MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Τώρα που θα σετάρω το JRiver θα δείς αν έχω ακούσει ή όχι... :p

Χθές, με αφορμή τα post του Γιάννη του Τάσου και του Χρήστου έκανα στον madvr κάποιες αλλαγούλες για να μην έχουμε αναγούλες...
Chroma/luma Jinc x4 & AR , επιλογή να γεμίζει τα queue και gpu queue size στο 7.
Μια χαρά μου φάνηκε, έχω ένα dropped frame κάθε 3,5 λεπτά περίπου. Αποδεκτό ή όχι; Υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ποτέ το ιδανικό 0 dropped frames;

Ναι ναι, βαλε jriver να ακουσεις :drummer:

Εγω εχω ενα dropped frame ανα μια ωρα περιπου. Ετσι μου γραφει το info.
Αυτο εχει να κανει πολυ με το κλειδωμα, οχι με τα σετ του madvr. Εφαγα κανα 2ωρο δοκιμες στις custom αναλυσεις για να το πετυχω αυτο, αλλα αξιζει το κοπο η διαφορα στο judder περισσοτερο, οχι στο dropped frames !

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Γενικότερα για τον αλγόριθμο jinc & AR
Όλη η μαγκιά είναι στο AR από μονό του το Jinc έχει πολλά bright pixels
Και όσο και να κόβει το AR, φυσικά και συνεχίζουμε να έχουμε bright pixels
Σε σχέση με Bicubic, σε ταινία, όχι σε στατικό, νομίζω πάντως ότι μου αρέσει είναι λίγο πιο ζωηρά και τα χρώματα και οι εναλλαγές τους.
Κάτι αλλοιώνει σίγουρα, υποκειμενικά να πω ότι βρήκα περισσότερο φωτεινά τα πρόσωπα στον ήλιο, λίγο περισσότερη γυαλάδα στο μάγουλο. Πιθανά bright spots, που φαίνονται σαν sharpening. Γενικότερα δεν ενοχλεί ίσα που φαίνεται όμορφο στο μάτι - σαν έξτρα πληροφορία. Αλλά ένα μικρό υπερφωτισμό – γυαλάδα τοπική πρέπει να προκαλεί.
Γιατί άλλο καρτέλες και άλλο θέαση. Και είναι πολύ δύσκολες οι όποιες συγκρίσεις. Για αυτό άλλωστε συγκρίνω με bicubic που το είχα συνηθίσει.

Αλλά τι να το κάνεις, πληροφορία δεν μπορούμε να παράξουμε από το τίποτα, και όσα μαθηματικά και να βάλουμε κάτω πάντα θα υπάρχουν υπέρ και κατά.

Δοκιμασε "ισχυροτερο" σετ στο chroma upsampling και πιο "ελαφρυ" στο luma upsampling.
Φερτο εκει που σου αρεσει , ισως και λιγο "παραπανω" και μετα "μαλακωσε" το ολο ανεβαινοντας στα φιλτρα του "luma downscale".

Θελει υπομονη, καλη ταινια σε transfer και πολλες δοκιμες. Το καλο ειναι οτι γινεται on the fly, αλλα αμα δε βλεπεις την ιδια σκηνη συνεχεια δε βγαινει ακρη δυστυχως.

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Θελει υπομονη, καλη ταινια σε transfer και πολλες δοκιμες. Το καλο ειναι οτι γινεται on the fly, αλλα αμα δε βλεπεις την ιδια σκηνη συνεχεια δε βγαινει ακρη δυστυχως.

The Legend of "Van Helsing" :grinning-smiley-043

Δεν το είπα γι´αυτό, απλά θυμήθηκα αξέχαστες εποχές. Μια ταινία που έχω δεί συγκεκριμένα κομμάτια της πάνω από χίλιες φορές αλλά ποτέ ολόκληρη τη ταινία. :tongue:

Χθές, με αφορμή τα post του Γιάννη του Τάσου και του Χρήστου έκανα στον madvr κάποιες αλλαγούλες για να μην έχουμε αναγούλες...
Chroma/luma Jinc x4 & AR , επιλογή να γεμίζει τα queue και gpu queue size στο 7.
Μια χαρά μου φάνηκε, έχω ένα dropped frame κάθε 3,5 λεπτά περίπου. Αποδεκτό ή όχι; Υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ποτέ το ιδανικό 0 dropped frames;

Πες με ότι έχεις Nvidia να σε πω...:Banane0:

Αυτες τις μερες παιζω με

chroma upscaling: jinc, 3 taps + anti-ringing filter
image upscaling: jinc, 3 taps +anti-ringing filter, χωρις scale in linear light.
image downscaling jinc, 3 taps + anti-ringing filter + scale in linear light.

Σε 4 taps δεν διακρινω καποια διαφορα, αλλα οπως ειπατε στα κινουμενα πλανα, δυσκολη η αντιπαραβολη.

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, Προβλήματα, FAQ [Part II]

Υπάρχει περίπτωση να έχεις 1 dropped ή repeated frame κάθε πέρασμα του κομήτη του χάλει ή ακόμα καλύτερα κάθε πρωτάθλημα της πανάθας. Θα πρέπει να μπεί custom resolution. Ενας πρώτος μπούσουλας είναι από τις ρυθμίσεις του anandtech

http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/5

Το θέμα είναι ότι αν έχεις βάλει 3d αναλύσεις, η custom resolution δεν δουλεύει στο 3d. Συνεπώς πρέπει όταν θα δείς 3d (iso) να την βγάζεις και να την ξαναβάζεις για τα 2d.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις 1 dropped ή repeated frame κάθε πέρασμα του κομήτη του χάλει ή ακόμα καλύτερα κάθε πρωτάθλημα της πανάθας. Θα πρέπει να μπεί custom resolution. Ενας πρώτος μπούσουλας είναι από τις ρυθμίσεις του anandtech

http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/5

Το θέμα είναι ότι αν έχεις βάλει 3d αναλύσεις, η custom resolution δεν δουλεύει στο 3d. Συνεπώς πρέπει όταν θα δείς 3d (iso) να την βγάζεις και να την ξαναβάζεις για τα 2d.

Χμμμμ....... Τώρα που το ξανασκέφτομαι.... Νομίζω οτι μιά χαρά παίζει, δεν χάνει κανένα frame... :cool: :laugh:

Τι περίεργο...και την προηγούμενη φορά που ξανά-ρώτησες και σου ξανά-απάντησα, πάλι το ίδιο είπες!!:flipout::flipout:

Ε, τώρα πια την ξέρεις τη λύση...κάθε φορά που θα χάνεις καρέ, μπαίνε και ρώτα...μετά δεν θα χάνει!!-bye-

Ξέρεις τι φοβάμαι;
Επειδή το Αλτσχάϊμερ θερίζει, αν κάνω αυτά και μετά πάω να παίξω 3D άντε να θυμάμαι τι έχω κάνει... :BDGBGDB55:

Ξέρεις τι φοβάμαι;
Επειδή το Αλτσχάϊμερ θερίζει, αν κάνω αυτά και μετά πάω να παίξω 3D άντε να θυμάμαι τι έχω κάνει... :BDGBGDB55:

Πάντως πρώτα ρυθμίζουμε το refresh rate
Και βεβαιωνόμαστε ότι η κάρτα κλειδώνει καλά
Λ.χ. 1 καρέ ανά 10λεπτο και πάνω, αν και ανάλογα μπορεί να δείτε και ένα καρά ανά ώρες…

Και μετά ανεβάζουμε τις απαιτήσεις σε αλγόριθμους, που μπορεί να έχουν επίπτωση.

Χμμμμ....... Τώρα που το ξανασκέφτομαι.... Νομίζω οτι μιά χαρά παίζει, δεν χάνει κανένα frame... :cool: :laugh:

Nαι ρε Μπαμπινο, αστο να παει στο κορακα για ενα κολοframe :flipout::flipout:

Έδώ ο σοφός λαός λέει για τα παιδιά "ένα ίσον κανένα", για το κολοframe θα νοιαστούμε τώρα; -bye-

Ελα ντε. Σιγα μην ανοιξουμε και κανα "Που παει το frame" τωρα :ernaehrung004:

Γιαννη, ποιο προγραμμα ειναι αυτο που βλεπεις το status της gpu γιατι δε φαινεται απο το screenshot ?

αυτό πρέπει να είναι το gpuz

http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

To άλλο που έχει στο ουτουμπ είναι τρελό γκατζετάκι

http://addgadgets.com/gpu_meter/
πήγαινε κάτω στη σελίδα που λέει download zip. το άλλο πάνω hosted by avg δεν ξέρω μπας και χώνει τίποτα περίεργο

Υπάρχει και για cpu
http://addgadgets.com/all_cpu_meter/

Έδώ ο σοφός λαός λέει για τα παιδιά "ένα ίσον κανένα", για το κολοframe θα νοιαστούμε τώρα; -bye-

Ο σοφός λαός λέει επίσης έβαλα την ταινία στο mp της τv και η κίνηση πετάει. Και βλέπει 24 με pulldown στα 60. Κρίμα είναι να έχεις φερράρι και να τη φουλάρεις με πέλετ.