Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

Status
Not open for further replies.
Άντε μη σε ρωτήσω να μου δώσεις ένα παράδειγμα για αυτό:
" Οταν "τους σπάει" τότε μπορει να αναδειχτει η απροσμενη "Σοφία" του συμπαντος αι να δείξει οτι νόμισε οτι τους έσπασε αλλα πάντα διέπετε απο αυτην,"
και τα βρεις σκούρα!
:D

Εκει οντως θα τα βρω σκουρα...

Για τους Χαϊενταδες έχω το απολυτο μαγικό φιλτρο made in Japan βεβαιως βεβαίως, αλλα εχω ενδοιασμους αν πρέπει να το αποκαλυψω και πρέπει να το σκανάρω πρώτα για να εκθεσω το mystic μυστικό.

Τελικά υπάρχει καμία απάντηση στα απλά που ρώτησα?

Κατσε φρονιμα, Χρηστο ... :p

yoda-the-force-o.gif

Δεν διαθετεις ικανο αριθμο midichlorians ... για να ρωτας ! :proud:

Last edited:
Απάντηση: Re: Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

Τι είναι σκεπτομορφή; Υπάρχουν δεκάδες ορισμοί, ας βάλω έναν απλό δικό μου.
Σκεπτομορφή είναι μια μορφή πραγματική (που υπάρχει στην ζωή μας) ή φανταστική που μπορεί να δημιουργήσει ένας άνθρωπος με την σκέψη του και να μεταφέρει την αντίληψη αυτής της μορφής σε έναν άλλο άνθρωπο.

Σκεπτομορφές είναι ένας πολιτικός, ένας ηθοποιός, ο Χριστός, ο Βούδας, ο Δίας, ο Ντοναλντ Ντακ. ο Οδυσσέας, η Λερναία Ύδρα. Πραγματικές ή φανταστικές μορφές που έχουν κάποιους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κάποιους ειδικούς σκοπούς κατά την δημιουργία τους.

Πάω στα ρηχά...εδώ έχει βράχια....

Ήταν ένα παρατεταμένο καλοκαίρι όντως.

Kατσε ... που θα βρεις καλυτερα ? ... :p

Για σκεπτομορφες μιλαμε ... κατι ξερεις και εσυ ! ... :flute:

3131004-5453052638-67712.jpg

Κατεθεσε την αποψη σου ... :ears: ... υπαρχουν ? δεν υπαρχουν ? ... :flute:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοιτα Potter

Δεν μου αρεσει να νιωθεις απομονωμενος, χλευασμενος, στη γωνια στριμωγμενος ...
ΟΛΟΙ αρεσκομαστε στην ιδεα της μαγικου (να ιπταται το φραπεδοποτηρο μεχρι την παλαμη μας)
αλλα εχω να σου προτεινω την εξης ιδεα :

δεν θα ηταν ρεαλιστικοτερο, καθε ειδους "μαγεια" να την επιτυχουμε με καποιον τεχνολογικο τροπο
(να ιπταται το ρομποτ που θα μας φερει τον φραπε) και οχι να περιμενουμε με εγκεφαλικες συχνοτητες
να πεταξουν πραγματα μεσα στο σπιτι ?

Xωρις καμια δοση ειρωνιας .... Μανος :p

Για εμένα προσωπικά, η τηλεπαθητική επικοινωνία διδύμων είναι πραγματικό γεγονός. Επειδή το έχω δει να γίνεται πολλές φορές, το θεωρώ (ανεξήγητο) φυσικό φαινόμενο, τώρα σε τι διάσταση γίνεται είναι το θέμα και σε τι χρόνο δεν μπορώ να το κατανοήσω γιατί δεν έχω τα εργαλεία και ζούμε και σε ένα "μικρό" χώρο. Τα συγγενικά πρόσωπα που έχουν αυτή την "επικοινωνία" ζουν μακριά το ένα από το άλλο και σε στιγμές κινδύνου, πόνου αισθάνονται τι έχει συμβεί το ένα στο άλλο.

Σχετικά τώρα με τις σκεπτομορφές. Θα μπορούσε να γίνει ξεχωριστή συζήτηση. Ας πάρουμε δύο ισχυρότατες σκεπτομορφές του σημερινού κόσμου. Ο Χριστός και ο Σωκράτης. Είναι δύο από τους μεγαλύτερους "μάγους" του κόσμου. Δημιούργησαν οι ίδιοι τις δικές τους σκεπτομορφές τόσο ισχυρές που ολόκληρη η ανθρωπότητα 2.000 χρόνια μετά τους έχει στον συλλογικό νου. Άνθρωποι από κάθε μέρος της γης σε κάθε εποχή τους γνωρίζουν. Έχουν περάσει στην αθανασία καθώς γνώριζαν πως να χειριστούν τον νου του ανθρώπου.

Σκεπτομορφές ήταν αυτοί? δεν ήταν μορφές?
Σε τι διαφέρει μια μορφή από μια σκεπτομορφή?

Στο ότι η σκεπτομορφή ξέρει να χειρίζεται την σκέψη των άλλων?

Η σκεπτομορφή μπορεί να είχε ή να έχει και πραγματική υπόσταση, ή να είναι τελείως φανταστική. Για παράδειγμα ο ΔΙΑΣ είναι μια σκεπτομορφή κάποιων ανθρώπων που της έδωσαν αυτής της μορφής τόσο ισχυρή δύναμη, που άνθρωποι κατά καιρούς την ονειρευόταν, πίστευαν σε αυτή, έχει τόσο ισχυρή υπόσταση που ακόμα και σήμερα, πολλοί Έλληνες αναφωνούν "μα το Δία" σε κάποια στιγμή έκπληξης. Δεν είναι εκπληκτικό ότι κάποιοι "μάγοι" επινόησαν αυτή την μορφή και "επιζεί" ακόμα;

Απάντηση: Re: Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

Για εμένα προσωπικά, η τηλεπαθητική επικοινωνία διδύμων είναι πραγματικό γεγονός. Επειδή το έχω δει να γίνεται πολλές φορές, το θεωρώ (ανεξήγητο) φυσικό φαινόμενο, τώρα σε τι διάσταση γίνεται είναι το θέμα και σε τι χρόνο δεν μπορώ να το κατανοήσω γιατί δεν έχω τα εργαλεία και ζούμε και σε ένα "μικρό" χώρο. Τα συγγενικά πρόσωπα που έχουν αυτή την "επικοινωνία" ζουν μακριά το ένα από το άλλο και σε στιγμές κινδύνου, πόνου αισθάνονται τι έχει συμβεί το ένα στο άλλο.

Σχετικά τώρα με τις σκεπτομορφές. Θα μπορούσε να γίνει ξεχωριστή συζήτηση. Ας πάρουμε δύο ισχυρότατες σκεπτομορφές του σημερινού κόσμου. Ο Χριστός και ο Σωκράτης. Είναι δύο από τους μεγαλύτερους "μάγους" του κόσμου. Δημιούργησαν οι ίδιοι τις δικές τους σκεπτομορφές τόσο ισχυρές που ολόκληρη η ανθρωπότητα 2.000 χρόνια μετά τους έχει στον συλλογικό νου. Άνθρωποι από κάθε μέρος της γης σε κάθε εποχή τους γνωρίζουν. Έχουν περάσει στην αθανασία καθώς γνώριζαν πως να χειριστούν τον νου του ανθρώπου.

Στο παραπάνω ποστ υποστηρίζεις ότι οι σκεπτομορφές είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Σε αυτό υποστηρίζεις ότι οι σκεπτομορφές-δημιουργήματα καθήλωσαν τον πλάστη τους που τους εξύψωσε έως την αθανασία μιας και απέκτησαν την ικανότητα να χειριστούν-χειραγωγούν τον ανθρώπινο νου (δηλαδή, τον δημιουργό τους). Μήπως κάτι δεν πάει καλά στο όλο σκεπτομορφικό κόνσεπτ που μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι ο Χριστός με τον Ντόναλντ Ντακ?

Τέλος, τα δύο παραδείγματα που έφερες, πέθαναν από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα με ατιμωτικό θάνατο. Τι σόι μανιπουλάρισμα μαγικό είναι αυτό που χειρίζεται τον ανθρώπινο νου, αδυνατώ να καταλάβω. Δεν θα μπω καν στην συζήτηση ότι ο Σωκράτης με τον Χριστό είναι δύο διαφορετικές υποστάσεις με αλλιώτικες αφετηρίες, αλλά, θα μου πεις...εδώ μπήκε και ο Ντόναλντ Ντακ αλλαγή στο 64' και σκόραρε κιόλας, ο Σωκράτης με πείραξε?:cool:

Η σκεπτομορφή μπορεί να είχε ή να έχει και πραγματική υπόσταση, ή να είναι τελείως φανταστική. Για παράδειγμα ο ΔΙΑΣ είναι μια σκεπτομορφή κάποιων ανθρώπων που της έδωσαν αυτής της μορφής τόσο ισχυρή δύναμη, που άνθρωποι κατά καιρούς την ονειρευόταν, πίστευαν σε αυτή, έχει τόσο ισχυρή υπόσταση που ακόμα και σήμερα, πολλοί Έλληνες αναφωνούν "μα το Δία" σε κάποια στιγμή έκπληξης. Δεν είναι εκπληκτικό ότι κάποιοι "μάγοι" επινόησαν αυτή την μορφή και "επιζεί" ακόμα;

Δεν επιζει η μορφη (ως απτο σωμα) ... επιζει η ιδεα !

Μα τον Τουτάτη!!!

Υπάρχουν Έλληνες που αναφωνούν "μα το Δία" ακόμη και σήμερα? Και δεν έχουν καμένο εγκέφαλο?
Μα τι λες?

Και δηλαδή όπως το πας και το μάρκετινγκ με σκεπτομορφές ασχολείται!

Μη μου πεις ότι δεν έδωσαν ισχυρή μορφή σε αυτό:

images

Όποιος το είδε ακόμα έχει να λέει "τι κωλάθρα είναι αυτή"?!?!?!

Αλλά ας πούμε στον Σωκράτη ποιος μάγος τού 'δωσε τόση μεγάλη δύναμη σαν μορφή ώστε να τον κάνει σκεψομορφή?
Και γιατί?

Re: Απάντηση: Re: Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

..., αλλά, θα μου πεις...εδώ μπήκε και ο Ντόναλντ Τακ αλλαγή στο 64' και σκόραρε κιόλας, ο Σωκράτης με πείραξε?:cool:

Μα τον Τουτάτη!
Αν ενοχλήθηκες με τον Ντόναλντ Ντακ φαντάζομαι πόσο θα τα πήρες με εμένα που έβαλα στην κουβέντα και την Κιμ!

Θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε ειχα :p ... για σοβαρο ατομο ... :laugh:

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ ακόμη έκπληκτος είμαι!

Τέτοιο πράμα δεν το βλέπεις κάθε μέρα!

Πες τα!! Απαράδεκτα πράγματα...

Ντυμένες φωτογραφίες της Κιμ μας κότσαρε ο βέβηλος!!:Banane0:

Έλα ωρέ.... για το σασπένς την έβαλα αυτή...
Τι? τη θέλεις και παλλόμενη την σκεψομορφή? Θα βγει κυματομορφή... μετά και άντε να βγάλεις άκρη!

Πες τα!! Απαράδεκτα πράγματα...

Ντυμένες φωτογραφίες της Κιμ μας κότσαρε ο βέβηλος!!:Banane0:

Υπαρχουν και χειροτερα :p ....

Kim Cardashian.jpg
Αρτι αφιχθεισα ... εκ Καρδασιου Prime ... :proud:

Oμως, θεωρησαμε πρεπων να μην ταραξουμε την διοικηση :laugh:

Status
Not open for further replies.