Magic light

Ωραια ειναι, μονο μια θολουρα ειδικα στην πρασιναδα κατω δεξια χτυπαει καπως, κυριως γιατι διαβαζω οτι στη φωτογραφια τοπιου τα θελουμε ολα tack sharp... στο συγκεκριμενο (παστελ/HDR) στυλ ομως ταιριαζει... με ποιο προγραμμα ειπαμε δουλευεις?

photomatix
θολωμα ισως γιατι ειναι 3 φωτο,οποτε με τον αερα πιθανον να εχει κουνηθει η πρασιναδα

Να κάνω μερικές παρατηρήσεις? :)

Ας κάνω...
Καταρχήν ίσως θα πρέπει να δεις κάποιο εξωτερικό site για hosting των φωτογραφιών (όπως το imageshack ή το flickr) γιατί το φόρουμ ρίχνει πολύ την ποιότητα του jpeg.
Εγώ προσωπικά δε θα έβαζα 2 περίπου ίδιες λήψεις στο φόρουμ για τον απλούστατο λόγο ότι "απομυθοποιηείς" κατά κάποιο τρόπο τη μαγεία και των 2 φωτογραφιών.

Τώρα σε φωτογραφικό επίπεδο είναι πολύ σημαντική η σύνθεση (composition) και το φως. Στη σύνθεση σε ενδιαφέρουν οι αποστάσεις, οι χώροι, η προοπτική, οι γραμμές (νοητές και μη), η υποφαινόμενη κινηση και άλλα. Αυτό που έχει σημασία να έχουν οι περισσότερες φωτογραφίες (ειδικά τοπίου) είναι σημεία ενδιαφέροντος που θα τραβήξουν το μάτι και θα "ισορροπήσουν" τη φωτογραφία. Όλα αυτά κάνουν τις φωτογραφίες μας πιο ενδιαφέρουσες αν μπορούμε και όταν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε.
Από σύνθεση , κατά την ταπεινή μου άποψη, οι παραπάνω φωτογραφίες πάσχουν.
Αν ο σκοπός σου ήταν να φωτογραφήσεις μια πλατεία, τότε θα έπρεπε να βρεις ένα σημείο ενδιαφέροντος (ένα άγαλμα πχ ή ενα συντριβάνι) και να έφτιαχνες το κάδρο σου έτσι ώστε να σου έδινε την αίσθηση η φωτογραφία ότι αυτό που βλέπεις είναι μια πλατεία.

Επειδή ρωτούσες και τον Leokoum για τον εξοπλισμό του (όχι οτι δεν είναι ζηλευτός :P) αν παρατηρήσεις τις φωτογραφίες του, οι συνθέσεις του είναι σχεδόν τέλειες, φροντίζει να έχει θέμα, οι φωτομετρήσεις του είναι άριστες και πέρα από αυτά σε κάποιες φωτογραφίες έχει κάνει και ανάλογη επεξεργασία. Τώρα οι παραπάνω φωτογραφίες και με τον 14-24 να είχαν βγεί, δε νομίζω να είχε αλλάξει κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα...

Και τέλος (ελπίζω να μη με βρίζεις ήδη :P) θα σου πρότεινα, βασικά σε όλους θα το πρότεινα, να ρίξεις μια ματία στο 1ο πόστ του νήματος αυτού. Ίσως και στην πρώτη σελίδα. Κυρίως για να το τι είναι το magic light (ξέρω, δυίστανται οι απόψεις) και ποιός είναι ο πήχης που έχει βάλει στο wow factor ο Billy με τις φωτογραφίες του :P

No offence and keep shooting!

How can i be offended οταν οι παρατηρησεις σου ειναι 'on the spot', Drek? :))

Το μονο που θα αντιταξω ειναι οτι "magic light" πεφτει στο κτιριο και γιαυτο και τις ανεβασα εδω αλλιως δεν θα τις ανεβαζα καθολου, μεσα απο αυτοκινητο ειναι...

Αλλα το κερδος μου απο το ανεβασμα ειναι πρωτον τα ορθα τεχνικα σχολια και δευτερον οτι μου λυθηκε η απορια σχετικα με το γιατι οι φωτο που ανεβαζω δεν ειναι τοσο ευκρινεις οσο πραγματικα ειναι.

Thanks for your time and comments, Drek!

Re: Απάντηση: Magic light

Thanks, να μην ητανε και τοσο φθαρμενο/θαμπο το τζαμακι (πιο καινουριο το αεροπλανο) καλυτερα θα´τανε.

378920_10150393277462511_552897510_8990643_1392287423_n.jpg

Ωραια και δυσκολη φωτογραφια.
Αν μαλιστα η σιλουετα της κοπελας δεν καιγοταν εντελως θα μιλουσαμε... state of art
Hθελε ενα ΕΛΑΧΙΣΤΟ κλικ στα δεξια.
Αυτο ομως δεν μειωνει την αξια της!!

thanks.
Πιο δεξια δεν γινοταν γιατι ηταν εκει το παιδι με το reflector:))
και καηκε γιατι η κοπελα δεν ηταν εντελως ακινητη

Ευχαριστώ Νασο, ένα απλό γυμνό δέντρο γίνεται φωτογραφία. Δυστυχώς δεν κατάφερα να ξυπνήσω πρωί να πετύχω τα χρώματα με την πρωινή υγρασία-ομίχλη

Μπραβο ΝτινΝτον... Ωραια καδρα, ωραια χρωματα... εχω την εντυπωση -αλλα δεν ειμαι σιγουρος- οτι αν καθαρισεις (ή και γενικως αν καθαριζουμε) τις μωβ, πορτοκαλι, κιτρινες, κοκκινες κτλ αποχρωσεις, απο επιφανειες όπου δεν πρεπει να υπαρχουν, θα δειχνουν καλυτερες τετοιου ειδους φωτο... πχ απο το εδαφος ή τα παγκακια, τους κορμους κτλ.

Πως το κάνουμε όμως Ηλία γιατί δοκίμασα για παράδειγμα να μειώσω saturation στο μπλε κανάλι σε αυτή με την γάτα κυρίως στο πλακώστροτο και φαινόταν αφύσικο?

Δεν ειμαι σιγουρος πως γινεται με τον καλυτερο τροπο (ειδικα στο φωτοσοπ πρεπει να υπαρχουν πολλοι), αλλα με καποιον συνδυασμο masks και selections και καποια βουρτσα ισως... παλιοδουλεια δειχνει, θα πρεπει καποιος να ειναι φυλακοβιος για να ασχοληθει αλλα επιλεκτικα ισως βρισκεται τροπος πιο συντομος... πχ. φανταζομαι αν η γατα εδειχνε πιο ασπρη θα αποκτουσε αλλη δυναμικη η φωτογραφια γι αυτο και το σχολιασα.

Εχει τιουτοριαλς για να διωχνεις το color cast χωρις να χαλας την ατμοσφαιρα. Χρησιμοποιουσα παλιοτερα (καπου το ειχα αναφερει νομιζω) το φιλτρο average αλλα το παρατησα οταν αρχισα να χρησιμοποιω τα σαμπλερς για να οριζω το λευκο και μαυρο σημειο (νομιζω κανει δουλεια αυτο αν και δεν εχω βγαλει καμμια magic light να δω ακριβως). Σε καποια φαση οριζα και το γκρι 128 αλλα προσθετε πολλα κλικ στην επεξεργασια και το αποτελεσμα δεν ηταν παντα καλο ουτε πολυ διαφορετικο απο το να οριζεις μονο λευκο και μαυρο σημειο.

Προσφατα δοκιμασα και κατι με λειερς και το σταγονομετρο αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν σταθερο, ηταν αναλογο της φωτογραφιας μαλλον, και το παρατησα... γενικα, ορεξη να εχεις....

Δεν ειμαι σιγουρος οτι εγινε καλυτερη, αλλα δοκιμασα να αλλαξω την αποχρωση στην αμμο και στα πλακακια...

6461251137_7a02d1daed_b copy.jpg