Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

Έλα ωρέ.... για το σασπένς την έβαλα αυτή...
Τι? τη θέλεις και παλλόμενη την σκεψομορφή? Θα βγει κυματομορφή... μετά και άντε να βγάλεις άκρη!

Πω πω Θε μου τι πολυλογάς!!:popcorn:

Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω...

Το "Μα τον Δία" ή οποιαδήποτε άλλη φράση δεν σημαίνει ότι κάποιος είχε τη δύναμη να δημιουργήσει κάτι.
Δηλαδή αν κάποιους είναι κολλημένος με τον Ποπάυ και λέει "Μα τις χίλιες φάλαινες" ή "μα τα χίλια μπιμπερό", ο συντάκτης δημιούργησε μία σκεπτομορφή που με τη σειρά της επηρέασε τον εγκέφαλο αυτού που διαβάζει το κόμικ; :chinscratch:
Ο Χριστός είναι μία άλλη ιστορία. Βούδας για κάποιους, προφήτης για άλλους, παιδί του Θεού για τρίτους.
Ένας φωτισμένος άνθρωπος που στο πρόσωπό του στήθηκε ολόκληρη θρησκεία.
Χωρίς βέβαια να τον ρωτήσουν, μιας και ο Χριστός δεν ήταν Χριστιανός. :p

Καλά Μάνο... κάνε πλάκα εσύ...
Αλλά να ξέρεις η Καρντάσιαν είναι μεγάλη σκεψομορφή!

μέχρι και καινούριες έννοιες έχουν βγει χάρη σε αυτή.

π.χ. ξέρεις τι σημαίνει το "do a kardashian"?
Τι εννοεί κάποιος όταν λέει για κάποια: "She was cute, but she could clear the dance floor with one kardashian"
Αν το ξέρεις μην το γράψεις εδώ, θα σβηστεί. Είναι μυστική γνώση.
Μόνο με pm

Εξαιρετικά ενδιαφέρον νημα απο επιστημονική άποψη. Περιμένω να διαβάσω και αλλα..

Το "Μα τον Δία" ή οποιαδήποτε άλλη φράση δεν σημαίνει ότι κάποιος είχε τη δύναμη να δημιουργήσει κάτι.
Δηλαδή αν κάποιους είναι κολλημένος με τον Ποποί και λέει "Μα τις χίλιες φάλαινες" ή "μα τα χίλια μπιμπερό", ο συντάκτης δημιούργησε μία σκεπτομορφή που με τη σειρά της επηρέασε τον εγκέφαλο αυτού που διαβάζει το κόμικ; :chinscratch:
....

Τι πσάχνεις να βρεις γέροντα? γωνία στο ευρώ?

Τι σχέση έχει η μορφή (= η όψη δηλαδή) με τη σκέψη?
Λες και δεν έχουν όλοι και όλα μορφή.
Ακόμη και ο μπακαλιάρος αλλιώς θα τον μπερδεύαμε με το περγαμόντο!

ΓουΔού...δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!! Ο Χρήστος βάζει την Κιμ και εσύ γράφεις:

''Δηλαδή αν κάποιους είναι κολλημένος με τον Ποποί''

Αμέρικαν μπαρ το κάναμε εδώ μέσα!!:flipout:

Re: Απάντηση: Μαγεία 2015 (σύγχρονες απόψεις)

ΓουΔού...δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!! Ο Χρήστος βάζει την Κιμ και εσύ γράφεις:

''Δηλαδή αν κάποιους είναι κολλημένος με τον Ποποί''

Αμέρικαν μπαρ το κάναμε εδώ μέσα!!:flipout:

Αυτό ήταν παράδειγμα μαγείας και υποβολής.
Ξέρεις από το "Πω πω τι ποπος είναι αυτός!!!" -------> σε Ποπάι σε βγάζει.
Τι? για τον Λούκι Λουκ θα έγραφε?

Μετά τους Queen μου ανοίξατε την όρεξη και για Fleetwood Mac :)

Ούτε στη μουσική κατηγορία τέτοια έμπνευση! Σχεδόν μαγικό το νήμα!

Τώρα άκρη δύσκολα βγαίνει καθώς ο ορισμός της λέξης μαγεία περιλαμβάνει πάρα μα πάρα πολλά πράγματα. Από τα voodoo της Νέας Ορλεάνης και της Αφρικής (μυστικηστικές υποστάσεις με πνεύματα από άλλες διαστάσεις κλπ κλπ) μέχρι το stonehedge, τη δομή του σύμπαντος και την ουσία της δημιουργίας αλλά και φυσικά το μέγα μάγο της μπάλας Μέσι.

Ενδεικτικό του πόσο μπάχαλο είναι ο ορισμός της μαγείας https://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση:Μαγεία

Για μένα μαγεία είναι η δημιουργία της ζωής.

Tετοιο μαγικό νημα συνεπάγεται αντίστοιχες στιγμές! Περιμένω να μάθω περισσότερα περι μαγείας

Δεν μπορώ να απαντώ σε πολλά διαφορετικά μηνύματα, άλλα αστεία, άλλα σοβαρά.

Έχουμε για παράδειγμα μια πολύ ισχυρή σκεπτομορφή που υπήρξε πραγματικά (και που όμως δεν υπάρχει φωτογραφία της). Την Παναγία που χιλιάδες άνθρωποι την έχουν ονειρευτεί (δει στον ύπνο τους). Εδώ οι σκεπτομορφή δεν δημιουργήθηκε από το ίδιο το άτομο την Παναγία, αλλά μεθοδικά κατασκευάστηκε η μορφή της από χιλιάδες "μάγους".

Έχουμε ακόμα και φανταστικές σκεπτομορφές που ονειρεύονται οι άνθρωποι. Παράδειγμα πιθανόν κάποιοι άνθρωποι να έχουν ονειρευτεί ένα Κένταυρο, ή ακόμα και τον Ντοναλντ Ντακ.

Είναι τόσο ισχυρή η ικανότητα που έχουν οι δημιουργοί και οι χειριστές των σκεπτομορφών, που έχω ρωτήσει πολλούς ανθρώπους και στα όνειρα τους έχουν δει να συνομιλούν οικεία με πολιτικά πρόσωπα, με καλιτέχνες, με πρόσωπα που προβάλλονται. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα παππού που έλεγε ότι είδε στον ύπνο του τον Σημίτη,στα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός, ή ακόμα κάποιος που έβλεπε ότι μιλάει με τον Καζαντζίδη. Μάλιστα συνήθως αυτά τα όνειρα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου που τα βλέπει καθώς αισθάνεται ηρεμία.

Τι να πω .... δηλωνω αγνοια !

Δηλαδη, η σκεπτομορφη ειναι μια ονειρικη μορφη
που επιθυμουμε να την υλοποιησουμε σε πραγματικη μορφη ?

Οταν αφησα την σελιδα ηταν 2 σελιδες και τωρα ειναι 6 και παει για 7...μη με βάζετε σε πειρασμους βραδυάτικα...:ADFADF1:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μην αρχιζετε και περνετε τους νέους ετσι ψαρωτικά, αφηστε τους να εκφραστουν ελευθερα και μετα το συζητάμε. Μην την πεφτετε κατέυθειαν με τις επιστημονικες αφθεντιες, αφηστε να εκφρασουν αυτο που εχουν να πουν.

Ολο στο ψάρωμα ο νους σας οι παλιοι...

Στο συλλογικό νου της ανθρωπότητας, υπάρχει μια ισχυρή θέληση να διατηρηθεί η μορφή της Παναγίας. Η Παναγία το ανθρώπινο έτος 2015 δεν υπάρχει πραγματικά στις διαστάσεις που αντιλαμβανόμαστε.
Από την ανθρώπινη κοινότητα όμως ενεργειακά κάθε μέρα και νύχτα αφιερώνεται στην Παναγία ένα ποσό ενέργειας - σκέψης, που την κάνει υπαρκτή για ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων. Μάλιστα την Παναγία μπορεί να την ονειρευτεί από ένα παιδάκι 4 χρονών εώς έναν άνθρωπο σε μεγάλο γήρας.

Είναι εκπληκτικό το ότι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από θεωρίες για άλλες διαστάσεις δημιουργούν ασυνείδητα άλλες διαστάσεις στο μυαλό τους χωρίς να το καταλαβαίνουν χωρίς να ξέρουν από κβάντα ή από τις θεωρίες για τον χρόνο.

Οταν αφησα την σελιδα ηταν 2 σελιδες και τωρα ειναι 6 και παει για 7...μη με βάζετε σε πειρασμους βραδυάτικα...:ADFADF1:

Και μην αρχιζετε και περνετε τους νέους ετσι ψαρωτικά, αφηστε τους να εκφραστουν ελευθερα και μετα το συζητάμε. Μην την πεφτετε κατέυθειαν με τις επιστημονικες αφθεντιες, αφηστε να εκφρασουν αυτο που εχουν να πουν.

Ολο στο ψάρωμα ο νους σας οι παλιοι...

Πιο ψάρεμα μας λες βρε συ?
Πάμε καλά?
Ακούμε ένα σωρό ασάφειες και αντί για καμιά απάντηση παίρνουμε την συνέχεια της αφήγησης (ήτοι περισσότερες ασάφειες).
Με το ασάφειες, πίστεψέ με είμαι πολύ πολύ ευγενικός και συγκρατημένος.

Δεν θα τη γλιτώσεις και εσύ στο τέλος με αυτά τα "δημιουργικά" που πετάς : " Όταν "τους σπάει" τότε μπορεί να αναδειχτεί η απρόσμενη "Σοφία" του σύμπαντος αι να δείξει οτι νόμισε οτι τους έσπασε αλλα πάντα διέπετε απο αυτην," :D

Είπαμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει, αλλά να ξέρει ότι παίρνει και την ευθύνη για αυτά.
Δεν σημαίνει επειδή τα λέει κάποιος δεν θα κριθούν και αναλόγως.

Στο συλλογικό νου της ανθρωπότητας, υπάρχει μια ισχυρή θέληση να διατηρηθεί η μορφή της Παναγίας. Η Παναγία το ανθρώπινο έτος 2015 δεν υπάρχει πραγματικά στις διαστάσεις που αντιλαμβανόμαστε.
Από την ανθρώπινη κοινότητα όμως ενεργειακά κάθε μέρα και νύχτα αφιερώνεται στην Παναγία ένα ποσό ενέργειας - σκέψης, που την κάνει υπαρκτή για ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων. Μάλιστα την Παναγία μπορεί να την ονειρευτεί από ένα παιδάκι 4 χρονών εώς έναν άνθρωπο σε μεγάλο γήρας.

Είναι εκπληκτικό το ότι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από θεωρίες για άλλες διαστάσεις δημιουργούν ασυνείδητα άλλες διαστάσεις στο μυαλό τους χωρίς να το καταλαβαίνουν χωρίς να ξέρουν από κβάντα ή από τις θεωρίες για τον χρόνο.

Κάτσε τώρα γιατί αρχίσαμε τις ορθοπεταλιές!

Ποιοι έχουν ιδέα από "άλλες διαστάσεις".
Τι ορίζεις σαν διάσταση?
Απάντησε σε κάτι σε παρακαλώ και μην πας παρακάτω σαν να "διδάσκεις" τους ανίδεους.
Μετά θα σε ρωτήσω για τα κβάντα.
Ελπίζω να έχεις πρόχειρα τα μαθηματικά σου.

Τουρλού το πράγμα.

Λίγο από τις "ιδέες" του Πλάτωνα, λίγο από κβαντομηχανική πολύ γαρνιτούρα από "και έτσι και γκιουβέτσι", πάρτη την σκεπτομορφή.

Ειλικρινά το μόνο που έχω δει μέχρι τώρα είναι παρανοήσεις και γενικεύσεις από πράγματα που έχουν διατυπώσει άλλοι με σαφήνεια.
Ούτε καν σαφή αντίληψη των όρων που χρησιμοποιούνται δεν έχω δει.

Τελικά υπάρχει καμία απάντηση στα απλά που ρώτησα?

Θα προσπαθησω να απαντησω εγω στην θέση του Ποτερ αν κατάλαβα απο αυτα που κατάλαβα ποια ειναι η εμβέλεια της ερωτησης για την σκεπτομορφη.

(Χωρίς να σημαίνει οτι πιστευω σ'αυτην την "πραγματικότητα")

Νομίζω οτι η ένοια της σκεπτομορφης δεν περικλείεται μόνο σε μια σκέψη-ιδέα, που πηρε τον δρόμο της, και ξεπέρασε και τον ιδιο τον δημιουργό της γεννόμενη έννοια που χρησιμοποιειται σε άλλους χωρους απο αυτον που την ειχε πρωτοσκεφτει ο δημιουργος της.

Δεν ειναι μια ιδέα σαν ένα καράβι που ανοιγει πανιά και παιρνει εναν δρομο που δεν ειχε προβλέψει ο δημιουργος της.

Για αλλο προκειται νομιζω.

Προκειταο για μια "σκεψη" που γινεται "εν αυτό οντότητα", που γινεται απο μόνη της "πραγματικοτητα.

Μπορουμε να πουμε οτι ο Πλατων (ναι πάλι αυτος) εδωσε το ενακτηριο εναυσμα της Φιλοσοφίας των Ιδεών, (η των ειδων) _ ( Ιδέα = Ειδος, Μορφή -> Φορμα -αναγραμματισμός)

Λοιπον σε αυτην την έννοια σκεπτομορφη βρισκουμε ηδη στην ιδια λέξη τον νου και την φορμα...ΟΚ μεχρι εδω ;

Εκει που εισερχεται το "πονηρο" του θέματος, ειναι οτι για τον Θεόπνευστο Πλατωνα, οι Ιδέες (με κεφαλάιο καμμία σχεση με αυτο που λέμε "εχω μια ιδέα") η τα "ειδη" (idem) η origine τους ειναι το Καλόν (κι Αγαθόν), δηλαδη ο Θεός ο ιδιος.
Ενω για τους διαλαλητές της θεωρίας των σκεπτομορφών η origin μπορει να ειναι ο άνθρωπος.
Και εκει ειναι όλο το "ζουμι".

Και εκει εισέρχεται και η ερωτηση της "μαγείας".

@ chriss
Για την ερωτηση που μου έκανες οπου θα δυσκολευομουν πολυ να βρω ένα παράδειγμα, θα σου απαντησω πιστευω, αλλα οχι σε φορουμ. Αν ποτε τα πουμε απο κοντα.

Είπαμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει, αλλά να ξέρει ότι παίρνει και την ευθύνη για αυτά.
Δεν σημαίνει επειδή τα λέει κάποιος δεν θα κριθούν και αναλόγως.

Α γεια σου! Γιατί μερικοί νομίζουν ότι "Ελευθερία του λόγου" σημαίνει "Λέω ότι μου καπνίσει και οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να το ανέχονται". Ελευθερία του λόγου σημαίνει και Ελευθερία του ΑντίΛογου, της κριτικής επί του λεχθέντος που ενδέχεται να είναι οξεία, επιθετική ή και δυσάρεστη για τον ομιλούντα.

Εγω δεν ειμαι αυθεντια ! .... :p

Περιμενω να ακουσω αν η ενεργεια της σκεψης εκατομμυριων ανθρωπων (η προσευχη τους)
υλοποιει κατι ?

Εστω οτι δεν υλοποιει τιποτα ... ποιο ειναι το ωφελος ενος κοινου συλλογικου ειδωλου ?
Τι μπορουμε να κανουμε με αυτο ? Ηρεμουμε τα πνευματα μας ? Βλεπουμε κατι στο μελλον ?

Τι ?

Status
Not open for further replies.