Magic light

Ευχαριστώ Κώστα και Ντίνο.
Κώστα, έχω ένα ζήτημα που προσπαθώ να το λύσω (είναι σχετικό με τη συμβουλή σου).
Όταν φωτογραφίζω ένα θέμα, "κολλώ" σε κάποιες συγκεκριμένες λήψεις και παραβλέπω έτσι κάποιες άλλες. Το προσπαθώ αρκετά πάντως.

Shipwreck
by Iosif Michael, on Flickr

Last edited:
Σε αυτη εδω, πρωτα απο ολα, ο βραχος σε πρωτο πλανο αποσπα την προσοχη

Ενα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε ως (ερασιτέχνες) φωτογράφοι είναι να είμαστε αφαιρετικοί και να επιλέγουμε με την φαντασία μας το κύριο θέμα μας στο κάδρο μας. Αυτό σημαίνει ότι νοητά το "καθαρίζουμε" από δευτερα και τρίτα στοιχεία που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή μας όπως ήλιος, ο βράχος στο πρώτο πλάνο που λέει ο Ντίνος κλπ. Θα πρέπει όμως να έχουμε και αισθητική ώστε να πιάσουμε καλό φως, χρώμα κλπ αλλά και τεχνική για ποιοτική λήψη. Το ναυάγιο είναι θεματάρα και έχουμε πολλές επιλογές για αρκετές ιδέες και διαφορετικές προσπάθειες κάθε φορά. Ετσι όπως την βλέπω την φωτογραφία σου τώρα είναι πολύ καλύτερη. Δεν συμφωνείς και εσύ ?

καπου μετα τις 06.30...ο ηλιος διαπερνα μεσα απο διαμπερη(διπλη) τρυπα στο λαστιχο.πιο πολυ την βαζω για να με διορθωσετε...

Εχει κάτι λαθάκια ..

πχ. Το λουρί που πάει προς την οπή έχει σβηστεί και έχει μήνει στον αέρα, τα κίτρινα θέλουν λίγο κατέβασμα ( magenta χρειάζεται και όχι παραπάνω κίτρινα) και τέλος τα shadows είναι υπερβολικά ανεβασμένα και έχουν χαλάσει οι τόνοι στα λάστιχα και στα σκιερά ..

Last edited:
ευχαριστω για τις παρατηρησεις...με τον καιρο πιστευω να βελτιωθω:music-smiley-005:

Ευχαριστώ πολύ.
Είχε ωραίο φως εκείνη τη μέρα -ήταν ίσως και η διάθεση της Πρωτομαγιάς μετά από έναν παρατεταμένο χειμώνα (εδώ επάνω τουλάχιστον) και μια βαρειά προσωπική απώλεια που το έκανε ακόμη καλύτερο.

Μια ακόμη από λίγο πιο αργά:

fields of gold by S_end, on Flickr

Last edited:
Υπέροχη Τάσο!
Το έχεις το HDR πάντως!
Εγώ όσο και να το προσπάθησα... πάπαλα (μέχρις στιγμής)

Δεν είναι HDR Χρήστο! Ήταν η γωνία του φωτός, και ο ήλιος που είχε πέσει αρκετά χαμηλά για να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία στους τόνους, ε δεν είναι δύσκολο με λίγο gradients να σηκώσω 2/3 στοπ από εδώ και να κόψω 2/3 από εκεί.

Τώρα που την ξαναβλέπω... ίσως χρειαστεί να την επεξεργαστώ εκ νέου όταν πάρω νέα οθόνη. Αυτή που έχω (HP 2558 hc) και έχει πέσει η απόδοσή της 7χρόνια τώρα σε λειτουργία, αλλά και λόγω του wide gamut μου δημιουργεί προβλήματα (δεν είναι wide gamut το spider3 που χρησιμοποιώ για να την καλιμπράρω) και μου βγάζει κάπως διαφορετικά από αυτό που βλέπω κατά την επεξεργασία τα χρώματα.