ΑΡΛΕΤΑ (ναί πάλι-μου αρέσει,γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...)
"ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ".
(ΤΗΕ ΒΕST OF ARLETA)/COLUMBIA.
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο..
κάποιες επανεκδόσεις σε βινύλιο που κυκλοφορούν σε έντεχνο ελληνικό... πχ "Μικρά Ασία", "Σταυρός του Νότου", κ.α. Απο ο,τι μπορώ να υπολογίσω έχουν ηχογραφηθεί αναλογικά. Οι επανεκδόσεις όμως;
Αξίζει να πάρει κανείς τα βινύλια ή όχι;
ΌΧΙ!! Δες αν είναι digitally remastered. Νομίζω ότι είναι. Δες αν είναι φτιαγμένοι από cd! Ψάξε για κανένα παλιό μεταχειρισμένο. Λ.Σ.Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο..
κάποιες επανεκδόσεις σε βινύλιο που κυκλοφορούν σε έντεχνο ελληνικό... πχ "Μικρά Ασία", "Σταυρός του Νότου", κ.α. Απο ο,τι μπορώ να υπολογίσω έχουν ηχογραφηθεί αναλογικά. Οι επανεκδόσεις όμως;
Αξίζει να πάρει κανείς τα βινύλια ή όχι;
... Ψάξε για κανένα παλιό μεταχειρισμένο. Λ.Σ.
Λέω να ανασύρω αυτό το νήμα απότην αφάνεια με την ευκαιρία της προσφοράς της "Καθημερινής" των δίσκων του Μάνου Χατζιδάκη. Πως σας φάνηκε η ηχητική ποιότητα αυτών των επανεκδόσεων; Εμένα μου φάνηκαν καθαρές, λεπτομερείς αλλά κάπως "ξηρές", σαν να κάνουν μιά κοιλιά στις μεσαίες συχνότητες. Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω σύγκριση με τα βινύλια, γιατι ότι έχω σε δίσκο δεν το αγόρασα σε CD(ας όψεται η κρίση). Εσείς τι λέτε;
Επειδή τυχαίνει στη παρέα μας να υπαρχουν τα παλιά βινύλια της δισκογραφίας η γνώμη όλων που άκουσαν το νέο remaster είναι ότι είναι ανώτερο.
Όλος ο Χατζιδάκις έγινε με 24μπιτο remastering από τις καλύτερες διαθέσιμες μήτρες - με μεγάλο αγώνα για την "ανακάλυψή" τους εδώ και έξω-στο στούντιό μας το Athens Mastering από τον Χρίστο Χατζηστάμου.
Όλος ο Χατζιδάκις έγινε με 24μπιτο remastering από τις καλύτερες διαθέσιμες μήτρες - με μεγάλο αγώνα για την "ανακάλυψή" τους εδώ και έξω-στο στούντιό μας το Athens Mastering από τον Χρίστο Χατζηστάμου.
Πριν λίγες βδομάδες πήρα τη "Καθημερηνή της Κυριακής" που είχε τη "Πορνογραφία" το CD μου κόλλησε 2-3 φορές.Εχω σε LP σχεδόν όλο το Χατζηδάκι.
Το ίδιο CD εμένα δεν μου κόλλησα καμία φορά αν και έπαιξε πολλές φορές.
Έχω και το βινύλιο και έκανα απευθείας σύγκριση.
Το βινύλιο είναι κυριολεκτικά άθλιο με πολύ θόρυβο επιφανείας (αν και δεν έχει παίξει πολύ) και συμπιεσμένα άκρα.
Η κλασική ξεφτίλα των Ελληνικών εκτυπώσεων βινυλίου η μήτρα στα τελευταία της και αυτοί αντί να την αλλάξουν συνέχισαν να τυπώνουν βινύλια.
Απορώ και με εμένα γιατί δεν τον επέστρεψα τότε που τον αγόρασα να τους τον κοπανήσω στο κεφάλι.
Εχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που ούτε θυμάμαι από που τον αγόρασα.
Υπάρχει ένα θέμα με τα CD που διανέμονται με εφημερίδες, περιοδικά κλπ. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα φθοράς και ταλαιπωρίας των δίσκων κατά τη μεταφορά. Όλοι έχουμε δει πως στοιβάζονται οι εφημερίδες στα περίπτερα ή στα φορτηγά που τις μεταφέρουν. Δεν είναι και ό,τι το καλύτερο!Το CD μου ίσως είναι λίγο περίεργο(Sony SCD1)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.