MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Ρε, ένα frame κάθε 4 λεπτά είναι πέλετ; Θα με τρελάνετε;

Κι αν δεν σας αρέσει... ελάτε να το φτιάξετε... ε, μα πιά..... -bye-

Ο mad παίζει μόνο με την κάρτα?
Aδύναμη κάρτα σημαίνει και μη χρήση του mad ή μπορεί να βοηθηθεί από τον επεξεργαστή?
(με AMD Radeon HD 6630M / 256MB και red october HQ σε JRiver, έχω σε μερικά αρχεία σοβαρά κομπιάσματα (δε βλέπεται) και γενικότερα σε όλα τα αρχεία η κίνηση, με λίγη προσοχή, δε μοιάζει σωστή. Το πιθανώς περισσότερο judder είναι ένδειξη αδυναμίας της κάρτας?)

ε αυτό είναι...
μια χαρά τα πάντα όλα χωρίς κοppo και έμπλεξα με 3χιλ ρυθμίσεις για να δω μια ταινία...

Πες ρε μη με σκας... να το πάρω απόφαση.
μια εβδομάδα παιδεύομαι με τους οδηγούς και αποτέλεσμα μηδέν.
Μόνο με HQ έχω κόμπιασμα, αλλα γενικώς η κίνηση δεν... (και λόξιγκας... παρότι έχω ορίσει στον catalyst 1080p23 και το ίδιο και στο madvr! αλλά αυτό δεν επείγει... τι να τα κάνω αν κομπιάζει?)
Παίζει να φταίει και ο player? έχει ενσωματώσει το madvr και lav ο άτιμος... δεν μπορείς να τα παραβλέψεις εύκολα με τόσο βολικό gui...

Αμα εχεις κανει τα παντα οπως τα λεει ο οδηγος, θελει ψαξιμο επι τοπου !

Tα έκανα και μάλιστα δοκίμασα και ότι άλλο μπορούσα, ένα ένα... ρύθμιση - δοκιμή - πίσω -> ρύθμιση κτλ
Αλλά δεν το έχω και μπορεί να κάνω κάτι λάθος.

Ο madvr εξαρτάται από τη δύναμη της gpu αποκλειστικά? Αυτό είναι το καθοριστικό πιστεύω.
Σε κάποιους οδηγούς (απο JRiver wiki) αναφέρεται πως αντίθετα με άλλους renderer παίζει με την gpu, αλλού γράφουν assisted by gpu... και γενικά άκρη δε βγαίνει.

Χρήστο θα το δούμε και επι τόπου, αλλά πρώτα να καταλάβω τι γίνεται γιατί ακόμα και αν παίξει τέλεια στο jriver, δεν μπορεί σε κάθε πρόβλημα να επανέρχεται το "επι τόπου".

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά... τι απαιτήσεις hardware υπάρχουν?

Με το jποταμι δεν εχω ασχοληθει καθολου.
Γενικα παντως, οσο απαιτητικος εισαι σε φιλτρα τοσο ισχυ ζητας.

αποκλειστικά από την gpu? Δεν παρακάμπτεται?

Στο JRMC παίζει χωρίς κόμπιασμα με red october (ενσωματωμένο default). Η μπάλα χάνεται όταν βάζω red october HQ... κατεβάζει μόνο του pluggins και μετά σετάρεις τα πάντα.
Ακόμα και στο default red october HQ πάντως, σε κλιπάκια της pioneer υπάρχει σοβαρό κόμπιασμα. τα δικά σου κλιπάκια τα παίζει....
Η JR δεν συναινεί στις ρυθμίσεις για κατόχους παλιού hardware χωρίς να δίνει συγκεκριμένα min requirements... οπότε άκρη δε βγαίνει έτσι.

Mε τα λίγα που σκαμπάζω κάπου εκεί μου φαίνεται το πρόβλημα...
επόμενη σκέψη ότι με τον συγκεκριμένο player δεν γίνεται optimised και ζητάει περισσότερους πόρους (?)

Γι' αυτό με ενδιαφέρει πως θα πάρω λίγο φόρτο απο την gpu και να τον δώσω στη cpu (i7 dual core 2,7GHz), πριν δοκιμάσω την πεπατημένη (mpc κτλ)

Last edited:
Νικόλα, πρίν πέσεις στα βαθιά, για δοκίμασε αυτόν τον player και δες...
Παίζει σωστά ή όχι;

Όχι βρε Μπάμπη, ποια βαθιά?
Ο JRΜC 19 είναι για μικρά παιδιά! έχουν κάνει όλη τη δουλειά με madvr και lav, τακτοποιημένα και όμορφα.
Απλά είναι όλα στο φλου (η δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω εγώ στη wiki και το φορουμ τους... τι να πω?)

έλεγα να ξεμπερδέψω με το JR πρώτα και μετά να δοκιμάσω άλλα sw players.
...εξάλλου χωρίς madvr παίζουν όλα (αλλού για αλλού η εικόνα βέβαια... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Αν δε θες να αξιοποιήσεις την κάρτα γραφικών ή δεν έχεις κάρτα γραφικών για αξιοποίηση με τόπος αλγόριθμους του madVR, τότε κοιτά αλλού, λ.χ. xbmc, vlc etc.

Όντος GPU χρειάζεται κυρίως ο madVR, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει αποτίσεις από το CPU κύρια στο κομμάτι του memory controller / ram bandwidth.

Ρύθμισε το refresh rate πρώτα
Chroma/luma upscale βαλε το στο bilinear.

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Όχι βρε Μπάμπη, ποια βαθιά?
Ο JRΜC 19 είναι για μικρά παιδιά! έχουν κάνει όλη τη δουλειά με madvr και lav, τακτοποιημένα και όμορφα.
Απλά είναι όλα στο φλου (η δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω εγώ στη wiki και το φορουμ τους... τι να πω?)

έλεγα να ξεμπερδέψω με το JR πρώτα και μετά να δοκιμάσω άλλα sw players.
...εξάλλου χωρίς madvr παίζουν όλα (αλλού για αλλού η εικόνα βέβαια... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Καταρχάς πρέπει να απαντήσεις στο ΓΙΑΤΙ? Θες madVR

Μπορεί και να μη θές!

Πάντως ανεξάρτητα από το εάν το παράπονό σου είναι ότι δεν είναι optimized,
Να στο πώ με άλλο τρόπο
Είναι από τα πιο Optimized , αλλά παίρνει πολύ κόπο ακόμα

Ναι Τάσο, κάπως έτσι το βλέπω (XBMC δουλεύει ήδη αλλά δεν έχω τεστάρει εικόνα και αρχεία), απλά να ξεμπερδέψω πρώτα με τις δυνατότητες/συμβατότητα με hw του JR/red october HQ θέλω.

(chroma/luma δοκίμασα προχτες το βράδυ και το άφησα στο bilinear ήδη - refresh rate παρ'ότι τσέκαρα απο catalyst mobility και το red october (έβαλα 1080p23), δυστυχώς παίζει 24p ακόμα...)

Βασικά για να μην παιδεύομαι άσκοπα με το madvr έλεγα μήπως κάποιος απο εσάς είχε αντίστοιχη εμπειρία απο ati6630 ή κάποια αντίστοιχη με επεξεργαστική δύναμη... επίσης κάποια ιδέα για να την ελαφρύνουμε απο το βάρος (κάτι που απ'ότι κατάλαβα δε γίνεται ?)

Last edited:
...εξάλλου χωρίς madvr παίζουν όλα .

ΟΚ, αυτό δεν το είχα καταλάβει απ´τα γραφόμενά σου γι´αυτό σου πρότεινα τον Splash που είναι ελαφρύς.
Δεν είχα καταλάβει οτι το πρόβλημα εμφανίζεται μόλις μπεί στο παιχνίδι ο madvr, νόμιζα οτι δεω έπαιξες ποτέ σωστά. Ο JRMC 19 όντως είναι σχεδόν έτοιμος.

Έτσι ακριβώς Μπάμπη.

Και μια δεύτερη σκέψη... επειδή παίζει σε mac mini με boot camp,,,
Υπάρχει περίπτωση η ati να τρέχει apple processes και για αυτό να κομπλάρει μόλις μπαίνουν περισσότερα φίλτρα στον mad?
(ο επεξεργαστής σίγουρα τρέχει απ'ότι έχω δει στο task manager).

To γκαντζετάκι του Χατζ θα μου δώσει μια ιδέα τoυ gpu ussage? θα το δοκιμάσω και αυτό το βράδυ βασικά, αν είναι αξιόπιστο ρωτάω γιατί στο pc μου με gt9500 το πωπού και vlc μου έβγαζε 25% στο ίδιο αρχείο...

Ναι Τάσο, κάπως έτσι το βλέπω (XBMC δουλεύει ήδη αλλά δεν έχω τεστάρει εικόνα και αρχεία), απλά να ξεμπερδέψω πρώτα με τις δυνατότητες/συμβατότητα με hw του JR/red october HQ θέλω.

(chroma/luma δοκίμασα προχτες το βράδυ και το άφησα στο bilinear ήδη - refresh rate παρ'ότι τσέκαρα απο catalyst mobility και το red october (έβαλα 1080p23), δυστυχώς παίζει 24p ακόμα...)

Βασικά για να μην παιδεύομαι άσκοπα με το madvr έλεγα μήπως κάποιος απο εσάς είχε αντίστοιχη εμπειρία απο ati6630 ή κάποια αντίστοιχη με επεξεργαστική δύναμη... επίσης κάποια ιδέα για να την ελαφρύνουμε απο το βάρος (κάτι που απ'ότι κατάλαβα δε γίνεται ?)

Την ανάλυση την έκανες add από catalyst ?

Σε xbmc ή αλλού έχεις καταφέρει να κλειδώσεις καλά σε 23.796?
Πρώτα φτιάξε το refresh!
Μετά δες τι γίνεται με bilinear και εάν χάνεις καρέ (Ctrl+J= stats Ctrl+R=reset stats)
Όταν τα καταφέρεις
Δοκιμάζεις bicubic που είναι μια κλάση καλύτερο
Ξανά δοκιμές σταθερότητας βλέποντας PAL, DVD, 720p,1080p , ή κάνε τις δοκιμές σου όλες με 720p που είναι μια αρακά καλή ένδειξη, και ματα ολοκληρωσε τις δοκιμές με άλλους τύπους.

Έτσι ακριβώς Μπάμπη.

Και μια δεύτερη σκέψη... επειδή παίζει σε mac mini με boot camp,,,
Υπάρχει περίπτωση η ati να τρέχει apple processes και για αυτό να κομπλάρει μόλις μπαίνουν περισσότερα φίλτρα στον mad?
(ο επεξεργαστής σίγουρα τρέχει απ'ότι έχω δει στο task manager).

To γκαντζετάκι του Χατζ θα μου δώσει μια ιδέα τoυ gpu ussage? θα το δοκιμάσω και αυτό το βράδυ βασικά, αν είναι αξιόπιστο ρωτάω γιατί στο pc μου με gt9500 το πωπού και vlc μου έβγαζε 25% στο ίδιο αρχείο...

Δεν εννοείς κάτω από emulation έτσι? κανονικό boot σκέτα windows!
Ποτέ multimedia players κάτω από vm.

Λες να ξεκινήσω απο εκεί ε?

Δεν έχω κάνει σοβαρή δοκιμή στο xbmc ακόμα, αφιερώθηκα στο JR.
Ξεκίνησα με τον catalyst γιατί είχα και underscan. Πιστεύω ότι γινόταν εκεί τέλειωσε - το sharpness και overscan είναι πλέον εντάξει
για το θέμα του 23,976, νομίζω ότι όλα απο τον catalyst διαβάζουν αυτόματα και εκεί μόλις του δίνω 1080p23 γυρνάει μόνο του σε 24! Δεν ξέρω γιατί.

Θα ξαναπιάσω το refresh λοιπόν και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.
Τhanx

ps δεν έχω καταφέρει να αποστηθίσω ακόμα τις ρυθμίσεις είμαι φρέσκος. όπως είπα σετάρω - δοκιμάζω - κρατάω ή επιστρέφω ένα ένα... αν είναι θέμα συνδυασμού ρυθμίσεων δεν θα βγάλω άκρη γιατί είναι δεκάδες οι ρυθμίσεις. Μόνο με οδηγό θα βγάλω άκρη και δύο που έτρεξα ήδη δεν έδωσαν λύση.

Δεν εννοείς κάτω από emulation έτσι? κανονικό boot σκέτα windows!
Ποτέ multimedia players κάτω από vm.

Δεν τα πιάνω αυτά Τάσο.
dual boot έχω με boot camp. επιλέγω osx ή win7 στην εκκίνηση και βλέπω κανονικά περιβάλλον win όπου προσπαθώ να στήσω το htpc.
(vm τι είναι?)

Last edited: