views: 360
  • drop3.jpg
    drop3.jpg
    150.6 KB · Views: 359
  • drop4.jpg
    drop4.jpg
    141 KB · Views: 360
Με γεια!!!!:)))
Πολυ καλες ολες!!!
Η τελευταια εχει και ωραια γαλαζια αποχρωση

Μπραβο, πολυ καλη προσπαθεια. Ειχε και καποια βιντεο σχετικα με φωτογραφηση σταγονας στο strobist προσφατα αν θες να του ριξεις μια ματια.

Eυχαριστω πολυ .
Για την μπλε αποχρωση εριξα λιγη νερομπογια στο νερο , θα πειραματιστω
και με αλλα χρωματα .
Η ρυθμιση του φλασ ηταν στο 1/16 , περιπου 1 μετρτο μακρια απο την φωτογραφικη , διαφραγμα f/16 ταχυτητα 1/250

Σας ευχαριστω για την κριτικη σας , θα προσπαθησω περισσοτερο .
Νιlo εχεις δικιο στο strobist εχει πολλες πληροφοριες , σε ευχαριστω :ernaehrung004:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• SODA4.jpg
    SODA4.jpg
    172.9 KB · Views: 251
  • SODA1.jpg
    SODA1.jpg
    162.6 KB · Views: 255
Hero πολύ καλές. Μπράβο. Οι δύο τελευταίες είναι λίγο κάπως γιατί έχει βραχεί το φόντο. Αν ήταν κατάμαυρο θα ήταν τέλειες.

Μόλις έκανα παραγγελία ένα ανάστροφο δακτυλίδι για macro. Εκτός από το γνωστό ότι focus μόνο manual, υπάρχει κάτι άλλο να προσέξω?

Το δακτυλίδι είναι 52mm και έχω τον 18-55 και τον 50άρη. Καλύτερη συμπεριφορά λογικά ο 50άρης δεν θα έχει (και λόγο διαφράγματος)?

Από απόδοση θα φανεί στην πράξη.

Και ποιοτικά καλύτερος είναι ο 50ρης, αλλά και θα είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσεις με αυτόν, παίρνει πολύ φως. Βέβαια με τον 18-55 θα πάρεις (στο ευρυγώνιό του) σαφώς μεγαλύτερη μεγέθυνση, όμως πιθανότατα με μεγάλη πτώση στα άκρα, με εκτροπές και βινιετάρισμα.

Μία αραχνούλα του βουνού, σε δύο διαφορετικής φιλοσοφίας προσεγγίσεις:

Η πρώτη με ευρυγώνιο (Asahi Super Takumar 24/3.5) με φίλτρο close-up (B&W NL-2)

attachment.php

Η δεύτερη με τηλεφακό + τηλεμετατροπέα (Tamron 70-200/2.8 @ 200mm/5.6, Tamron SP 1.4 AF)

attachment.php

Δυστυχώς ο φωτισμός ήταν ο χειρότερος δυνατός, σκληρός μεσημεριανός (καλοκαιρινός) ήλιος απευθείας πάνω στο θέμα, αλλά τι να κάνουμε.
Το φιλτράκι τελικά είναι η πιο απλή λύση, εάν δεν θέλουμε να κουβαλάμε εξοπλισμό μαζί μας, επιτρέπει να πλησιάσουμε αρκετά.

Attachments

• IMG_4508.jpg
    IMG_4508.jpg
    193.8 KB · Views: 146
  • IMG_4510.jpg
    IMG_4510.jpg
    181.2 KB · Views: 144
Και ποιοτικά καλύτερος είναι ο 50ρης, αλλά και θα είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσεις με αυτόν, παίρνει πολύ φως. Βέβαια με τον 18-55 θα πάρεις (στο ευρυγώνιό του) σαφώς μεγαλύτερη μεγέθυνση, όμως πιθανότατα με μεγάλη πτώση στα άκρα, με εκτροπές και βινιετάρισμα.

Το παρέλαβα χθες και είπα να το δοκιμάσω. Δύσκολα τα πράγματα.

Κάποιες απορίες.

Καταρχήν μέσα από τους φακούς (και τους δύο) βλέπω πολύ σκοτεινά. Για να δω το αντικείμενο νορμάλ πρέπει να έχω τον ήλιο πάνω στο αντικείμενο, πράγμα βέβαια δύσκολο να το έχω πάντα.

Η μηχανή δουλεύει μόνο στο Μ ως γνωστόν, μου αναγνωρίζει την ταχύτητα του κλείστρου αλλά δεν μου αναγνωρίζει τα διαφράγματα (δειχνει F--).

Αν συνδέσω το SB400 που έχω μήπως φωτίσω το θέμα καλύτερα, το φλάς δεν λειτουργεί και γράφει "the flash is in TTL mode, so use different settings or another CPU flash".

ΌΛα τα παραπάνω ισχύουν και με τους δύο φακούς.

Αυτά για αρχή. Κάποια βοήθεια?