Να κάνω μερικές παρατηρήσεις?
Ας κάνω...
Καταρχήν ίσως θα πρέπει να δεις κάποιο εξωτερικό site για hosting των φωτογραφιών (όπως το imageshack ή το flickr) γιατί το φόρουμ ρίχνει πολύ την ποιότητα του jpeg.
Εγώ προσωπικά δε θα έβαζα 2 περίπου ίδιες λήψεις στο φόρουμ για τον απλούστατο λόγο ότι "απομυθοποιηείς" κατά κάποιο τρόπο τη μαγεία και των 2 φωτογραφιών.
Τώρα σε φωτογραφικό επίπεδο είναι πολύ σημαντική η σύνθεση (composition) και το φως. Στη σύνθεση σε ενδιαφέρουν οι αποστάσεις, οι χώροι, η προοπτική, οι γραμμές (νοητές και μη), η υποφαινόμενη κινηση και άλλα. Αυτό που έχει σημασία να έχουν οι περισσότερες φωτογραφίες (ειδικά τοπίου) είναι σημεία ενδιαφέροντος που θα τραβήξουν το μάτι και θα "ισορροπήσουν" τη φωτογραφία. Όλα αυτά κάνουν τις φωτογραφίες μας πιο ενδιαφέρουσες αν μπορούμε και όταν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε.
Από σύνθεση , κατά την ταπεινή μου άποψη, οι παραπάνω φωτογραφίες πάσχουν.
Αν ο σκοπός σου ήταν να φωτογραφήσεις μια πλατεία, τότε θα έπρεπε να βρεις ένα σημείο ενδιαφέροντος (ένα άγαλμα πχ ή ενα συντριβάνι) και να έφτιαχνες το κάδρο σου έτσι ώστε να σου έδινε την αίσθηση η φωτογραφία ότι αυτό που βλέπεις είναι μια πλατεία.
Επειδή ρωτούσες και τον Leokoum για τον εξοπλισμό του (όχι οτι δεν είναι ζηλευτός

) αν παρατηρήσεις τις φωτογραφίες του, οι συνθέσεις του είναι σχεδόν τέλειες, φροντίζει να έχει θέμα, οι φωτομετρήσεις του είναι άριστες και πέρα από αυτά σε κάποιες φωτογραφίες έχει κάνει και ανάλογη επεξεργασία. Τώρα οι παραπάνω φωτογραφίες και με τον 14-24 να είχαν βγεί, δε νομίζω να είχε αλλάξει κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα...
Και τέλος (ελπίζω να μη με βρίζεις ήδη

) θα σου πρότεινα, βασικά σε όλους θα το πρότεινα, να ρίξεις μια ματία στο 1ο πόστ του νήματος αυτού. Ίσως και στην πρώτη σελίδα. Κυρίως για να το τι είναι το magic light (ξέρω, δυίστανται οι απόψεις) και ποιός είναι ο πήχης που έχει βάλει στο wow factor ο Billy με τις φωτογραφίες του
No offence and keep shooting!