MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Αρα για να μην αλλαζει αναλυση θα αφαιρεσω απο τον madvr στα display modes το 1080p24 ή χρειαζεται καποια αλλη ρυθμιση?

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Αρα για να μην αλλαζει αναλυση θα αφαιρεσω απο τον madvr στα display modes το 1080p24 ή χρειαζεται καποια αλλη ρυθμιση?

Όχι, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Ξετσεκάρεις από τον μαντ το 24άρι και βάζεις στην κάρτα 60Hz (αν έχεις τη δυνατότητα επίλεξε 59Hz τα οποία είναι κατ' ουσία 59,94Hz).

με mpc και οταν ξεκιναω το βιντεο δεν αλλαζει κατι μονο το οτι δεν μπορω να κανω δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο

με mpc και οταν ξεκιναω το βιντεο δεν αλλαζει κατι μονο το οτι δεν μπορω να κανω δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο

Όρισε τον ffdshow raw filter στα εξωτερικά φίλτρα του mpc και κάνε τον prefer.

Τελικως εγινε ο χαμος που φοβομουν με τα φιλτρα και ετσι τα απεγκατεστησα ολα και τωρα το ξαναστηνω απο την αρχη αλλα οταν παω να δηλωσω τα φιλτρα στον MPC δεν υπαρχει ο LAV Video Decoder & LAV Audio Decoder ενω υπαρχει κανονικο ο Splitter.
Πως μπορω να τα απεγκαταστησω ολα για να αρχισω απο την αρχη σωστα?να μην υπαρχει τπτ στην registry κτλ

Τελικως μετα απο ρεσταρτ εμφανιστηκαν ολα σωστα με μονη παραφωνια οταν παιζει ταινια στα filter δειχνει madvr,lavsplitter,lav video,lav audio και default direct sound device θα επρεπε να εμφανιζεται αυτο?

Τελικως μετα απο ρεσταρτ εμφανιστηκαν ολα σωστα με μονη παραφωνια οταν παιζει ταινια στα filter δειχνει madvr,lavsplitter,lav video,lav audio και default direct sound device θα επρεπε να εμφανιζεται αυτο?

Ναι, σωστό είναι. Σου παίζει κανονικά δηλαδή το svp.

Το προβλημα ηταν στην εγκατασταση του SVP ηθελε να επιλεξω all users και οχι local user...

Video vs pc levels

Να καταθεσω εδω τις αποτυχημενες αποπειρες μου τις τελευταιες μερες να ρυθμισω σωστα το htpc οσον αφορα στα levels και luma expansion..Πριν γυρισω στο ταπεινο media player (ntv550) μου ως πηγη...

Ati 7770 (τελευταιοι official 29/5/13) με hdmi στον benq w1070 (1.05 στο hdmi 1)
Mpc-hc στημενος με τον οδηγο του @Portioli με lav video/audio decoder και splitter...
Software mode (για να αποκλεισω ο,τι περιεργο μπορει να κανει to dxva) , στον lav video η επιλογη yuv->rgb = untouched (as input)...

O @madshi ειναι απολυτος στην επιλογη pixel format στο CCC να εχουμε παντα rgb full(pc levels)...

1) εναλλασοντας την επιλογη μεταξυ rgb full και limited , δεν εχω καμια διαφορα στην απεικονιση ΟΥΤΕ στο desktop ΟΥΤΕ σε video (παιζοντας πατερνακια με mpc)..
στα info του pj φαινεται οτι δεχεται σημα rgb(και στις 2 περιπτωσεις)

Ειναι σωστο?

Μηπως σημαινει οτι ο προβολεας απο hdmi εισοδο δεχεται μονο 16-235 ή/και οτι η 7770 απο hdmi βγαζει παντα 16-235?

Υπαρχει πατερνακι αρχειο εικονας για να το ανοιξω σε παριβαλλον windows να δω αν παιρνω 0-255 ή 16-235?

2) η μονη ορατη διαφορα υπαρχει μονο οταν εναλασσω μεταξυ pc kai video levels στις ρυθμισεις του madvr κατα την αναπαραγωγη...
α) Εχοντας pc levels λογικα γινεται expansion των video levels se pc levels(παιρνοντας screenshot στον mpc και ανοιγοντας την εικονα με photoshop και χρησιμοποιωντας eyedrop στην μπαρα 16 παιρνω r/g/b 0 και στην 235 παιρνω r/g/b 255....επισης κοβεται η btb και wtw πληροφορια

β) εχοντας video levels στον madvr συμβαινουν τα αντιθετα....παιρνω btb και wtw και οι μπαρες στο πατερνακι αντιστοιχουν..στη 16 παιρνω r/g/b 16....βεβαια για να ρυθμισω "σωστα " και να εχω λευκο στο 245 ας πουμε πρεπει να παω την αντιθεση στον pj στο 75+ ( δεν το βλεπω και πολυ φυσιολογικο) και σιγουρα η νυχτα γινετα μερα με την αντιθεση σε τετοιες τιμες!!

Επαναλαμβανω η επιλογη pixel format rgb full-limited δε φαινεται να επηρεαζει πουθενα ...

Η επιλογη hdmi settings στον pj με διαθεσιμες επιλογες auto-pc- video δε φαινεται να αλλαζει απολυτως τιποτα..
( σε αντιθεση με την επιλογη expanded-normal στον tw700 που ειχα οπου υπηρχε μεγαλη διαφορα...)

Εξοδος απο 7770 1920*1080@24hz(οχι custom)

Απο τις 2 παραπανω επιλογες διαλεγω αναγκαστικα την 2α γιατι δε γινεται θεαση με αντιθεση στο 75+....

Τι λετε?

Αν θυμάμαι καλά, ο 1070 δεν πέρναγε BB και AW πληροφορία όσο και αν χαμηλώναμε κόντραστ και brightness (όμως ήμασταν με το WD). Δεν καταλαβαίνω κάτι...λες ότι για να δεις το 245 σηκώνεις το κόντραστ ψηλά. Αντίθετα πρέπει να λειτουργήσει αυτό. Για να δεις το 245 να αναβοσβήνει πρέπει να χαμηλώσεις το κόντραστ. Αν βλέπεις να περνάει πάνω από 235 και να φτάνεις στο 245, καταρχάς περνάει την AW πληροφορία. Κατά δεύτερον, πως γίνεται να σηκώνεις το κόντραστ και να βλέπεις το 245?:chinscratch:

Κάτι ακόμα...

όταν βάζεις pc levels δεν κόβεται πληροφορία διότι δεν υπάρχει άλλη πληροφορία. Το 0 είναι μαύρο και το 255 το λευκό σου.

Last edited:
Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Αν θυμάμαι καλά, ο 1070 δεν πέρναγε BB και AW πληροφορία όσο και αν χαμηλώναμε κόντραστ και brightness (όμως ήμασταν με το WD). Δεν καταλαβαίνω κάτι...λες ότι για να δεις το 245 σηκώνεις το κόντραστ ψηλά. Αντίθετα πρέπει να λειτουργήσει αυτό. Για να δεις το 245 να αναβοσβήνει πρέπει να χαμηλώσεις το κόντραστ. Αν βλέπεις να περνάει πάνω από 235 και να φτάνεις στο 245, καταρχάς περνάει την AW πληροφορία. Κατά δεύτερον, πως γίνεται να σηκώνεις το κόντραστ και να βλέπεις το 245?:chinscratch:

αν προσεξεις στο 2β,αναφερω οτι εχω wtw...μου αναβοσβηνει μεχρι και το 255...για να εχω λοιπον το λευκο μου,στο 245 ας πουμε,πρεπει να ανεβασω το contrast στο 75+ ετσι 245 εως 255 λευκο...

Κάτι ακόμα...

όταν βάζεις pc levels δεν κόβεται πληροφορία διότι δεν υπάρχει άλλη πληροφορία. Το 0 είναι μαύρο και το 255 το λευκό σου.

οταν βαζω pc levels στομ madvr εννοεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

αν προσεξεις στο 2β,αναφερω οτι εχω wtw...μου αναβοσβηνει μεχρι και το 255...για να εχω λοιπον το λευκο μου,στο 245 ας πουμε,πρεπει να ανεβασω το contrast στο 75+ ετσι 245 εως 255 λευκο...

Ωραία!! Τώρα ξεμπερδεύτηκε το πράγμα!!

οταν βαζω pc levels στομ madvr εννοεις?

Ναι. Αν βάλεις και pc levels στην έξοδο και το προβόλι το παίζει, τότε δεν δουλεύεις κωδικοποίηση 16-235 αλλά 0-255. Επομένως, με τα πατερνάκια δεν πρέπει να ψάχνεις το μαύρο σου στο 16 και το λευκό στα 235-240, αλλά, στο 0 και 255. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο. Τα δισκάκια (τα μπλε) έχουν κωδικοποιηθεί με μαύρο στο 16 και λευκό (συνήθως) στο 235.

Re: Video vs pc levels

Να καταθεσω εδω τις αποτυχημενες αποπειρες μου τις τελευταιες μερες να ρυθμισω σωστα το htpc οσον αφορα στα levels και luma expansion..Πριν γυρισω στο ταπεινο media player (ntv550) μου ως πηγη...

ισως τελικα παραμεινω στο htpc..πιστευω θα την βγαλω την ακρη..

η επιλογη στον pj για video ή pc levels στα hdmi settings ειναι "ενεργη" μονο οταν εχω συνδεση dvi->hdmi adapter (απο την 7770) στον pj...

ο ¨αγωνας " συνεχιζεται..

οταν ειμαι με dvi->hdmi adapter δεν υπαρχει επιλογη pixel format στο CCC...βγαζει παντα rgb 0-255 γιατι τον "βλεπει" σαν monitor.....το διασταυρωνω απο το info του pj οπου υπαρχει η ενδειξη rgb..

επειδη παντως εχω καψει πιο πολλες ωρες για ρυθμισεις παρα για θεαση..βλεπω να καταληγω στην επιλογη 0-255 στον madvr και rgb full στο CCC...δεν θα εχω btb kai wtw πληροφορια αλλα θα δουλευω στις καλυτερες ρυθμισεις στον madvr συμφωνα με τον δημιουργο του @madshi...λογικα ετσι το μονο σημειο στην αλυσιδα που γινεται το luma conversion/expansion ειναι στον madvr...Ουτε στην καρτα,ουτε στον decoder..

Last edited: