Magic light

H empneysis erxetai pio grigora me ta kala fakoudakia para me ta tsipika, nomizo :))

Θα διαφωνισω απολυτα.
Τα καλα φακουδακια&μηχανες σε ξελασπωνουν-ως ενα σημειο-απο δυσκολες συνθηκες,τιποτα περισσοτερο. Πισω απο την μηχανη και τον φακο εισαι εσυ...
ssark: Ωραια φωτογραφια το μονο που την χαλαει ειναι κατω αριστερα η μιση βαρκα και ισως ενα μικρο ανοιγμα στα σκιερα στσ κτηρια(αν γινοτανε βεβαια..)

thx leo
μόλις μείωνα την ταχύτητα μου χαλούσε το χρώμα του ουρανού
πήρα και τρίποδο!...
θα ξαναπάω
:smash:

Last edited:
πήρα και τρίποδο!...
θα ξαναπάω

Καλα να παθεις, αφου πηρες τριποδο... θα σε φαει το αγιαζι απο το περιμενε...!!!:grandpa: Παντως οντως ηθελε λιγο φως παραπανω στα σκιερα...μαλλον ηθελε παραπανω εκθεση για να φωτισει καλυτερα το νερο...(αρα τριποδο)...

Εγω αντιθετως, στην παρακατω, ως μη εχων τριποδο, τα σκουρυνα (τα σκιερα) οσο πηγαινε για να μη μου την πει κανενας εξυπνακιας... :BDGBGDB55:

wired sunset by 1L1as, on Flickr

Αυτα τα καλωδια απο τα τρολει παντως, μεγαλη καταρα...

Ηλια πολυ μπερδεμενη ειναι.Δε φτανει το ωραιο χρωμα του ουρανου εδω.

Μια ωραια φωτογραφια θα εβγαινε(μηπως αλλη φορα να το δοκιμαζες),αν εφτιαχνες ενα καδραρισμα με τα δεντρα εκει πισω,και τον ηλιο,με αυτο το χρωμα του ουρανου,θα εβγαινε μια ομορφη φωτογραφια.

μου αρέσει του Ηλία και συμφωνώ με τον Γιάννη!!!!
για να μην με περάσετε για τρελό!! θεωρώ την φωτογραφία εκτός απο το αισθητικό μέρος εναι και μια καταγραφή της πραγματικότητας.
εκεί ζούμε, αυτό βλέπουμε: wired sunset, κακάσχημες πολυκατοικίες όμορφο cityscape
κοιτάς πάνω και βλέπεις αυτό το κακό με τα καλώδια και ξαφνικά με ένα ηλιοβασίλεμα σου μοιάζουν πιο υποφερτά πιο αποδεκτά.
η εικόνα στο μυαλό σου αποκτά άλλη διάσταση!!
..
ναι δεν τον τελείωσα ακόμα τον καφέ!!
:ears:

thx leo
μόλις μείωνα την ταχύτητα μου χαλούσε το χρώμα του ουρανού
πήρα και τρίποδο!...
θα ξαναπάω

Aν δεν σου κάτσει κάντο με σοφτγουερ. Θέλει να μειώσεις το συνολικό κοντραστ (ή να φωτίσεις τα σκοτεινά) και να βάλεις μπολικο midtone contrast + color correction στα highlighs/shadows στο φωτομάγαζο ... μια χαρά θα βολευτείς.

...

Εγω αντιθετως, στην παρακατω, ως μη εχων τριποδο, τα σκουρυνα (τα σκιερα) οσο πηγαινε για να μη μου την πει κανενας εξυπνακιας... :BDGBGDB55:

.............

Αυτα τα καλωδια απο τα τρολει παντως, μεγαλη καταρα...

Δεν γλιτώνεις ουτε απο τα καλώδια ούτε απο τους εξυπνάκηδες ...-bye-

Καλά έκανες. Με τον ήλιο κόντρα και του φακούς σου :grinning-smiley-043 δεν νομίζω να έμεινε τίποτα αξιόλογο στα σκοτεινά.

Aν δεν σου κάτσει κάντο με σοφτγουερ. Θέλει να μειώσεις το συνολικό κοντραστ (ή να φωτίσεις τα σκοτεινά) και να βάλεις μπολικο midtone contrast + color correction στα highlighs/shadows στο φωτομάγαζο ... μια χαρά θα βολευτείς.

ευχαριστώ για τις οδηγίες!
Κοντραστ και φωτισμός το κατάλαβα, τα υπόλοιπα midtone highlight ...προσεχώς!!

Νασσο ο ηλιος μαλλον σουκανε 'ζημια'...
Σαν θεμα ομως ειναι καλο με τα καταρτια να υψωνονται σαν δορατα στον ουρανο

Δεν είναι δική μου αλλά ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Ας μεταφερθεί αλλού αν δε ταιριάζει εδώ.

Ανήκει στον φωτογράφο Frans Lanting απο το National Geographic
Ορισμός ίσως του να είσαι στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή magic light!
Προφανώς δε μιλάμε για πίνακα ζωγραφικής αλλά για φωτογραφία την τοποθεσία Dead Vlei στην Αφρική

Namim_MM7628_03.jpg

Περισσότερα εδώ
http://ngm.nationalgeographic.com/2011/06/namibia-park/behind-the-photo

Λεωνίδα πολύ καλη η δεύτερη με το πουλί, αν και θα το προτιμούσα λίγο "εκτός κέντρου".
Στη δικιά μου τι εννοείς "ζημιά"; έχω βάλει και λίγο glamour glow, οπότε είναι λίγο φλου απο αυτο, αν αναφερεσαι σε flare!

Πολυ ωραιες του Λεωνιδα, λιγο με ενοχλει η εντονη μωβιλα, ισως καποια σημεια της φωτο ηθελαν καθαρισμα, αλλα κι ετσι ειναι...magic!!!

Νασσο, στη δικη σου, ισως εννοει οτι παραειναι φωτεινος ακομα ο ηλιος και ξεπλυνε καπως τον ουρανο...αυτο σκεφτηκα εγω τουλαχιστον οταν την πρωτοειδα...οπως και το οτι ενα κλικ στο κοντραστ στα καταρτια και τα σκαφη θα βοηθουσε να μειωθει καπως αυτο το ξεπλυμα...

Για τη φωτο που ανεβασε ο Φρα.Πε. τι να πει κανεις... δυνατη εικονα...

Πολυ ωραιες του Λεωνιδα, λιγο με ενοχλει η εντονη μωβιλα, ισως καποια σημεια της φωτο ηθελαν καθαρισμα, αλλα κι ετσι ειναι...magic!!!

Νασσο, στη δικη σου, ισως εννοει οτι παραειναι φωτεινος ακομα ο ηλιος και ξεπλυνε καπως τον ουρανο...αυτο σκεφτηκα εγω τουλαχιστον οταν την πρωτοειδα...οπως και το οτι ενα κλικ στο κοντραστ στα καταρτια και τα σκαφη θα βοηθουσε να μειωθει καπως αυτο το ξεπλυμα...

Για τη φωτο που ανεβασε ο Φρα.Πε. τι να πει κανεις... δυνατη εικονα...

Nαι κατι τετοιο...
Η 'μωβιλα' ειναι απο φυσικου της. Ετσι ηταν οι συνθηκες.
Θορυβο (ενοχλητικο) δεν βλεπω....