Magic light

Sony a6000

Η αλήθεια είναι πως με την επεξεργασία δεν το έχω. Πρέπει να το δουλέψω.
Προσπαθώ να μάθω gimp και raw therapy αλλά θέλω πολύ δουλειά ακόμα.

Resize κανει αυτόματα το site και σίγουρα πέφτει η ανάλυση, μην κανεις και άλλο δικό σου. Αν θέλεις να ανεβεί σε καλύτερη ποιότητα τις περνάς σε ένα image service όπως το Flickr. Αλλά βλέπω τόσο θόρυβο όσο και artifacts σε αρκετες φωτό που ανέβασες που σίγουρα οφείλονται στην επεξεργασία από τεντωμένο dehaze , contrast κλπ.

Αν δεν το εχεις πολύ με την επεξεργασία μην πτοείσαι, κάνε μικρορυθμισεις στο έτοιμο jpeg της μηχανής και ανέβασε τη

Resize πως κάνει αυτοματα; Γιατί όταν προσπάθησα να ανεβάσω φωτο σε φουλ ανάλυση, δεν ανέβαινε. Μήπως φταίει που προσπαθούσα με raw αρχείο;

50996868250_fc99c6273d_z.jpg

• Like
Reactions: cacau
Πολύ ωραία, Μ@nos! Σκέτη ομορφιά! Θα καθόμουν με τις ώρες εκεί να βγάλω και άλλες σε όλους τους συνδυασμούς magic light χρωμάτων και χρόνων έκθεσης!
Μικρές παρατηρήσεις:
  • Χρειάζεται μια μικρή περιστροφή προς τα δεξιά.
  • Εχει ένα σκουπιδάκι/γρατζουνιά στο σημείο που ο ορατός ορίζοντας τέμνει νοητά το δεξί τέλος της υπογραφής.
  • Εάν είχα τη δυνατότητα, θα δοκίμαζα να φωτογραφίσω από θέση πιο αριστερά, ώστε να έχει περισσότερη θάλασσα μεταξύ ακρωτηρίου και δέντρου.
  • Θα έβγαζα και μια φωτογραφία με φλας, για να μην είναι τελείως μαύρο το δέντρο. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος εάν θα είχε επιτυχία —πάντως μου αρέσει ο τρόπος που διαγράφεται.

Φίλε @toupia σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.
Τις φωτογραφίες δεν έκατσα να τις μελετήσω. Σήμερα παρατηρώντας καλύτερα, βλέπω αυτά που γράφεις (περιστροφή, σκουπίδι κτλ). Όσο για την γωνιά λήψης και για την θέση του δέντρου, και εγώ θα την ήθελα διαφορετικά αλλά το γεγονός ότι βρέθηκα σε αυτό το σημείο, άγγιζε τα όρια του επικίνδυνου οπότε δεν υπήρχε ευελιξία.
Φωτογραφίες από την περιοχή, τράβηξα πολλές. Με όλους τους συνδυασμούς χρωμάτων και χρόνου έκθεσης και σήμερα βλέπω πως έχω βγάλει καλύτερες από αυτήν που ανέβασα. Μόνο αστροφωτογραφια δεν έβγαλα παρόλο που το είχα στο πρόγραμμα γιατί υπήρχε αραιή συννεφιά που δεν βοηθούσε. Απλά επέλεξα αυτή συνυπολογίζοντας και την δυσκολία προσέγγισης του σημειου που για μένα μέτρησε αλλά δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν ήταν εκεί.
Για το φλάς που αναφέρεις το δοκίμασα αλλά μου άρεσε περισσότερο μαύρο. Έτσι τονίζεται περισσότερο η περίεργη κόμη του κάτι το οποίο οφείλεται στις πάρα πολλές κατσίκες που αλωνίζουν στην περιοχή.

Φίλε @toupia σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.
Είναι οι παρατηρήσεις ενός εξίσου αρχάριου, οπότε μη δώσεις και πολλή σημασία!
Επίσης, όταν έχεις κι εσύ κάτι να σχολιάσεις σε δική μου φωτογραφία, εννοείται θα ήθελα να το διαβάσω!

Είναι οι παρατηρήσεις ενός εξίσου αρχάριου, οπότε μη δώσεις και πολλή σημασία!
Επίσης, όταν έχεις κι εσύ κάτι να σχολιάσεις σε δική μου φωτογραφία, εννοείται θα ήθελα να το διαβάσω!
Φυσικά και δίνω σημασία και σε ευχαριστώ ξανα.