Το παραπάνω ποστ θεωρείται προσβλητικό και κακόγουστο.
Επειδή λείπει ο Dipie, θα το διαγράψει κάποιος super mod στις επόμενες ώρες.
Audiophile62, αυτό να το λάβεις ως προειδοποίηση.
+!000
Το παραπάνω ποστ θεωρείται προσβλητικό και κακόγουστο.
Επειδή λείπει ο Dipie, θα το διαγράψει κάποιος super mod στις επόμενες ώρες.
Audiophile62, αυτό να το λάβεις ως προειδοποίηση.
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω σχετικά με το Θεοδωράκη. Ο πρώτος δίσκος του που μου ήλθε στο νου είναι ο "Επιτάφιος" στην εκτέλεση του 1962 με το Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Καίτη Θύμη. Και με την ευκαιρία τον έβαλα μετά από πάρα-πολύ καιρό για ακρόαση, έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά..................... το ίδιο δεν ισχύει για όλους τους δίσκους του έτερου μεγάλου, Μίκη Θεοδωράκη. Κάποια έργα του που έχω σε βινύλιο είναι μέτριας ηχητικής ποιότητας (αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ποιός τον γ@μ&ι τον ήχο; μετά συγχωρήσεως) Μου φαίνεται παράξενο που ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν καχύποπτος με το CD. Ήταν ανήσυχο πνεύμα και πάντα "ψαχνόταν" με τα νέα τεχνικά μέσα. Βέβαια όταν βγήκε το CD ήταν λίγο περασμένης ηλικίας.
Καλησπέρα!
Ένας δίσκος ακόμα άξιος της προσοχής και της εκτίμησης μας:
Κυκλοφόρησε το 1972 με την αφορμή της συμπλήρωσης -τότε- 50 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Η επέτειος εκείνη είχε δώσει την ευκαιρία εν μέσω δικτατορίας να κυκλοφορήσουν κάποια έργα που βρίσκανε ενδεχομένως και την ευκαιρία να μιλήσουν και για άλλα πράγματα κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες.
- Δήμου Μούτση: "Άγιος Φεβρουάριος", σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου. Τραγουδούν: Δημήτρης Μητροπάνος, Πετρή Σαλπέα
Με λίγα λόγια. Ο "Αγιος Φεβρουάριος" του Δήμου Μούτση ήταν ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της εποχής του και παραμένει -κατά τη γνώμη μου- μέχρι και σήμερα ανάμεσα στα κορυφαία έργα της ελληνικής δισκογραφίας. Μουσικά ο Δήμος Μούτσης πρωτοπορεί. Σπάζοντας την παράδοση που επικρατούσε ως τότε στο λεγόμενο "έντεχνο" ελληνικό τραγούδι, εισάγει στην κλασσική ελληνική λαϊκή ορχήστρα -αποτελούμενη κατά κανόνα από ακουστικά όργανα- ηλεκτρικό και´τρόπον τινα ελαφρά "ροκ" ήχο. Ηλεκτρική κιθάρα, αρμόνιο και ντραμς συνδυάζονται και δένουν κατά ιδανικό τρόπο με μπουζούκι, κιθάρες, ακουστικό μπάσσο κλπ. και φυσικά με τις φωνές του Δημήτρη Μητροπάνου και της Πετρής Σαλπέα που μας δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες. Η ποίηση του Μάνου Ελευθερίου ολοκληρώνει το έργο κι' έτσι κιαταλήγουμε σε μιά από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας. Τα πιό πολλά από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται είναι γνωστά:
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
- ΑΓΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
- ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ
- ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΙΑ
- Ο ΧΑΡΟΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ
- ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΒΑΛΙ
- ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
- ΚΙ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
- ΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ
- Η ΣΟΥΣΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
- ΑΓΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Τεχνικά. (Ξανα)ακούγοντας πρόσφατα μετά από πολύ καιρό το δίσκο ολοκληρωμένα βρέθηκα μπροστά σε μιά πολλή ευχάριστη έκπληξη. Ο δίσκος είναι δίσκος αναφοράς και από τεχνικής πλευράς. Η μίξη κατ' αρχήν που έχει πραγματοποιηθεί είναι κορυφαία. Η ισορροπία ανάμεσα στα διάφορα όργανα και τις φωνες είναι εξαιρετική, σπάνια τη συναντάς σε δίσκο. Η ένταση των φωνών απόλυτα σωστή, ισορροπημένη, χωρίς το ενοχλητικό φαινόμενο του τραγουδιστή που καλύπτει ολόκληρη την ορχήστρα και άλλα όργανα σχεδόν δεν ακούγονται. Ακούγονται ευκρινώς με άριστη τονική ισορροπία όλα τα επιμέρους όργανα και φωνές χωρίς υπερκαλύψεις. Δεν υπάρχει -ή τουλάχιστον δεν μπορεί να ανιχνευθεί- ίχνος συμπίεσης (σχεδόν ούτε και στο ντραμς), ενώ η δυναμική περιοχή καλύπτει όλο το διαθέσιμο εύρος. Και η στερεοφωνική εικόνα; Εδώ κι' αν έχουμε έκπληξη! Κάθε όργανο και φωνή προβάλλει από εντελώς καθωρισμένη σε πλάτος και βάθος θέση, λες και η ορχήστρα δίνει ιδιωτική παράσταση για μας. Οι ηχολήπτες και παραγωγοί του δίσκου έκαναν καταπληκτική δουλειά. Δεν γνωρίζω ποιοί είναι, καλή τους ώρα όπου κι' αν βρίσκονται!
Αν δεν έχετε αυτό το δίσκο ή δεν έτυχε να τον ακούσετε βρείτε τον! Κι' αν τον έχετε ξανακούστε τον! Θα με θυμηθείτε...
Καλό βράδυ!
Τον ψάχνω τον Άγιο Φεβρουάριο πολλά χρόνια.
Μόνο κάποια mp3 rip στο διαδίκτυο έχω καταφέρει να βρω.
Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει αν υπάρχει και που...
Τον ψάχνω τον Άγιο Φεβρουάριο πολλά χρόνια.
Μόνο κάποια mp3 rip στο διαδίκτυο έχω καταφέρει να βρω.
Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει αν υπάρχει και που...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.