MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Καλησπερα και συγχαρητηρια για τον οδηγο!Εχει κανεις να προτεινει ρυθμησεις για vista,καρτα γραφικον ati 6850 και επεξεργαστη core 2 duo 8400.Ευχαριστω

...Και εκει που εκανα κατι δοκιμες με το mpc και γενικοτερα, τρεχω ενα dpc latency checker.
Και μου ηρθε η σφαλιαρα...
Ενω στα προγραμματα αναπαραγωγης audio (π.χ. foobar) αλλα και σε ταινιες με τον media player των win ειχα latency καπου στα 80-100ms, οταν ανοιγω να παιξει ο mpc-hc, εκτοξευεται στα 1000-1200ms.

Δοκιμασα καποια βασικα να δω τι φταιει και ξαφνικα οταν αλλαξα τον madvr με τον evr custom το προβλημα εξαφανιστηκε. Φυσικα, οτι αλγοριθμο κι αν δοκιμασω στα upscaling/downscaling, δεν αλλαζει τιποτα με τον Madvr.

Δοκιμασα να απενεργοποιησω το f.i. με το script, αλλαξα decoders, τιποτα.!
Ο madvr και μονο αυτος οταν επιλεχθει, μου αλλαζει τα φωτα στο dpc latency.

Αν και στα 1000-1200ms δεν παρατηρω κατι στον ηχο, μου εκατσε στο λαιμο.!
Και πανω που μετα απο διαφορες δοκιμες ημουν ευχαριστημενος απο το upscaling του madvr με jinc ar/3 με anti-ringing και χωρις linear light, τωρα κολλησα με τον evr custom λογω του latency.

Οσο κι αν εψαξα στο νετ, δεν βρηκα λυση. Μαλιστα αλλοι αναφερουν οτι προτιμησαν τον madvr εναντι του evr, γιατι σε αυτους, το evr ηταν αυτο που εδινε υψηλο latency.

Διαβασα και για προβληματα που προκαλουνται απο τους drivers του wifi. Αλλα δεν δοκιμασα να τους απεγκαταστησω.!
Αν εφταιγε αυτο, θα ειχε προβλημα μονο ο Madvr. ?

Eπειδη αρκετοι εδω χρησιμοποιουμε τον madvr, δεν κανετε ενα τεστ με το dpc latency checker να δειτε τι σας βγαζει με τον madvr. ?

Εχω ξεμεινει απο ιδεες, καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.! :hmmmm:

Υστερα απο ενα υπεροχο ξενυχτι και πολυ ψαξιμο, ο ενοχος βρεθηκε.!
Στις ρυθμισεις του madvr ηταν αυξημενα τα cpu/gpu queue. (16/16)

To προβλημα το προκαλει το gpu queue size.
Μολις το μειωσα κατω απο το 8 το προβλημα εξαφανιστηκε.! Το εβαλα στο 6 για σιγουρια και το latency κυμαινεται απο 10+ εως 95ms.

To κακο ειναι οτι στις defaults ρυθμισεις του madvr το gpu qiueue size ειναι στο 8 και ισως προκαλει προβλημα και σε αλλους.!

Οσοι λοιπον τυχαινει να αντιμετωπισετε ιδιο προβλημα με τον Madvr, δοκιμαστε αυτη τη μεδοδο.!

Αναβάθμισα και εγώ την παλιά μου έκδοση madVR

Βασικά για να έχω Jinc & AR

To AR κάνει όντος διαφορά και ο συνδυασμός Jinc και AR είναι όντος πολύ καλός

Chroma/luma Jinc x3 & AR , το έχει για πρωινό η HD7750

Αλλά έφαγα 3-4 μέρες να ψάχνω γιατί μια στο τόσο χάνω ένα καρέ…
Το καρέ αυτό δεν γινόταν ποτέ αντιληπτό καθώς ήταν πάντα σε αλλαγές πλάνου, μετά από μαύρο πλάνο στην επόμενη σκηνή

Το τρελό ήταν ότι δεν ήταν ντετερμινιστικό ενώ εμφανίστικε μόνο σε συγκεκριμένα mkv (σειρά) και πουθενά αλλού.
Όταν λέω μη ντετερμινιστικό εννοώ, ότι εάν ξανά έβλεπα το ίδιο σημείο της ταινίας δεν έχανε καρέ πάλι στο ίδιο σημείο.

Ποτέ δεν έχανα συστάδες καρέ, πάντα ένα –ένα , ενώ το Processing από 12-20ms ανέβαινε στα 120!

Στην δική μου περίπτωση το πρόβλημα ήταν αντίστροφο του warewolf, εγώ έπρεπε να αυξήσω τα queue sizes, και από τότε όλα καλά.

Πάντως με μια ματιά που έριξα στο νετ, πολλοί αναφέρουν αντίστοιχα προβλήματα. Με βλέπω να κάνω αναβάθμιση σύντομα πάλι, με την επόμενη έκδοση που θα κυκλοφορήσει καθώς 2-3 bugs που υπάρχουν στην τελευταία έκδοση φαίνεται να τα εντόπισαν οι devs.

Εμένα, απ την ημέρα που έβαλα τον MPC-HC με ενσωμετωμένα τα LAV Filters μια φορά στις 15 περίπου μου βγάζει πρόβλημα στον ήχο (πετάει μια καρτέλα του προβλήματος και δεν έχω καθόλου ήχο). Μόλις αλλάξω στο output τον Audio Renderer ( από System default σε MPC-HC) όλα φτιάχνουν.Την επόμενη φορά που θα το ξανακάνει απλά αλλάζω, απο MPC-HC σε System default, κι όλα OK.

Mpc-hc δεν άλλαξα, είμαι με παλιά έκδοση

Και αυτό γιατί φοβήθηκα τις αλλαγές σε LAV που πια είναι ενσωματωμένος
Πρέπει πρώτα να δοκιμάσω σε άλλο υπολογιστή με τις παλιές μου εκδώσεις ένα θέλουν απεγκατάσταση τα LAV ¨η ότι άλλο ξεχνάω
Για να είμαι σίγουρος ότι μετά δε θα κάνω καμία μακαρονάδα

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Αναβάθμισα και εγώ την παλιά μου έκδοση madVR

Βασικά για να έχω Jinc & AR

To AR κάνει όντος διαφορά και ο συνδυασμός Jinc και AR είναι όντος πολύ καλός

Chroma/luma Jinc x3 & AR , το έχει για πρωινό η HD7750

Αλλά έφαγα 3-4 μέρες να ψάχνω γιατί μια στο τόσο χάνω ένα καρέ…
Το καρέ αυτό δεν γινόταν ποτέ αντιληπτό καθώς ήταν πάντα σε αλλαγές πλάνου, μετά από μαύρο πλάνο στην επόμενη σκηνή

Το τρελό ήταν ότι δεν ήταν ντετερμινιστικό ενώ εμφανίστικε μόνο σε συγκεκριμένα mkv (σειρά) και πουθενά αλλού.
Όταν λέω μη ντετερμινιστικό εννοώ, ότι εάν ξανά έβλεπα το ίδιο σημείο της ταινίας δεν έχανε καρέ πάλι στο ίδιο σημείο.

Ποτέ δεν έχανα συστάδες καρέ, πάντα ένα –ένα , ενώ το Processing από 12-20ms ανέβαινε στα 120!

Στην δική μου περίπτωση το πρόβλημα ήταν αντίστροφο του warewolf, εγώ έπρεπε να αυξήσω τα queue sizes, και από τότε όλα καλά.

Πάντως με μια ματιά που έριξα στο νετ, πολλοί αναφέρουν αντίστοιχα προβλήματα. Με βλέπω να κάνω αναβάθμιση σύντομα πάλι, με την επόμενη έκδοση που θα κυκλοφορήσει καθώς 2-3 bugs που υπάρχουν στην τελευταία έκδοση φαίνεται να τα εντόπισαν οι devs.

Tα ιδια παρατηρησα κι εγω με το queue.
Επισης επελεξα και να μην ξεκιναει καν αν δεν γεμισει το queue για να ειμαι σιγουρος.
Δοκιμασε το.

Παντως τα νεα φιλτρακια ειναι λιγο πουσαρισμενα στο sharpness.
Για να παρω τα ιδια αποτελεσματα κατεβηκα σε taps.

To δε smooth κατι που λεει, απλα δεν βλεπετε.....

Εμένα, απ την ημέρα που έβαλα τον MPC-HC με ενσωμετωμένα τα LAV Filters μια φορά στις 15 περίπου μου βγάζει πρόβλημα στον ήχο (πετάει μια καρτέλα του προβλήματος και δεν έχω καθόλου ήχο). Μόλις αλλάξω στο output τον Audio Renderer ( από System default σε MPC-HC) όλα φτιάχνουν.Την επόμενη φορά που θα το ξανακάνει απλά αλλάζω, απο MPC-HC σε System default, κι όλα OK.

Εμενα με το reclock σαν audio renderer δεν μου κανει τετοια.

Το Reclock δεν το έχω εγκαταστήσει καν... Αυτά τα κάναμε πρίν 6-7 χρόνια που παίζαμε και αναλογικά, πάλι με reclock θα μπλέξουμε;

Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Tα ιδια παρατηρησα κι εγω με το queue.
Επισης επελεξα και να μην ξεκιναει καν αν δεν γεμισει το queue για να ειμαι σιγουρος.
Δοκιμασε το.

Παντως τα νεα φιλτρακια ειναι λιγο πουσαρισμενα στο sharpness.
Για να παρω τα ιδια αποτελεσματα κατεβηκα σε taps.

To δε smooth κατι που λεει, απλα δεν βλεπετε.....

Ναι την επιλογή να γεμίζει τα queue την είδα και εγώ, και σίγουρα θα την ενεργοποιήσω στο άμεσο μέλον. Όχι ότι είναι η ρίζα του κακού, αλλά δε βλάπτει και δε με πειράζει να αργεί να ξεκινήσει και η ταινία ένα sec, έτσι κι αλλιώς τον Mpc-hc τον έχω βάλει να μου αλλάζει ανάλυση με την εκκίνηση της ταινίας οπότε καταλήγω από την αρχή να έχω χάσει καμία 50αρια καρέ.
Ctrl+R – reset counters, πάντα βοηθά.

Μεταξύ 3 και 4 taps διαφορά στο jinc δεν είμαι σίγουρος ότι θα παρατηρώ, σε κανονική θέαση,
δοκιμές σίγουρα θα κάνω στο 1440p monitor να δω και από κοντά εάν αλλάζει κάτι

Αλλά τώρα που είδα και από κοντά το jinc & AR πραγματικά, νομίζω ότι κάναμε μια πρόοδο!!!
Όχι τίποτε άλλο αλλά τόσο υλικό <=720p που έχουμε αύριο μεθαύριο θα θέλουμε να το ανεβάζουμε σε native 4K panels που είναι σίγουρα δύσκολο.

(με smooth δε μπλέκω)

Το Reclock δεν το έχω εγκαταστήσει καν... Αυτά τα κάναμε πρίν 6-7 χρόνια που παίζαμε και αναλογικά, πάλι με reclock θα μπλέξουμε;

Καμμια σχεση με αναλογικες.
Απλα δε θελω να κανει downsample ο audio των windows. To wasapi το εχεις ακουσει μαστορα ?-bye-

Λέω να μπω και εγω στην ¨τρέλα ¨ . Να ρωτήσω. Σε socket 775 με 6600 αν θυμάμαι έχει νόημα να βάλω μια 7770 στα 2g η και με 7750 στο 1g κάνω τη δουλειά μου. Για αλλαγή CPU δεν το συζητώ . Θέλω να πάρω ότι καλύτερο δηλαδή και μικρή διάφορα να έχω στις ρυθμίσεις ανάμεσα στις δυο κάρτες ψηνομαι...

Καμμια σχεση με αναλογικες.
Απλα δε θελω να κανει downsample ο audio των windows. To wasapi το εχεις ακουσει μαστορα ?-bye-

Τώρα που θα σετάρω το JRiver θα δείς αν έχω ακούσει ή όχι... :p

Χθές, με αφορμή τα post του Γιάννη του Τάσου και του Χρήστου έκανα στον madvr κάποιες αλλαγούλες για να μην έχουμε αναγούλες...
Chroma/luma Jinc x4 & AR , επιλογή να γεμίζει τα queue και gpu queue size στο 7.
Μια χαρά μου φάνηκε, έχω ένα dropped frame κάθε 3,5 λεπτά περίπου. Αποδεκτό ή όχι; Υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ποτέ το ιδανικό 0 dropped frames;

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Τώρα που θα σετάρω το JRiver θα δείς αν έχω ακούσει ή όχι... :p

Χθές, με αφορμή τα post του Γιάννη του Τάσου και του Χρήστου έκανα στον madvr κάποιες αλλαγούλες για να μην έχουμε αναγούλες...
Chroma/luma Jinc x4 & AR , επιλογή να γεμίζει τα queue και gpu queue size στο 7.
Μια χαρά μου φάνηκε, έχω ένα dropped frame κάθε 3,5 λεπτά περίπου. Αποδεκτό ή όχι; Υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ποτέ το ιδανικό 0 dropped frames;

Νομίζω απλά περιμένουμε το επόμενο bug fix release
Πως και δε το αφήνεις σε jinc x3 & AR , το χ4 δε ξέρω κατά ποσο βελτιώνει
Χθες δυο επεισόδια που είδα δεν έχασα καρέ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Νομίζω απλά περιμένουμε το επόμενο bug fix release
Πως και δε το αφήνεις σε jinc x3 & AR , το χ4 δε ξέρω κατά ποσο βελτιώνει
Χθες δυο επεισόδια που είδα δεν έχασα καρέ.

Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που το έβαλα στο 4, θα το βάλω και στο 3 να δώ τι παίζει...

Γενικότερα για τον αλγόριθμο jinc & AR
Όλη η μαγκιά είναι στο AR από μονό του το Jinc έχει πολλά bright pixels
Και όσο και να κόβει το AR, φυσικά και συνεχίζουμε να έχουμε bright pixels
Σε σχέση με Bicubic, σε ταινία, όχι σε στατικό, νομίζω πάντως ότι μου αρέσει είναι λίγο πιο ζωηρά και τα χρώματα και οι εναλλαγές τους.
Κάτι αλλοιώνει σίγουρα, υποκειμενικά να πω ότι βρήκα περισσότερο φωτεινά τα πρόσωπα στον ήλιο, λίγο περισσότερη γυαλάδα στο μάγουλο. Πιθανά bright spots, που φαίνονται σαν sharpening. Γενικότερα δεν ενοχλεί ίσα που φαίνεται όμορφο στο μάτι - σαν έξτρα πληροφορία. Αλλά ένα μικρό υπερφωτισμό – γυαλάδα τοπική πρέπει να προκαλεί.
Γιατί άλλο καρτέλες και άλλο θέαση. Και είναι πολύ δύσκολες οι όποιες συγκρίσεις. Για αυτό άλλωστε συγκρίνω με bicubic που το είχα συνηθίσει.

Αλλά τι να το κάνεις, πληροφορία δεν μπορούμε να παράξουμε από το τίποτα, και όσα μαθηματικά και να βάλουμε κάτω πάντα θα υπάρχουν υπέρ και κατά.

Last edited: