Magic light

Θαυμάσιες Greg61!
Εξακολουθεί να είναι παρθένο το μέρος ή έγινε μόδα;
Έχω πολλά χρόνια να πάω. (μα πολλά...)
:ernaehrung004:

Ωραίες φίλε Greg61.
Mια παρατήρηση μονο:
Προσπάθησε να μην βάζεις την γραμμή του ορίζοντα στη μέση του κάδρου αλλά στο 1/3 αυτού.
Δηλαδή αρκεί να σηκώσεις ή να κατεβάσεις την κάμερα ώστε το σημείο που η λίμνη συναντάται με τη στεριά ή τον ουρανό να βρίσκεται στό πάνω ή στο κάτω (καλύτερα) μέρος της εικόνας.
Ακολουθώντας το νόμο των τρίτων δίνεις περισσότερο ενδιαφέρον στην εικόνα.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Ωραίες φίλε Greg61.
Mια παρατήρηση μονο:
Προσπάθησε να μην βάζεις την γραμμή του ορίζοντα στη μέση του κάδρου αλλά στο 1/3 αυτού.
Δηλαδή αρκεί να σηκώσεις ή να κατεβάσεις την κάμερα ώστε το σημείο που η λίμνη συναντάται με τη στεριά ή τον ουρανό να βρίσκεται στό πάνω ή στο κάτω (καλύτερα) μέρος της εικόνας.
Ακολουθώντας το νόμο των τρίτων δίνεις περισσότερο ενδιαφέρον στην εικόνα.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Σ' ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω. Καί... χρειάζομαι ειλικρινά τέτοια σχόλια διότι, έτσι θα διορθώσω λάθη και θα τραβώ σωστότερα. Άλλωστε, γι' αυτό μπήκα εδώ, στο φόρουμ, για να μάθω! Κι επειδή γέρασα πλέον για να ξαναγίνω μαθητής... είπα να μάθω απο όλους εσάς, που θα διαθέσετε κάποιον απο το χρόνο σας σχολιάζοντας και τις δικές μου φωτογραφίες, και ειδικότερα τα -πολλά- ερασιτεχνικά λάθη μου!

Ευτυχώς, ακόμη θεωρείται παρθένο. Η τουριστική κίνηση που συνάντησα ήταν ελάχιστη.

Θαυμάσιες Greg61!

Είναι ένα παραδεισένιο μέρος,
το έχει σώσει η.... απόσταση.

Όχι φίλε μου. Είναι το πιο αυστηρά φρουρούμενο περιβαλλοντικό πάρκο στα Βαλκάνια με διαφορά. Η Gabriela Schneider, του Πολιτιστικού Τριγώνου πρεσπών δεν χαρίζει... μια μέρα έλλειψε ένας βούβαλος από τους 540 και το μάθαμε όλοι. Και έτρεχαν δεκάδες να τον βρουν ...μέσα στην Αλβανία. Δεν συζητούμε για μόλυνση, λαθροθηρία, λαθρεμπόριο κλπ. Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να κάνεις παράβαση και εξαιρετικά τυχερός για να μη μαθευτεί.

Μπορεί να φαίνονται όλα αυτά στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα.

Πολύ ευχάριστο αυτό,
μόνο καλά λόγια έχω ακούσει για αυτή την οργάνωση προστασίας των πρεσπών.

Δε νομίζεις όμως ότι προστασία από την αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη προσφέρει και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολα προσβάσιμη από τα μεγάλα αστικά κέντρα;

Ηλία είμαστε οφ τόπικ αλλά η μακρινή απόσταση για τις Πρέσπες ειδικά από την Αθήνα δεν σημαίνει λίγους επισκέπτες (για 2 λίμνες). Κάθε ΣΚ (μα κάθε ΣΚ όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Κάθε ΣΚ περνούν και μένουν για φαγητό τουλάχιστον 20 λεωφορεία. Χθες είχε 70. Εμένα μου φαίνονται πολλά. Και σκέψουν ότι ο τουρισμός θα αυξανόταν κάθετα αν άνοιγε ο παλιός δρόμος και τα σύνορα με τη FYROM έτσι ώστε να κάνεις άνετα το γύρο τηςΜεγάλης Πρέσπας παραμένει κλειστός. Κάποτε έβαζε βέτο το ΥΠΕΞ τώρα το Πολιτιστικό Τρίγωνο.

Last edited:
Ωραία θα ήταν να κανονίζαμε μια εκδρομή (φωτογραφικού & μη ενδιαφέροντος) στην ευρύτερη περιοχή. Τον Μάρτιο βρέθηκα για 3η φορά και εξακολουθεί να με μαγεύει...

H πιο καλή εποχή είνα το φθινόπωρο ή τώρα. Πείτε μου εσείς πότε θέλετε και σας κάνω εγώ πρόγραμμα φωτογράφησης, πεζοπορίας και κατανάλωσης λιπαρών ουσιών. καλό είναι να έχετε και διαβατήριο πάντως.

Υπάρχει και Έλληνας καλλιτέχνης τοπίου με καταπλητικές συνθέσεις τοπίου και εξωπραγμαιτκά χρώματα χωρίς πολύ επεξεργασία. Δείτε στο www.emmanuelcoupe.com το έργο του Μανώλη Coupe Καλομοίρη.

Eida oti ypirkse mia sizitisi gia mia apo tis eikones mou apo Skotia ( http://www.emmanuelcoupe.com/gallery/2826593_wSXeZ/1/232515478_jH966/Original ).H syggekrimeni photografia einai apotelesma diplns exposure mia sta f16@ 30secs gia ton ourano kai n alln f16@ 108secs gia to proto plano. Nthela na exo kinisi sta synefa kai to leuko perigrama sto braxia apo tin kinisi on kymaton. Xrnsimopoinsa kai polariser gai na risko kata 2 stops to fos kai na auksiso ton hrono ekthesis. Episis na snmeioso oti fysage idietera dynaton anemos to opoio bonthnse na petyxoto epithimito apotelesma. Perimena to fos gia peripou 3 wres sto snmeio auto. Elpizo na sas bonthisa na katalavete ta basika sistatika tin eikonas autns.
Yparxoun kai alles texnikes plnrofories oso afora tin lipsi kai tin apodosi alla einai para polles na tis anafero edo.

Genikos mporo episis na sas po oti oles oi photografies mou einai travigmenes me tripodo (akoma kai autes to mesimeri me kalo fos)
Gia exposure control n xrnsnmopoio ND filtrer n kano2-3 exposures (eidika otan exo periergous orizontes) pou ginontai blend meta sto PS. Pote den xrnsnmopoio HDR dioti den mou aresoun ta apotelesmata.
To blending ginete me masking, n oln diadikasia diarkei peripou 15 lepta mexri tin teleiomeni photografia. Megalo rolo paizoun oi leptomeries kai n leptes apoxroseis eidika otan einai milame gia typomeni photografia.
Genikos den mou aresei na pernao ores ateleiotes sto PS, protimo kalytera na eimai stin fysn kai na photografizo. Sto photoshop apla kano diorthoseis xromatikes kai contrast, katharismo kai ta katalilo sharpening analoga ean proorizetai gia parousiasn online n gia typoma.

Gia osous endieferontai dino oles tis texnikes plnorofories gia tin lypsi stis photografies pou poulao.
To Iounio episis tha prosfero kai online portofolio reviews me analytikes graptes parousiaseis, symboules ktlp (dystixos mono sta agglika) gia osous endiaferontai.
Ama thelete perisoteres plnrofories steilte mou ena email pou tha to brnte sto site mou www.emmanuelcoupe.com

Syggnomi gia ta metria grapta Ellnvika mou

Φίλε foutixx αν είσαι όντως ο Emmanuel συγχαρητήρια!!! Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν έμπνευση και πρόκληση πιστεύω για όλους μας...:smile:

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αυτό που δεν περίμενα να ακούσω είναι ότι δεν προτιμάς το HDR. (Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες πρόχειρες δοκιμές δεν είχα μείνει κι εγώ ευχαριστημένος αλλά σκοπεύω να το ψάξω στο μέλλον). Ίσως η ανθρώπινη κρίση να είναι ακόμα καλύτερη από την κρίση του λογισμικού σε αυτές τις περιπτώσεις...

Φαντάζομαι θα έχεις περάσει φανταστικά στα ταξίδια σου αναζητώντας τις όμορφες οπτικές γωνίες στη φύση, νομίζω ότι η διαδικασία είναι η πιο μαγευτική για ένα φωτογράφο τοπίου (επαγγελματία ή ερασιτέχνη), έτσι δεν είναι;

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Εξαιρετική.

Αν το επιθυμείτε κι εσείς, με χαρά θα φιλοξενούμε κείμενα και σκέψεις σας στο παρόν φόρουμ που μην το ξεχνούμε είναι σε κίνηση στη θέση 85-100 από όλα όσα sites υπάρχουν στην Ελλάδα.

Τα συγχαρητήριά μου και πάλι.

Euxaristos na sas metafero tis idees mou gia tin photografia topiou.
An kai exo ligo xrono logo taksidion kai den exo tin idia eukolia sta ellnvika opos me ta agglika se oti exei afora to PS, tha prospathiso omos oso mporo.
Mou dinei panta hara na metafero tin gnosi mou stin photografia topiou kai pernao arketo xrono prospathontas na bonthao kainourgious photografous. Bebaia se ena forum n metadosi exei periorismous.

Mia harn parakalo mnpos mporeite na mou peite pos na alakso to username? Anti gia foutixx na balo to onoma mou…na mnv yparxei confusion

Τετοιες παρουσιες κοσμουν το forum. Μακαρι να ηταν περισσοτερες.:worshippy:

Euxaristos na sas metafero tis idees mou gia tin photografia topiou.
An kai exo ligo xrono logo taksidion kai den exo tin idia eukolia sta ellnvika opos me ta agglika se oti exei afora to PS, tha prospathiso omos oso mporo.
Mou dinei panta hara na metafero tin gnosi mou stin photografia topiou kai pernao arketo xrono prospathontas na bonthao kainourgious photografous. Bebaia se ena forum n metadosi exei periorismous.

Mia harn parakalo mnpos mporeite na mou peite pos na alakso to username? Anti gia foutixx na balo to onoma mou…na mnv yparxei confusion

Καλώς ήλθατε και από μένα. Με χαρα να σας ακούσουμε... Θα σας ενημερώσει ο Βλάσης σχετικά για το User.

Είμαι(και όλοι μας φανταάζομαι) πολύ περήφανος να διαβάζω και προπαντώς να ρουφάω γνώσεις από σας, όποτε έχετε καιρό.Ασχολούμαι με την φωτογραφία σοβαρά εδώ και 4 μήνες.Το καλύτερο αξεσουάρ για τη μηχανή μου είναι η γνώση.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά...:worshippy:

καλως ηρθες και απο εμενα Emmanuel. Πολυ ενδιαφεροντα τα οσα μας ειπες για το τεχνικο κομματι της συγκεκριμενης φωτογραφιας.

Οι δικες σου φωτογραφιες στο isle of skye (μαζι με του Ian Cameron) μ εκαναν να ψαξω αρκετα στο internet για να φτιαξω ενα ταξιδι εκει. Ηθελα να το συνδυασω μ ενα workshop φωτογραφιας που βρηκα εκει, αλλα καπου δεν ταιριαζαν οι χρονοι.

Το εχω βαλει ομως στην λιστα και ελπιζω καποια στιγμη να γινει.

Ελπιζω οποτε σου δινεται η ευκαιρια να γραφεις εδω. Οι συμβουλες αλλα και τα σχολια σου θα ειναι πολυτιμη βοηθεια για ολους.

A bientot!

καλως ηρθες και απο εμενα Emmanuel. Πολυ ενδιαφεροντα τα οσα μας ειπες για το τεχνικο κομματι της συγκεκριμενης φωτογραφιας.

Οι δικες σου φωτογραφιες στο isle of skye (μαζι με του Ian Cameron) μ εκαναν να ψαξω αρκετα στο internet για να φτιαξω ενα ταξιδι εκει. Ηθελα να το συνδυασω μ ενα workshop φωτογραφιας που βρηκα εκει, αλλα καπου δεν ταιριαζαν οι χρονοι.

Το εχω βαλει ομως στην λιστα και ελπιζω καποια στιγμη να γινει.

Ελπιζω οποτε σου δινεται η ευκαιρια να γραφεις εδω. Οι συμβουλες αλλα και τα σχολια σου θα ειναι πολυτιμη βοηθεια για ολους.

A bientot!

Geia sou Nilo,
Mikros kosmos o Ian Cameron einai filos kai kaname mazi kai kapoies fotografiseis sto Skye. Ta workshop tou einai highly recommended, einai katapliktikos daskalos me apisteutn xrnsn logou. Merikes fores anarotieme ean einai kalyteros photografos n suggrafeas.
Ektos ama thes to workshop sta ellnvika, tote steile mou email.Tou xronou skopeuo na kano 1-2 workshops stin Skotia ton heimona. Tha eimai episis stin Skotia ton Maio mazi me ton Marc Muench gia ena workshop nomizo oti yparxei akoma mia thesn diathesimi alla einai panakrivo. Ego eimai kalesmenos tou diasnmou amerikanou photografou epidi xrnsnmopoinse tis eikones mou gia tin diafimisi tou workshop...edo einai to link tou workshop gia osous to antexei to portofoli tous http://www.muenchworkshops.com/gallery/3200186

Mia erotisi…. Se poio section tou forum kanete parousiaseis photografion?