MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Στο jriver δεν μπορούμε να επιλέξουμε ρυθμίσεις; Δεν θυμάμαι, θα το κοιτάξω το βράδυ.
κοιτάζοντας τα φίλτρα πάντως ο MadVr είναι ενεργός, έχει έντονο μαύρο χρώμα. Αντίθετα με τους LAV που είναι αχνά τα γράμματα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, δεν ξέρω αν είναι ενεργό το φίλτρο (LAV) το σίγουρο είναι οτι δεν μπορείς να επέμβεις, δεν μπορείς να το πειράξεις δηλαδή.

Μιλάω για ρυθμίσεις του mad. Στον mpc πιχι έχει ρυθμίσεις για luma upscale - downscale και άλλες. εδώ υπάρχουν??? Αν default έχει τίποτα jinc αντε να δουλέψει σε mobile κάρτα. Οχι δεν μπορείς να επέμβεις στον lav γιατί απότι διάβασα στο τσουρούτικο και πολύ formal forum τους πρέπει να βάλεις τον lav σε κάποιο dir μέσα μάλλον στο jriver. Δεν βλέπει αυτούς που είναι εγκατεστημένοι για τον mpc-hc.

Αντε να ασχοληθώ και εγώ το βράδυ. Τελικά έχεις δίκιο δεν θα φάω χρόνο με τα κλειδώματα. 1 κάθε 3 λέπτά μου είναι και μένα οκ. Βάζω ταινία στο 2λεπτο μέχει πάρει ο ύπνος οποτε εγώ βλέπω κίνηση νερό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Να ασχοληθείς... Γιατί το Σάββατο σε θέλω διαβασμένο. -bye-

Δε χρειαζεται αφου εσενα καποιος θα σου τα πειραξει παλι και δεν θα παιζουν σωστα........ως συνηθως:flipout:

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Στο jriver δεν μπορούμε να επιλέξουμε ρυθμίσεις; Δεν θυμάμαι, θα το κοιτάξω το βράδυ.
κοιτάζοντας τα φίλτρα πάντως ο MadVr είναι ενεργός, έχει έντονο μαύρο χρώμα. Αντίθετα με τους LAV που είναι αχνά τα γράμματα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, δεν ξέρω αν είναι ενεργό το φίλτρο (LAV) το σίγουρο είναι οτι δεν μπορείς να επέμβεις, δεν μπορείς να το πειράξεις δηλαδή.

Μιλάω για ρυθμίσεις του mad. Στον mpc πιχι έχει ρυθμίσεις για luma upscale - downscale και άλλες. εδώ υπάρχουν??? Αν default έχει τίποτα jinc αντε να δουλέψει σε mobile κάρτα. Οχι δεν μπορείς να επέμβεις στον lav γιατί απότι διάβασα στο τσουρούτικο και πολύ formal forum τους πρέπει να βάλεις τον lav σε κάποιο dir μέσα μάλλον στο jriver. Δεν βλέπει αυτούς που είναι εγκατεστημένοι για τον mpc-hc.

Αντε να ασχοληθώ και εγώ το βράδυ. Τελικά έχεις δίκιο δεν θα φάω χρόνο με τα κλειδώματα. 1 κάθε 3 λέπτά μου είναι και μένα οκ. Βάζω ταινία στο 2λεπτο μέχει πάρει ο ύπνος οποτε εγώ βλέπω κίνηση νερό.

Απ'ότι κατάλαβα ενσωματώνουν madvr (red october)+ lav.
στη περίπτωση του madvr έχουν το default που δεν μπορείς να πειράξεις τίποτα και το ΗQ το οποίο είναι ανοιχτό με όλες τις ρυθμίσεις του madvr (δες τον οδηγό που έβαλα σε link προηγουμένως)
Πρακτικά ότι ρυθμίσεις κάνουμε σε mpc, δίνονται στον ΗQ (τον οποίο επαναλαμβάνω οι άνθρωποι του JR δεν τον προτείνουν για παλαιό hardware με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό είτε για το JR είτε για το madvr).

Tο lav είναι έτοιμο (?) και κλειστό - μη παραμετροποιήσιμο απ'όσο είδα.

Αν δεν μπορούσες να ρυθμίσεις το madvr ποιό το νόημα βρε παιδιά? Θα έβαζα απο την αρχή mpc.
Το θέμα μου ήταν να είναι all in one και με ωραίο / εύχρηστο gui, χωρίς την ανάγκη front end.

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Τάσο μου φαίνεται πιο βασικό να παίζει το αρχείο (έστω και με λόξιγκα κάθε κάθε 42sec) παρά να κομπιάζει και να μην παίζει καθόλου. Γι αυτό επικεντρώθηκα εκεί.

Το βασικό, να παίζει, νομίζω το λύνεις με vlc.
Κατά τα άλλα είναι μέχρι που το μάτι σου να πιάσει το λόξιγκα, εάν τον βλέπεις το λόξιγκα, τότε είναι ότι πιο σπαστικό υπάρχει στον κόσμο και σε πιάνει μανία :D

Εννοείται!
Απλά πριν φύγω απο το JR πρέπει να εξαντληθεί το θέμα!

Εξαντλήθηκε!!:Banane0:

dallas019283jr_2662.jpg

Μη το γελάς καθόλου!

ΑΝ παίξει madvr σε mpc και όχι σε JR, με το ίδιο hardware, πρόκειται για epic fail που λέει κι ο πρόεδρος.

Μη το γελάς καθόλου!

ΑΝ παίξει madvr σε mpc και όχι σε JR, με το ίδιο hardware, πρόκειται για epic fail που λέει κι ο πρόεδρος.

epic fail ποιανού???

ε αν παίζει στο ένα και δεν παίζει στο άλλο βρε βας... ποιος να είναι fail? ο player που θα παίξει? :ADFADF1:

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι παιζω μονο remux.
Το pc εχει μια παλια cpu 8800 στα 3ghz και nvidia 660.
Με φιλτρα σε μια θεση κατω απο τις μαξ ρυθμισεις, σε luma chroma και downscale, σε windowed ψιλοβηχει, αλλα σε exclusive παιζει τζαμι.
Βεβαια τις δουλειες τις κανει η nvidia.
Mολις βρω χρονο θα δω ακριβως τα load.

ΥΓ
Να προσθεσω οτι ακριβως με τις ιδιες ρυθμισεις στο mpc παιζω και κανονικα BR.:ernaehrung004:

Διορθωνω το λαθος μου Πανο.
Αυτην εχω
MSI GTX N650-1GD5/OCV1

ε αν παίζει στο ένα και δεν παίζει στο άλλο βρε βας ποιος είναι fail?

Ξαναλέω --> Ποιότητα mpc + mad + lav

Ευχρηστία --> Xbmc (οκ ο μπάμπης media browser για κάποιες μερούλες ακόμα).

Παντρεύεται ο δούλος του θεού mpc τη δούλη του θεού xbmc

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/77362-Xbmc-MPC-HC

κατέβασε τον mpc-hc. Eγκατέστησε τον. Γύρνα την οθόνη σε 23p και παίξει ένα mkv με αυτό. Mην κάνεις τίποτα άλλο. Λογικά δεν πρέπει να έχεις σπασίματα. Αν έχεις τότε είναι θέμα hardware - drivers etc.

Αν θέλεις βάλε ένα vlc που λέει και ο τάσος.

Έτσι θα ξέρεις αν το κλείδωμα είναι σωστό. Αν ναι πάς παρακάτω.

Γιάννη βλέποντας τα τελευτάια σου screenshoot παρατήρησα το εξής. Το smoothing του MadVr το έχεις στο on σε συνδιασμό με svp (αν κρίνω απο τα 60hz) έτσι? Εγώ πάντως διαφορά δε κατάλαβα να πώ την αλήθεια με smoothing η χωρίς.. Και κάτι ακόμα. Δεδομένου οτι παίζω svp στο στα μισά fps (60/2) τι είναι προτιμότερο σα refresh rate, 60 ή 59 ? Μπορώ να παίξω και με τα δύο. Στο madvr βάζω 1080p60, 1080p59

Γιάννη βλέποντας τα τελευτάια σου screenshoot παρατήρησα το εξής. Το smoothing του MadVr το έχεις στο on σε συνδιασμό με svp (αν κρίνω απο τα 60hz) έτσι? Εγώ πάντως διαφορά δε κατάλαβα να πώ την αλήθεια με smoothing η χωρίς.. Και κάτι ακόμα. Δεδομένου οτι παίζω svp στο στα μισά fps (60/2) τι είναι προτιμότερο σα refresh rate, 60 ή 59 ? Μπορώ να παίξω και με τα δύο. Στο madvr βάζω 1080p60, 1080p59

Ομοίως, γι' αυτό και δεν ασχολήθηκα παραπάνω, έμεινε εκεί που ήταν...

Για το svp βάλε 59Hz (5:4 = 23,976 χ 5:4 = 29,97Hz και μετά επαναλαμβάνει 2 φορές το ίδιο καρέ, επομένως 29,97 χ 2 = 59,94Hz).

Τα σκριν σοτ είναι από το ντέσκτοπ και το Ντελ δεν κλειδώνει στα 24Hz. Επομένως, μόνο 60 ή 59 μπορώ να παίξω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Ομοίως, γι' αυτό και δεν ασχολήθηκα παραπάνω, έμεινε εκεί που ήταν...

Για το svp βάλε 59Hz (5:4 = 23,976 χ 5:4 = 29,97Hz και μετά επαναλαμβάνει 2 φορές το ίδιο καρέ, επομένως 29,97 χ 2 = 59,94Hz).

Τα σκριν σοτ είναι από το ντέσκτοπ και το Ντελ δεν κλειδώνει στα 24Hz. Επομένως, μόνο 60 ή 59 μπορώ να παίξω.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Για την ιστορία...

δεν ήταν τικαρισμένο το 1080p24 στο catalyst... (να 'σαι καλά πρόεδρε!)
μπήκαν στη θέση τους και κλειδώνει τόσο στο xbmc όσο και στο JRiver με και χωρίς madvr,,,

εξακολουθεί βέβαια να μην αναπαράγει σωστά ο jriver με ή χωρίς madvr τα m2ts... πολλά κομπιάσματα! (στο xbmc παίζει κανονικά)
με mad, gpu load average 29%, cpu έως 20%, ram 55% - χωρίς mad μειώνεται η ram στα 43% και ανεβαίνει η gpu load στα 27% o επεξεργαστής στα ίδια.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν έχω κάνει σωστά κάποια ρύθμιση ή συνδυασμό ρυθμίσεων του JRiver και ο mad παίζει και το σετ απ το σηκώνουν σχετικά άνετα.
Το θεωρώ απο απίθανο ως αδύνατο να μην παίζει ο Jriver m2ts, αλλά θα συνεχίσω στο νήμα του μιας και δεν βλέπω κάποιο θέμα με το mad.

Τελευταίο τεστ με mad σε jriver στο mac...
δοκίμασα απλή ματρόσκα και έβαλα στους αλγόριθμους jinc και είχα αντίστοιχα gpu load average 62%, cpu έως 15%, ram 50%.
Μάλιστα άρχισε να ακούγεται ο ανεμιστήρας και οι θερμοκρασία της gpu πήγε στους 80οC!!!
Επίσης έχω περιοδικό λόξιγκα κάθε περίπου 6-7 sec, παρ'ότι η ένδειξη του madvr είναι 23,97652 και 1 frame drop every 30,14 min...
To ερώτημα...
κατα τη γνώμη σας, ξεχνάω τις απαιτητικές ρυθμίσεις του madvr στο mac?
(εννοείται ότι μόλις ξεμπερδέψω με το jriver θα γίνει παιγνίδι και με το mpc,,, αυτή τη στιγμή όμως μιλάμε για το συγκεκριμένο player)

Aν όχι, πρέπει να παίξω με κάποιες άλλες ρυθμίσεις παράλληλα με το συγκεκριμένο αλγόριθμο?